Most, hogy kissé, de nem teljesen, lehiggadtak a kedélyek az internetadó körül, egyet hátralépve nézzük meg a részleteket. Miért ne lehetne fizetni az internet forgalma után? Minden egyéb nagy szolgáltatás után forgalomarányosan fizetünk, áram, víz gáz stb. Ezek a napi élethez fontosabbak mint az internet, mégis ki kell köhögni a hónap végén a sárga csekk összegét, akár akarjuk akár nem, akkor is ha  kisnyugdíjas teljes bevétele odamegy. Ő is tüntethetne, hogy életben akar maradni, de tudjuk ők nehezen mozdulnak ki Fidesz-székházat szétverni. Elképzelem, ahogy járókerettel ütik a vaskaput.

Na mindegy is, nézzük körül az adók körül. Egy modern államban három nagy adókör van: meg lehet adóztatni a jövedelmet, a vagyont és a forgalmat. A vagyonadó kis hazánkban politikai öngyilkosság lenne, ráadásul be sem lehetne hajtani. Mint ahogy 25 éve próbálkoznak a jövedelmet is megsarcolni a különböző kormányok, de kis hazánkban olyan szintre fejlesztették a jövedelem eltitkolást, hogy csak szerencsétlen munkavállalók egy része adózik. A többi meg tűnik a ködben. Az Orbán-kormány ezt látta meg helyesen, nem viaskodnak a szélmalommal. Marad a forgalom adóztatása, erre szolgál a 27%-os ÁFA, a sok kis adó, tranzakciós díj stb, közben pedig csökkentik a munkavállalók jövedelem-adóját, ha már a vállalkozók is kibújnak alóla. Ha változik a világ alkalmazkodni kell hozzá, főleg ha gazdaságról van szó. Ezt ismerték fel pl a 17-ik századi nyugati államok is, amikor ra már a hagyományos feudális jövedelemforrások elapadtak, és egyre inkább a polgárság által hajszolt kereskedelem hozta a pénzt. A merkantilizmus és a monetarizmus jegyében a "jó" uralkodók fogták és elkezdték leépíteni a felesleges jogi akadályokat a kereskedelem előtt, ugyanakkor jó nagy adókat tettek rá. És nem rinyálhatott senki, hogy jáájjj, hát én nem akarok fizetni, meg, hogy az adó akadályozza a kereskedelem terjedését. Akkor még volt annyi eszük, hogy belássák: az adó mindenki érdeke, mert nélküle nem működik az állam.

Visszatérve, a forgalom-alapú adóztatás egyik újabb része lett volna az internetadó. És bármennyire is nyavajognak, nem a felhasználók fizették volna, mivel tavaly a nagy netszolgáltatók 80 milliárdos hasznot teljesítettek Magyarországon, és az valahogy el is tűnt kis hazánkból. Ebből szeretett volna a kormány egy kicsit lecsípni és az ország érdekében itthon tartani. De hát ezt megakadályozták meg balos liberálisék, ezúton mondjunk nekik köszönetet, az a pénz jobb helyen van a németeknél mint itthon, még a kormány azt is ellopta volna.

De meg kell mondjam az eredeti mértékű, forgalom-alapú netadót én sem támogatom.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr996857539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.11.03. 06:38:08

@Vaas: a rengeteg speciális területre gondoltam, egy átlag felhasználónak átleg felhasználási területe van

hd film meg a 20-as netemmel is lejön 10 perc alatt

nu pagagyí 2014.11.03. 06:57:02

Egy diktatúrában mindent meg lehet adóztatni, aztán a beszedett lóvét kénye-kedve szerint elköltheti a "jó uralkodó".

Egy köztársaságban csak úgy lehet új adót bevezetni, ha azzal a polgárok is egyetértenek. A polgárok az internetet hasznos dolognak tartják, a mennyiségi adóztatás megakasztaná a minőségi fejlődést, a tartalom lebutításához vezetne. Ha szolgáltatást nyújtó nem porciózza a gigabyteokat, akkor talán a népből élő idióta politikusoknak sem kellene, főleg nem a normál adókon felüli különadók formájában.

Az internet mennyiségi adóztatása olyan lenne, mintha megvennéd a könyvet bolti áron, majd ha elkezded olvasni, akkor betűnként még pluszban fizetsz utána.

mikimackó 2014.11.03. 07:26:23

meginn egy balek, aki imád atót fizetni......, figyejjé má jobbkönyök......, senki nem akadályoz meg, tölts ki egy csekket jó nagy összeggel, küldd el a zorbáncnak, biztos vagyok benne, hogy el tudja cukrozni........, baszodalássan !!!

Zoltán Papp 2014.11.03. 07:29:58

@conchita wurst:

Úgy volt meg a 2/3-otok, hogy törvényesítettétek a csalást így 700 ezerrel kevesebb szavazóval is megkétharmadoltátok a választást.

Az önkormányzatiról meg nem is beszélve

2018-ban és egymillióval még kevesebb választóval meglehet majd a 4/5 is! A pofátokra ráfér a gyomrotok meg jól bírja, akkor meg nincs itt semmi probléma.

ursus artos 2014.11.03. 07:39:34

Mindenki jön a filmletöltéssel.
Ez mondjuk nettó lopás. Pont azoktól az amerikaiaktól, akiktől reménykedve várjuk a felszabadulást.

JT_Biopower 2014.11.03. 07:57:07

Te hülye!

A netadóval az INGYENES tartalmak után is fizetni kell az adót.
A netadóval az FIZETETT tartalmak után is fizetni kell az adót. Gondoljunk mondjuk egy víruskereső napi updatejaira, vagy az operációs rendszer frissítésekre. (Hogy is van a kettős adóztatás?)

Muad\\\'Dib 2014.11.03. 08:03:30

Ez egy méretes katyvasz lett, amiben remekül keveredik a forgalomarányos fizetés, meg a forgalomarányos adózás, mintha ugyanaz lenne.

Muad\\\'Dib 2014.11.03. 08:05:59

@mikimackó:
Ennek semmi köze ahhoz ki mennyire szeret adót fizetni. Az internetadó degenerált fas*ság, már az ötlet is abszurd.
Amúgy adót fizetni meg normális dolog (lenne). Legalábbis, ha a világ szerencsésebb részén nézünk körbe, úgy tűnik sehol nem vezették még be az ingyenvanmindent...

Ali Lali 2014.11.03. 08:09:42

A középkorban az uralkodók isten akaratából eredeztették a hatalmukat, és ezért tartották azt abszolútnak. Aztán jött a magna cartha, meg az aranybulla és az abszolút hatalomnak lőttek. Most, a NER-ben a 2/3 hivatott betölteni isten szerepét. Ideje lenne már rádöbbenteni az urakat, hogy most sem tehetnek meg mindent, mert nem arra kaptak felhatalmazást. A nemzetnek/népnek joga van elzavarni az uralkodót, ha nem az ő érdekeit képviseli.

citrix 2014.11.03. 08:10:08

Mindig tudtam hogy a jobbik hol tart szellemileg... Kérdés: mi tart vissza hogy befizessél 150 pénzt gigánként? Megfogsz egy csekket vagy elballagsz a bankba és átutalod Vargának/Orbánnak a megfelelő összeget és kész. Légyszíves más farkát ne verd a csalánba, tedd a sajátoddal ha jólesik.

Morrancs 2014.11.03. 08:33:59

Az internet után MÁR adózunk. Amikor megvesszük a csomagot, akkor már van rajta ÁFA. Ez egy második adó lenne. És nincs olyan, hogy nem hárítják át. A szolgáltatók fenntartását mi feizetjük, akik megvesszük a szolgáltatásaikat, azaz a mi pénzünk vándorol a kormányhoz minden esetben, amikor egy nagy szolgáltatót megadóztat. AZ a pénz, amit munkával megkerestünk, és ami után már lesápolt a munkáltatónk mindenféle járulékokkal, aztán mi személyi jövedeleladóztunk belőle, aztán megveszünk egy szolgáltatást ÁFÁval terhelten.
Nem az adóbevételekkel van gond ebben az országban, hanem azzal, hogy ami befolyik, az hová folyik el.

$pi$ 2014.11.03. 08:34:07

@JT_Biopower: "Hogy is van a kettős adóztatás?"

A kettős adóztatás nem azt jelenti, hogy egy terméken kétféle adó van, hanem azt, hogy két független állam adóztatja ugyanazt a jövedelmet.

Egy terméken többféle adó simán lehet és van is. Külföldön is.

@ursus artos: "Mindenki jön a filmletöltéssel. Ez mondjuk nettó lopás."

Nem az. Magyarországon legális a filmletöltés.

Flúgatlan 2014.11.03. 08:38:31

Idióta egy cikk!

Nem tudom, írta-e már valaki, mert nincs időm a 130 kommentet végigolvasni, de kevés helyen látom a következő érveket, ezért leírom itt is, hátha valakinek új:

Azért nem igazságos a forgalom alapú adóztatás, mert

1) Sem előfizetőként, sem szolgáltatóként nem vagy ura a generált forgalomnak.

Elmegyek böngészni valahova, kíváncsi vagyok egy tartalomra, de mellette lejön sok megabájtnyi reklámfelirat, dekoráció, stb. Ezek után is én fizessek adót? A kéretlen tartalom után? Vagy kiteszi egy magyar egyetem egy előadását a netre. Ez népszerű lesz és külföldről sokan nézik. Ez kívánatos fejlemény, de költséget okoz az egyetemnek, mert forgalmat generál.

2) Az egész világ úgy rendezte be az Internet-szolgáltatást, hogy nem takarékoskodnak az adatforgalommal. Lásd pl. az előbb említett reklámokat, stb. Egyszerűen a max sávszélesség számít és kész. Lehet ezt nem szeretni, de ha mi, magyarok kitaláljuk az adatforgalom utáni adóztatást, akkor magunkat szivatjuk, mert a világ nem fogja a mi kedvünkért kisebb terjedelműre átszabni a weblapjait. Hősködhetünk, hogy mi jobban tudjuk, mint a világ, de csak röhejessé válunk.

3) Egy kiépített vonalon elhanyagolható különbséget jelent ha leterhelik adatforgalommal vagy ha nem. A vonal kiépítése, áramhasználata, karbantartása meg lett már terhelve mindenféle adóval. A rajta közlekedő bitek nem "koptatják a drótot", nem okoznak plusz terhelést, költséget, stb.

És még lenne sok más érv is, de ezeket hallom viszonlyag kevésszer, pedig fontosak.

anarch 2014.11.03. 08:38:38

6 évvel ezelőtt nem lehetett tudni, hogy pár év múlva bárki tölthet fel 4K minőségben a youtube-ra házivideót (vagy pártpolitikai rendezvényről készített propaganda anyagot). Akkor 360 volt a maximum bitrate. És ez EGY példa.

Az internet korlátozása gyakorlatilag megöli a jövőt, nem lehet látni előre milyen feljesztés lesz és ez milyen hálózatigényekkel jár - egész egyszerűen beépül a napi igények közé. ComCast-nál pl 5 kemény dollár havidíjcsökkentéstt igértek annak aki forgalomkorlátos csomagra vált - ez másfél-kétszerese a magyar tervezetnek. De ki akarja elvenni a gyerekei elől a jövőt? Te képes lennél a gyereked szemébe nézni 5 év múlva és azt mondani neki, hogy azért nem tudsz ----ni, mert eladtam a jövőd 5$-ért? Orbán Viktor képes lesz a gyerekei szemébe nézni azzal, hogy eladta a jövőt 700Ft bevételért?

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2014.11.03. 08:41:47

A posztoló egy hülye f@sz, hogy miért, azt elmondták az előttem szólók. Egy kérdés: Ha én Skype-on felhívok valakit, akkor van egy adatforgalmam fel- és letöltés összeadva, ugye. PONTOSAN UGYAN AZ az adatforgalom van a másik félnél. Akkor ő is adózni fog? Hogyan méred, hülye gyerek? Az internet abba az irányba megy, hogy egyre nagyobb az adatforgalom, nagyobbak a fájlok, mert az átvitel egyre gyorsabb. A víznél is így van? Adott személy egyre többet használ belőle? Abban él, mint a halak? Hülye vagy? Még sokáig sorolhatnám, de a posztoló egy agymosott FIDESZ-hívő fasz.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2014.11.03. 08:45:24

@anarch: Orbán meg fogja tudni fizetni ezt a szart. Orbánt nem érdekli az ország, csak a lenyúlható milliárdok úgy, hogy még pont ne dőljön be a költségvetés. Mi nem oktatásra költünk, hanem focira. Basszameg. Ő a kétkezi munkásokban látja a jövőt, azt nyomatja. Valóban szükség van rájuk, de magában kevés lesz. Csak azt nem értem, hogy akkor Ráhelkét miért nem küldte inkább fodrásznak? Orbán mutasson példát!

gúnyolódó közös képviselő 2014.11.03. 08:56:28

Egy olyan szolgáltatást adóztatni, aminek a fejlesztését kimondottan vállalja a kormány? Kissé ellentmondásos. Olyan, mintha az elektromos autókat nem kedvezményesen, hanem extrán adóztatnák, mert hát aki olyat vesz, biztos nem szegény. Na, ez volt a naiv véleményem, de félek, hogy inkább ahhoz kéne hasonlítani, mintha a tévére szerelnének órát, és a kereskedelmi csatornák nézését sarcolnák - RTL, ATV súlyozva persze.
A mocskosmultik meg nem csak kiviszik a pénzt, hanem egyszer (nyilván nem egyszer) hoztak is, illetve családok megélhetését biztosítják, és biztosították akkor is, amikor még egy fillért sem vettek ki az üzletből. És ha azt akarjuk, hogy ne közmunkából éljen fél Magyarország, akkor nem kéne hasraütésszerűen szívatni a külföldi befektetőket.

Lődörgő Hollandi 2014.11.03. 08:56:38

Sajnos a posztoló nem érti vagy nem akarja érteni, hogy miért rossz az internet adó. Millió cikk jelent meg erről, el kellene olvasni néhányat! Meg ez az alatomos szöveg az extra profitról, meg hogy nem hárítják át, meg nem itt ruház be a gaz rablótőke... Mekkora marhaság! Nem kellene a befizetett adó jórészét ellopni, kiszámítható gazdasági környezetet kellene teremteni, akkor nem kellene internet adó se és jönne ide a tőke is.

SMFB 2014.11.03. 08:58:36

Internet forgalmat hasonlítani gázhoz, villanyhoz? INFORMÁCIÓ szerzés és közlés, nem pedig materiális termékek fogyasztása.

Ha már példálózik a posztoló, akkor:
- adót a Helyi Théma című lap kiadójára
- adót a METROPOL kiadójára
- adót minden színészre, aki a színpadról beszél a közönségének
- adót a kézbesítőre, aki szórólapokat tömköd a levelesládámba

Ha pedig mérni akarod a mennyiséget, akkor nem a befogadó csomagolás, hanem az információtartalom mennyiségét kellene meghatározni. Lehet kezdeni Shannon, Huffman meg Fano munkásságának megismerésével.

fda 2014.11.03. 09:12:28

@conchita wurst: "minek a felhő, ha le akarod kapni?"

A felhő egy nem túlságosan sokat jelentő, divatos fogalom az online adattárolásra.

Attól még ha meg akarsz nézni egy filmet, le kell töltened, különben nem jön oda a gépedre...

Hacsak nem a saját egyetlen otthoni géped képezi azt a bizonyos felhőt :-)

dr. HáziMacska 2014.11.03. 09:16:37

Biztos leirtak mar, de en is leirom, ha mar index blogboxos...
Azert nem, mert a jelenlegi elofizetoi model szerint a net nem kilonkent lett ertekesitve, hanem sebesseg szerint.
Hulye hasonlat, de talan: most a szerint fizetjuk a "vizet(itt a netet)" hogy milyen gyorsan telik meg a kad, nem az alapjan, hogy mekkora a kad.
A forgalomaranyos net is egy mukodo uzleti model (lehet) de jelenleg fizetni kellett volna a sebesseg _es_ a letolotott menyiseg utan is. Es ez egyedulallo lett volna a vilagon, nem csak net, hanem minden ertelemben, azt hiszem. ennyire egyszeru. A blogiro meg technikai analfabeta.
Nem szeretne valami olyanrol is irni, amirol legalabb ugyanennyire fogalma sincs? Mondjuk az anyakocak bugatasarol, vagy a atomfizikarol?

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2014.11.03. 09:18:14

@fda: Ennek a pöcsnek vagy halvány fogalma nincs erekről a dolgokról vagy szándékosan teszi a hülyét.

A posztolónak:

Hogy kiviszik a hasznot? Ember! Mi a fasz közöd van ahhoz, hogy egy vállalat, amely befektet, munkát biztosít és sikeresen működik mit csinál a pénzével? AZ A PÉNZ AZ ÖVÉ. Mások zsebében turkálni, mások pénzére ácsingózni tipikus kicsinyes, magyaros, fideszes dolog.

fda 2014.11.03. 09:18:35

@Miazmás: "agymosott FIDESZ-hívő fasz."

Kulturált megfogalmazás, büszke lehetsz magadra.

Azért áruld már el, hogy ez mitől politikai kérdés? Miről jutott itt eszedbe a Fidesz?

Azért, mert az egyik párt tagjaiból álló kormányhoz kapcsolódik egy törvényjavaslat? Súgok, minden törvényt a parlamentben hoznak, függetlenül attól, hogy melyik párt nyert a legutóbbi választáson. Ez alapján minden kérdés politikai jellegű?

Ha már fidesz: észrevetted, hogy olyan szinten nem politikai kérdés ez, hogy a fideszen belül sem volt egységes álláspont erről? Hiszen át se beszélték maguk között. Néztél híreket? Mindenki erről beszélt.

szepi79 2014.11.03. 09:19:34

te jó ég, de sötét vagy...

az a 80 milliárd csak 70, és nem haszon, hanem árbevétel. tudod, mi a kettő között a különbség? a bevételből lejön minden költséged, úgymint az ADÓ (lásd áfa), munkabérek, fejlesztések, működtetés. mindjárt kijön, hogy a 4 nagy szolgáltatóból csak 2 volt nyereséges.

a másik nagy különbség a vízgázáram és internet között, hogy ez utóbbi gyakorlatilag végtelen, az előbbiek meg véges források.

baszki, mielőtt faszságokat irkálsz, legalább minimálisan tájékozódjál. vagy megrendelésre készült?

bopat 2014.11.03. 09:23:08

@Erő e-meló: dízelt nézted ? Mert ott mas a helyzet

roqfort 2014.11.03. 09:25:38

Barom fizetett kormányzati propagandista vagy. Csak a mi befizetett adónkból vagy képes pénzhez jutni? Miétt nem veszel részt inkább a munkaalapú társadalom építésében?
Áram, villany vs. Internet...na ennyire hülye tényleg nem lehetsz. És ezért te lóvét kapsz? Hogy nem sül ki a szemetek. Ingatlan adó, amit enm lehet bevezetni, meg úgysem működne. Hát amit nem akarnak azt tényleg nem lehet. Pedig csak akarni kéne. Aztán KGBélától az egész tolvaj Fidesz komcsi vezérkar fizethetné az adót az összelopott vagy állami támogatású hitelen vásárolt 100 milliós villláikra. Nyavajás szarházi tolvaj népnyúzó banda. A vörös és a narancs közt csak egy kevés sárga az eltérés. Nyomorult narancs diktátorok.

cselaxi 2014.11.03. 09:30:51

Ennek a hányásnak az a lényege, hogy benne van a "balos liberálisék" kifejezés, merazolyan muszáj...

Halihi János 2014.11.03. 09:35:32

@Miazmás: A pénz nem a vállalaté csak adózás után. Ha adózás elött viszi ki a nyereséget, az lopás. Mivel a multikat egy kis ország kormánya nem tudja megfogni, kihasználják a lehetőséget. A két legegyszerűbb dolog: hitele az van anyacégétől, és olyan kamatot számolnak amilyet akarnak, + sokmilliárdos kamu tanácsadói szerződéseik vannak.

Netuddki. 2014.11.03. 09:41:30

Nem jobbkönyök vagy te hanem egy balfasz!

A fideszesek köztudottan fel voltak mentve matekból, de azért megpróbálom elmagyarázni.

Most mondjuk 5000Ft/hó az internetdíj. Ebből 1063Ft az ÁFA és 3937Ft a szolgáltató nettó bevétele. Ha ebből még az orbán rezsim "le akar csípni" 700Ft-ot, akkor 1763Ft megy a zállamnak és marad 3237Ft a szolgáltatónál.

Na most kérdem én balfasz fideszesek, mégis ki a kis faszom fizeti az állam 1763Ft-os sarcát? He?
Lehet, hogy továbbra is 5000Ft-ot fizetek, de bazmeg netadó nélkül, ha a szolgáltató nettó bevétele 3237Ft lenne, akkor CSAK 4111Ft-ot kellene fizetnem/hó!!!! Majdnem egy ezressel kevesebbet!

Na ezért balfaszság a NE A ZEMBEREK fizessék meg duma. Mert mindent a zemberek fizetnek. A netadó esetén meg lehet, hogy 1 évig nem emelnek, de utána kamatostul behajtják a kieső bevételt. Közbe meg addig nem fejlesztenek a szolgáltatók.

Mellesleg idáig még egy darab kimutatást nem kláttam arról mennyi is az az "extraprofit" amit innen kivisznek az internetszolgáltatók. Addig meg bárki akkora összeget mondhat amannyit akar. Ugyanígy a többi rezsicégnél se találkoztam még hasonlóval.

A balfasz blogírótól meg azt kérdezem, hogy a biteket szerinte hol bányásszák? Ha már "fogyasztásarányos" fizetést akar a kis köcsög érte beszedni...

Max Thunder 2014.11.03. 09:48:01

Lehet még 20 féle légbőlkapott adót kitalálni, lehet még a hülyeséget fokozni, persze. Meg lehet várni az államcsődöt. Meg lehet várni az éhséglázadásokat (én nem is értem, miért nem tört még ki, mérhetetlen szegénység van vidéken).
Meg lehet várni, míg a feldühödött, éhező tömeg felgyújtja a politikai elit 200 milliós luxusvilláit, a pártházakat, az MNB közpénzből vett milliárdos ingatlanjait.
Szerencséje a hatalomnak, hogy nálunk nem alkotmányos jog a fegyverviselés, már rég meg lett volna buktatna az egész tolvaj, kapzsi és képmutató rendszer, csak hát vasvillákkal, macskakővel meg konyhakéssel elég bátornak kell lenni, hogy nekimenj a gépfegyveres TEK-eseknek.
Még ha a hatalom önként bevállalja, hogy ha nem is szolgáltatja vissza az ellopott milliárdokat, az abból felépített kacsalábon forgó palotái után hajlandó vagyonadót fizetni, az se ér semmit, mert az az adót ugyanúgy ellopnák megint. Amíg nincs bizalom és átláthatóság a legfelsőbb szinten, addig igenis semmi joga semmilyen adót kivetni és kérnie az államnak.
Nem internetadó meg cafetériaadó meg dugóadó kell, hanem a NAV teljes átvilágítása, korrupt vezetők és dolgozók börtönbe csukása, vagyonelkobzása, a megtisztított NAVnak olyan jogkörök adása, amely kormányoktól és hatalomtól független és ahol csak a dolgozók szakmai hozzáértése és nem pártpreferenciája számít.
Egy ilyen NAV-ot szerintem magától is érdekelné, hogy miből lett Szijjártónak 200 milliós villája a politikusi fizetéséből...

Ppix 2014.11.03. 10:09:20

"Miért ne lehetne fizetni az internet forgalma után? Minden egyéb nagy szolgáltatás után forgalomarányosan fizetünk, áram, víz gáz stb. "

1) Minek írkál ilyet egy olyan ember, aki segghülye a gazdasághoz és az adórendszerhez?
Mikor fizetsz forgalomarányos adót az áram vagy gáz után??? Az nem az adó, hanem a szolgáltatónak kifizetett díj.

"... csak szerencsétlen munkavállalók egy része adózik. A többi meg tűnik a ködben. Az Orbán-kormány ezt látta meg helyesen, nem viaskodnak a szélmalommal. Marad a forgalom adóztatása, erre szolgál a 27%-os ÁFA, "
Csak szólok, hogy az ÁFA a szegények adója, szerencsétlen idióta.

"És bármennyire is nyavajognak, nem a felhasználók fizették volna,"
Eddig az összes szektorális különadó át lett terhelve, honnan veszed ezt a baromságot.

" mivel tavaly a nagy netszolgáltatók 80 milliárdos hasznot teljesítettek "
Hazugság, a teljes telko szektor profitját ne keverd ide. Amúgy egy több mint ezermilliárdos iparágról beszélünk, azért mert valami 80 milliárd, az nem biztos, hogy aránytalan, vagy "extraprofit", le lehetne csavarni a vérkomcsi turbót a fejedben.

"... Magyarországon, és az valahogy el is tűnt kis hazánkból"
Színtiszta komcsi demagógia. Honnan veszed, hogy eltűnt? A legnagyobb szereplő (Magyar Telekom) évek óta nem fizet osztalékot, tehát a profit a cégben maradt, tehát nem tűnt el.
Mocskos fideszbolsi hazugság.

A többi fogalmi, tárgyi tévedést és keverést, valamint a komcsi fröcsögéseket most inkább nem is elemzem.
Kíváncsi lennék a posztolóhoz hasonló idióta komcsikat hol tenyésztik, nagyon elszaporodtak mostanában.

Ppix 2014.11.03. 10:10:54

Annyit még kiemelnék, hogy a posztíró szellemi szintje kb. arra jó, hogy visszaböfögje a fideszbolsi hazugságokat, ennél több ész már nem jutott...

moonshadow 2014.11.03. 10:14:14

Havi 300 000 ft értéket kell termelnem ahhoz, hogy munkáltatómnak soványan megérje engem foglalkoztatni és tudjon adni bruttó 180 000 forintos bért, ami neki összesen 231 300 ft-ba kerül, és én kézhez kapok belőle 117 900 ft nettót.
Amikor ezt a nettó bért elköltöm, további 27 % áfát fizetek mindenre, tehát csak 92 000 ft-ot ér a nettó fizetésem.
A megtermelt 300 000 nek a 30%-a marad nálam, ez elmegy rezsire, megélhetésre.
Ebbőlakarnak még netadót szedni?
A f*szom nem kéne?

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2014.11.03. 10:33:24

@Halihi János: Akárcsak a kormánynak. Lásd Századvég és társai. Nyilván én is a közterhek levonása utáni pénzre gondoltam, ne terelj. Itt a kormány kijelenti, hogy nem adózik. Pont. Ha kiskapukkal nyernek sokat, akkor be kell zárni ezeket a kiskapukat. Vagy azt kell mondani, hogy kedves társadalom, itt ezért meg ezért probléma van. De nyilván nem ez volt a cél, csak ment a hazudozás, hogy nem lehet áthárítani, hogy csak őket terheli stb.

nizzai hómunkás 2014.11.03. 10:34:28

Amit nem forgalomarányosan fizetünk: kábeltévé, földi sugárzású tévéadás (ingyenes), rádióadás (ingyenes), bkv-bérlet, kondibérlet, tb-járulék, csatornázási díj, súlyadó, levegővétel (egyelőre ingyenes).

nu pagagyí 2014.11.03. 10:34:31

Nem látom, hogy ez a kormány, amely GDP arányosan több adót szed be mindenféle jogcímen, mint elődei, több és/vagy jobb szolgáltatást nyújtana a polgároknak.

Az világrekord adóból sem jobb oktatást, sem jobb egészségügyi ellátást, sem államadósság csökkentést, sem korszerűbb közigazgatást, sem virágzó kultúrát nem tud felmutatni a rezsim. Semmi olyat, ami jó lenne az adófizetőknek. A pénz propagandára, az erőszakszervezetekre és a hűbéresek jólétének fokozására folyik el.

Scagnetti 2014.11.03. 10:34:52

Néhány még hívő ifjúfideszestől olvastam hasonló agybeteg ökörségeket, mint ez a poszt. A megmagyarázhatatlant próbáljátok magyarázni. A Fidesz kitalált egy baromságot, ti meg arra sem vagytok képesek, hogy ezt elismerjétek. Inkább hülyét csináltok magatokból. Ennél az is jobb lenne, ha meg sem szólalnátok. Mit reméltek ilyenkor? Első soros helyet a békemeneten?

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2014.11.03. 10:36:19

@fda:
"Kulturált megfogalmazás, büszke lehetsz magadra."

Köszönöm, az is vagyok.

Azért áruld már el, hogy ez mitől politikai kérdés? Miről jutott itt eszedbe a Fidesz?

Hát, ezt a kérdést te sem gondolhatod komolyan... Vagy ha igen, akkor valami nagy baj van nálad. Jelenleg a FIDESZ kormányoz. 2/3-os többséggel. Az adót a KORMÁNY akarja bevezetni. KORMÁNY = FIDESZ. Szerinted miről jutott eszembe a FIDESZ?

Vaas 2014.11.03. 10:38:51

@pingwin: Ha majd elterjed a gigabites net éas a gépekben csak mutatóban lesz merevlemez akkor el sem fogjuk hinni hogy tudtunk nélküle élni.

Scagnetti 2014.11.03. 10:55:20

@pingwin: Az aligha HD film. Azok azért, hacsak nincsenek élvezhetetlenné tömörítve, kb. 5-6GB-nál kezdődnek, az meg fél óra egy 20Mb-s hálózat esetén. De nem is ez a lényeg.

Ma már a programok nagy részét is neten veheted meg. A dobozos programok ideje leáldozóban van, az új gépek nagy részében már optikai meghajtó sincs. Egy komolyabb játék, vagy felhasználói program 10-20 GB is lehet, nem beszélve az időnként érkező javításokról, ill. arról, hogy ha online használod (ami sokszor már elkerülhetetlen), folyamatos adatforgalmat generál.

Aki ezt az internetadós ökörséget kitalálta, annak gőze sincs a világ mai állásáról. Igaz, ez sajnos általában jellemző kormányunkra.

whale 2014.11.03. 10:56:19

Azt hiszem előttem már minden fontosat elmondtak, nekem már csak az marad, hogy visszaküldjelek oda, ahonnan erre a világra keveredtél, te agyhalott fideszdroid. De te önkéntesen persze bármennyit befizethetsz a fideszmaffia házipénztárába...

tarackos 2014.11.03. 11:03:50

Vicces mikor az ecceri nagyarányú adócsökkentéstől megrészegült 300 forintos vizitdíjas nyomorultak magyarázzák miért adózzunk többet és mit nekünk 700 forint...

Inkább az ügynök meg a cocielszámoltatással foglalkozz, meg azzal, hogy már feritél Gyurika szerint is lófasz növekedés lesz!

Uzi 2014.11.03. 11:04:02

@fda: Ha felhőből nézed a filmet, nem kell letölteni a gépedre, elég na streameled - értsd az egész filmnek nem kell egyszerre ott lennie a gépeden.
Az hogy a felhőből letöltöd a gépedre a fájlt majd megnézed, az nem felhőből nézés.

Muad\\\'Dib 2014.11.03. 11:11:55

@Uzi:
Na de az össz letöltési adatmennyiség ettől még nem változik.

dr kíváncsivagyok 2014.11.03. 11:13:21

" Ő is tüntethetne, hogy életben akar maradni, de tudjuk ők nehezen mozdulnak ki Fidesz-székházat szétverni. Elképzelem, ahogy járókerettel ütik a vaskaput."

A cinikus pofádat kéne járókerettel símogatni...

Uzi 2014.11.03. 11:15:00

@Muad\\\'Dib: Persze, az ha az elejétől a végéig megnézed, akkor nem. De nem is kell megvárnod míg lejön az egész film.. Bluray szabvány max 48Mbit/s, szóval 50Mbites nettel már nem lehet probléma, sőt tipikusan kevesebb sávszélességűek a videók.

dr kíváncsivagyok 2014.11.03. 11:15:16

Elég lenne a karcsi sámán kezébol kivenni a kasszakulcsot...
Százmilliárdokat tol az alapítványaiba kontroll nelkul...

Xlendon 2014.11.03. 11:15:35

Posztoló, szerencsére töklegyedül maradtál a véleményeddel, úgyhogy gondolkozz el rajta egy kicsit.

Bobby Newmark 2014.11.03. 11:18:55

Ha a MegváltóAtyaúristen megmondta múlt héten, hogy nem fogják bevezetni a netadót, akkor most kinek a seggét is nyalod, poszter? És milyen eredményt vársz?

Netuddki. 2014.11.03. 11:23:19

@Bobby Newmark: Senki nem mondta, hogy nem lesz bevezetve. A kérdés gyakorlatilag csak el lett napolva...

moonshadow 2014.11.03. 11:25:16

"És bármennyire is nyavajognak, nem a felhasználók fizették volna, mivel tavaly a nagy netszolgáltatók 80 milliárdos hasznot teljesítettek Magyarországon,"

Ez az érvelés csupán azt mutatja, hogy teljesen hülyének nézitek az embereket.

"Ebből szeretett volna a kormány egy kicsit lecsípni és az ország érdekében itthon tartani"

Ha itthon akar pénzt tartani az ország érdekében, akkor felezze meg az adókat.
Ha több pénz marad az embereknél, akkor többet fognak elkölteni idehaza.
amit adóban beszednek, az megy ki az országból, Navos Vida és társai gondoskodnak róla.

Shadow82 2014.11.03. 11:25:25

A helyzet az, hogy az allamnak nem dolga uzleti modellt kenyszeriteni a piacra. Vannak fogyasztas alapu uzleti modellek, mint a villainy es a gaz, de vannak atalany alapuak is, mint pl a BKV berlet. Ott is, ha veszel berletet, onnantol annyit utazol, amennyit akarsz. Nincs olyan, hogy veszel egy berletet es meg pluszban fizetsz a kilometerekert is.
Persze ahogy alkalmi hasznaloknak van buszjegy, ugyanugy van internetbol is keves, draga, alkalmi megoldas, a “berlet” mellett.
Tehat a cikk szerzoje valamit nagyon felreert az allam feladataval kapcsolatban, annak abszolut nem dolga az adokkal buntetni az atalanydijas szolgaltatasokat, mint pl a net. A szolgaltatok teljesen jol ki tudjak talalni, hogy mi eri meg jobban: bitenkent adni a netet, vagy berletszeruen: x penzert korlatlanul.

egysmás 2014.11.03. 11:27:53

@Bobby Newmark: ennek mondjuk pont az ellenkezőjét mondta, de nem baj.

Netuddki. 2014.11.03. 11:33:11

@Shadow82: Teljesen felesleges megmagyarázni az orbán rezsim cselekedeteit. Felcsillant a vajda szeme, hogy mennyi adót tud majd beszedni az internet után. Gondolom gyorsan átszámolta fejben stadionra...

Macropus Rufus 2014.11.03. 11:33:35

"nem a felhasználók fizették volna, mivel tavaly a nagy netszolgáltatók 80 milliárdos hasznot teljesítettek Magyarországon"

nem mi? Pontosan azért fizették volna meg a felhasználók, mert a 80milliárdnak akkor is be kell folynia a tulajoknak.
Annyira egy naiv világban élsz. Persze a bankadó sincs az emberek nyakába vágva. Persze, hogy nincs. Mert kormányunk azt mondta és kész.
Ezt a 700Ft-ot is a nyakunkba fogják akasztani. 150Ft/GB-ot meg 100%-ban a nyakunkba vágták volna. Mert nem hinném, hogy bármelyik cég is lenyelné egy nem egészen 10k forintos előfizetésre jutó 18900Ft-os netadót...(ez a saját helyzetem)

s 2014.11.03. 12:00:39

Ne erőltessed, ha ekkora fasz vagy.

Mondok még forgalom típusú adót. Ott van például a szarás adó. Ez teljesen nyilvánvalóan a végbeleden át történő anyagforgalommal arányos. A nav-hoz bekötnek egy mérleggel egybeépített klotyót, amit te a saját költségeden felszerelsz, aztán havi bontásban kifizetitek a szarásotok után felszámított adót. Mi ezzel a gond?

KolompárRómeó 2014.11.03. 12:03:35

Matolcsy Pallaszos alapítványai 200milliárdot kaptak ugye?

s 2014.11.03. 12:07:32

@Macropus Rufus: Aztán vargamisi meg ilyen szöveggel jött: "mivel az ügyfelek okosan alkalmazkodtak a bankadóhoz és nem folyt be az összeg . . ."
vargamimsi, a kibaszott kurva anyádat! Mihez tudtunk mi okosan alkalmazkodni, amit nem is hárítottak tovább ránk? Te csökkent értelmű fattyú? Elárultad magad, gazember! MINDEN KIBASZOTT ADÓT MI FIZETÜNK MEG, MERT MÉGIS KI A FASZOM FIZETNÉ, HA NEM MI.

fda 2014.11.03. 12:07:41

@Uzi: "Ha felhőből nézed a filmet, nem kell letölteni a gépedre, elég na streameled - értsd az egész filmnek nem kell egyszerre ott lennie a gépeden."

Igen, ezt látja a felhasználó. Technikailag pedig az összes bitnek le kell TÖLTŐDNIE. A különbség annyi, hogy helyben egyben tárolásra kerül-e az egész film, vagy csak egy részlete.

Persze ha akarja, ugyanúgy le is tölthető egyben minden. Az adatforgalom szempontjából nincs komoly gyakorlati különbség (kis hátrány egyébként van a felhő kárára..)

sanyix 2014.11.03. 12:11:30

@s: jó ötlet, és a szarás adóból lehet fenntartani a Toaelttbiztonsági Hivatalt is, és még nokiás dobozokba is jut pénz :)

s 2014.11.03. 12:14:20

@meggyes alfonz: Minden magánszemély azon a napon mondja le az internet előfizetését, amikor a net adót be akarják vezetni. A kieső áfa miatt akkora bazdmeg lesz, mint ide lacháza. Ebből még az a fasz orbán is érteni fog.

sanyix 2014.11.03. 12:16:35

@s: ma már nem lehet lemodani a net előfizetést, ezt a geci orbán is tudja, azért találta ki a netadót.

s 2014.11.03. 12:19:16

@moonshadow: Gyűjtened kellene valamire, hogy legyen célod. Én a sörétes puskát javaslom, persze más lőfegyver is megteszi.

s 2014.11.03. 12:19:54

@sanyix: Miért ne lehetne?

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.11.03. 12:19:56

@Scagnetti: abban egyetértünk, hogy a netadó hülyeség, abban viszont már nem annyira, hogy kell-e iszonyat sávszél

eddig a 20/10-es netem elég volt mindenre, főleg, hogy most felnyomták 50/25-re

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.11.03. 12:22:21

@Macropus Rufus: nekem 2700, és nem valószínű, hogy jól jönne a cégnek, ha utána fizethetne sok-sok pénzt úgy, hogy nem is nagyon kell letöltenem, max a frissítéseket, vagy a játékhoz a pályákat

s 2014.11.03. 12:24:36

@Ppix: Közönséges sorkatonának ez még sok is.

s 2014.11.03. 12:31:38

@Ppix: "Kíváncsi lennék a posztolóhoz hasonló idióta komcsikat hol tenyésztik, nagyon elszaporodtak mostanában."

Van a fidesznek egy nagyüzemben működtetett segghülyefasz-inkubátora. Ott orbán spermájából, matolcsy nyelvlepedékén és semjén végbélgázain tenyésztik ki a hülyefasz-embriókból a kifejlett igazán geci nagy faszfejeket. Ezek a modellek rendelkeznek alapvető I/O funkciókkal, de beépített analizátoruk nincsen. Lényegében analóg erősítőként működnek. Egy rezonátor mindegyik, ami az ideiglenes visszavonás után is visszhangozza orbán hangszálainak rezgését.

slowMotion 2014.11.03. 12:32:01

Teljesen tipikus kommunista hozzáállás. Igen, már kiépitették az infrastruktúrát, megszedték magukat, szóval akkor most államositsuk, vagy legalábbis nyomjuk le őket, esetleg lehetetlenitsük el, hogy maguktól is elmenjenek és majd miénk lesz a biznic... Esetleg definiáljuk a külföldi befektetőnek a tisztességes haszon fogalmát... Na mennyi is volt a nettó haszon a Közgép esetén?

Scagnetti 2014.11.03. 12:33:52

@pingwin: Teljesen mindegy, hogy kell neki vagy sem. Semmi közünk hozzá, hogy mekkorát rendel, és mennyire használja ki. A szolgáltató biztosítja, az ügyfél meg megrendeli azt, amit jónak lát. Ehhez sem nekünk, sem a kormánynak semmi köze.

Scagnetti 2014.11.03. 12:36:51

@s:
1. Azért, mert sokaknak ez már nem csak a szórakozás eszköze, hanem tanuláshoz, munkához, információszerzésre is használják. Bár szerintem a szórakozási lehetőség is legalább annyira fontos, mint a többi.

2. Miért kellene alkalmazkodni egy baromsághoz?

3. Beszedik máshonnan, és ráfogják valakire, ahogy szokták.

s 2014.11.03. 13:00:55

@Scagnetti: Értem amit mondasz. Egyet is értek vele. Viszont közlöm: eredmény NINCS áldozatok nélkül. Egyébként a félősebbeknek mondanám, nagyjából 5 percen belül (a lemondást követően) mindebkinél lesz net. Az üzlet ugyanis üzlet. orbán bukása nagyjából 3 és fél percnél várható.

Scagnetti 2014.11.03. 13:11:35

@s: A helyzet az, hogy előbb lesz kint az utcán félmillió ember, mint hogy mindenki lemondja a netet. Főleg, hogy a fideszesek már csak azért sem mondanák le. Nekik elmagyaráznák, hogy újabb libsibolsi akció indul a nagy Viktor megdöntésére, úgyhogy inkább beköttetnének maguknak még egy vonalat, még ha beledöglenének is a fenntartásába.
És a nem fideszesek részéről sem tudom elképzelni, hogy egyszerre megcsinálná mind.

Azt nem tudom, mennyire rengetné meg egy ilyen dolog a kormányt. Mekkora bevételtől esnének el. Mert ha csak pár milliárdtól, azt gyorsan pótolnák.

tingli-tangli 2014.11.03. 13:29:47

Én fizetek azért, hogy netezek. A szolgáltató is fizet ilyen-olyan díjakat, meg társasági adót. Miért kell még adóztatni? A cucializmuson kívül mindenhol profitért dolgoznak. Én meg elfogadható áron netezek. Gyurcsány óta gond, hogy kiszámíthatatlan az adórendszer, év közben is vezetnek be adókat. OV ezt továbbfejlesztve, szakmai egyeztetés nélkül (persze, mert akkor leírás szintjére sem jutna a javaslat az ellenállás, kibúvók miatt) ad-hoc dob be ötleteket, amiket két nap alatt megszavaztat. Ezek legtöbbje úgy tűnik, még számszakilag sincs megalapozva, már arra sem adnak, hogy kijöjjenek a számok. Miért annyi? Csak! A reklámadó a legjobb példa, csak ők tudják, miért úgy húzták meg a határokat, ahogy. A netadó abból is jó, eltereli a figyelmet, hogy a szappanadó, a cafetéria adójának emelése, de még inkább a hangzatos élelmiszerlánc-felügyeleti díj emelése mennyire fog fájni nekünk. Ezért nem kellene abbahagyni a tüntetést. Kormányozzanak az érdekünkben és ne ellenünk. Az adóelkerülésről annyit, hogy ha ennyire nyíltan a holdudvar a legnagyobb adócsaló, akkor mit várnak a kisember szintjén.

decoati 2014.11.03. 13:35:39

a nettó ostobaság nem nézőpont kérdése

s 2014.11.03. 13:38:23

"előbb lesz kint az utcán félmillió ember, mint hogy mindenki lemondja a netet"

Úgy is jó. Csak a faszságot kell megakadályozni.

"a nem fideszesek részéről sem tudom elképzelni, hogy egyszerre megcsinálná mind"

A széthúzás mindig is a gyengéje volt kicsiny népünknek, sajnos.

"nem tudom, mennyire rengetné meg egy ilyen dolog a kormányt. Mekkora bevételtől esnének el"

Lássuk csak. A teljes internet díj áfája, a webáruházak forgalmának áfája, a nehézkes keresés miatt az egyéb (nem interneten keresztüli) értékesítés lecsökkent áfája. A szolgáltatók piaci résre ugrása miatt (a lemondó ügyfeleket csak kedvezményekkel lehet fogyasztóvá tenni ismét) a tartósan lecsökkenő bevételek utáni tartósan lecsökkenő áfa rémképe. Nem tudom. Ehhez erősebb szívgyógyszer kell, mint ami vény nélkül is kapható.

Macropus Rufus 2014.11.03. 13:40:01

@sanyix: de le lehet. Van egy 2 éves hűség szerződésed. Ez idő alatt nem változtathatja meg a szolgáltató a szerződést, ui. a PTK szerint tilos az egyoldalú szerződés módosítás. Csak abban az esetben lehet szerződést módosítani, ha az mind a két fél előnyére szolgál. Tehát véssuatérve a 2 éves nyilatkozatra: miután lejárt megszüntetem. 2 éven át meg nem terhelheti rám a szolgáltató a felmerülő plusz költségeket, köti őt a szerződés. Ha meg lejárt a hűség idő, akkor meg nem kötöm újra.
Tehát elvileg egy peták adó nem folyna be a részemről a kasszába.

s 2014.11.03. 13:40:07

@Scagnetti: A fenti szöveg Neked van szánva válaszként.

mikimackó 2014.11.03. 13:42:35

@Muad\\\'Dib: és ? mért nekem pampogsz, mért nem a blogosnak ?

prunoki 2014.11.03. 13:45:47

Más, ha a piac forgalomarányosan áraz, mert a termék ezt megköveteli és más, ha egy piaci alapon fix áras termék után forgalomarányos adót kell fizetni. Mondom ezt az első változatra. A maximált változattal túl nagy bajom nincs.

gizmo266 2014.11.03. 13:54:17

Most szívtam egy nagy levegőt. Vajon ezt mikor fogják megadóztatni?
És vajon a fideszes politikusok seggéből kiszívott levegő az ingyenes lenne?
Ezek az élet nagy kérdései.

leprecHaUN 2014.11.03. 13:54:40

Uramatyam, ilyen az, amikor teljesen retardalt figurak billentyuzetet ragadnak, hulyesegeket irogatnak es poszt lesz belole.

Viz, aram, gaz, stb. dijat (es nem adot) azert fizetunk, mert valaki szolgaltatja szamunkra. A DIJnak van adotartalma, az AFA, ami az allame, de a dij a szolgaltatoe (persze mielott nyereseget realizalna belole, befizeti az adokat, jarulekokat es levonja a koltsegeit). Az internetet is egy SZOLGALTATO biztositja, a szolgaltatasi dij utan itt is kap az allam AFA-t es egyeb cimeken beszedett sarcokat.

Javaslom a tanulmanyaidat elorol kezdeni; mondjuk az altalanos iskolaban.

De azert is tart ott az orszag ahol tart, mert a posztoloval egyenerteku birkak es debilek kormanyozzak, akiket naluk meg hulyebbek valasztottak meg.

pusimk 2014.11.03. 13:59:52

Igen minden után fizetünk a fogyasztás arányában adót. Ez az ÁFA!

Amikor veszek egy netes csomagot, akkor is fizetek érte, 27%-os ÁFA-t, ami az államkasszába kerül. Kérdezem én, ezek után, mi köze van bárkinek is ahhoz, hogy amit már a forgalmi adóval terhelten egyszer megvettem, abból én mennyit használok fel?

Használhatom napi 2 órát, de akár napi 24-et is. Az adatforgalom mennyiségéhez kinek mi köze van?

Ha veszek egy mosógépet, annyit mosok vele, amennyit akarok, nem?

Kinek kerül az én adatforgalmam plusz költségbe? Nyilván csak nekem, mert több áramot fogyasztok, ha egész nap a gép előtt ülök. Akkor mi az indok, hogy ezért még pluszban fizessek is, az államnak? Pont nekik nem kerül egy fillérjükbe sem.

oszt jónapot 2014.11.03. 14:03:07

@fda: "Azért, mert az egyik párt tagjaiból álló kormányhoz kapcsolódik egy törvényjavaslat? Súgok, minden törvényt a parlamentben hoznak, függetlenül attól, hogy melyik párt nyert a legutóbbi választáson."

Nem kicsi pofátlanság ezt azok után leírni, hogy összecsaltak egy kétharmadot, amivel mindent átnyomnak, amit kitalálnak és mindent elkaszálnak, amit az ellenzék talál ki. Bár igazad van, elméletben lehetett volna "keresztény""demokrata" is az ötlet.

engedélyes pinaellenőr 2014.11.03. 14:18:42

Tök mindegy. Ha nem itt szedi be azt a 20 milliárdot, akkor beszedi máshol. Esetleg ott, ahol a mélyszegénységben élő társadalmi csoportokat is érint vele..

korondisz 2014.11.03. 14:22:49

Fideszes hablaty az egész "cikk", úgy ahogy van...Hogyne hárítanák már át...Pontosan ugyanúgy áthárítanák, ahogy a telefon adót, tranzakciós adót, chips adót, 27-os áfát, biztosítási adót és egyebeket...Az "át nem hárított" baleseti adóról konkrétan két csekket küld a biztosító...A nyolcvanmilliárd hason is nagy büdös kamu. A tizede lehet kb.igaz, az is tízmilliárd eurós befektetés hozadékaként. Extraprofit pedig kizárólag az ellopott cigaretta koncesszión, és a meg nem művelt lopott földek EU-támogatásán van. 10% haszon egy nem romló napi forgású cikken, amit még kifizetni sem kell előre csak eladás után és még házhoz is hozzák ingyen...Egyáltalán, minek egy jól teljesítő országban fél évente újabb adókat bevezetni??? Hiszen szárnyal a gazdaság...Vagy kölcsön akarnak adni valamelyik hanyatló nyugati országnak?

engedélyes pinaellenőr 2014.11.03. 14:24:50

@gizmo266: Meg fogsz lepődni ,de volt már hasonló ötlet külföldön. Mégpedig a saját telken fúrt kútból felhozott vízre kiadott állami koncesszió ötlete, amit a Nestlé vezérigazgatója agyalt ki. Ez alapján az állam koncesszióba adta volna a telked alatt lévő vizet (sokan ezzel öntöznek) magán cégeknek, akik aztán téged sarcoltak volna. Nem tudom hol tart az ötlet..

5perc 2014.11.03. 14:27:14

Van forgalom arányos adó a net-en. 27%-os - a világon a legmagasabb áfa - adónak hívják. Sávoasan forgalomarányos, attól függően, milyen csomagra fizetsz be.
Az "extraprofit": a 90-es évek elején várólista volt a telefonvonalra, a gáz bevezetését az utcákba az ott lakók fizették ki, a technológiát pedig commodore 64-esek jelentették az állami cégeknél. Nos, a teljes országos infrastruktúra költséges létrehozása után valóban hoz némi nyereséget a kommunikációs szolgáltatók egy-egy terméke (mint a net, amiből a veszteségeseket is finanszírozzák, mint a kábeltévé), amit a rohadékok a munkájuk után eltesznek.
Viszont a forgalomarányos hülyeségadóba te tönkremennél.

s 2014.11.03. 14:55:53

Szerintem a gyíkemberek voltak . . . de nem biztos . . .

titan 2014.11.03. 15:21:02

@pingwin: az a nagy sávszél jó a felhaszálónak, de jó a szolgáltatónak is, mert egy kétszer akkor sávszélességű netet egy teljes sávszélességű letöltés esetén fele annyi ideig használsz. Nem hiába dolgoznak az n-edik G-n a mobilosok.

Bona Fides 2014.11.03. 16:50:04

Miért is ne fizethetnénk szaros 300 forintot a pofavizitért?

Hát csak!

sanyix 2014.11.03. 17:01:40

@Macropus Rufus: nem lehet, mert az internettel dolgozom, azon intézem az ügyeimet, és ezzel rohadt sokan így vannak.

Bona Fides 2014.11.03. 17:04:15

Bármit meg lehet adóztatni.Két egyetemista gyerekem van, az egyik tandíja szemeszterenként 260.000.- Ft.
A családban négyen vagyunk és négyen használunk internetet. Csak az hiányzik már, hogy még ezt a sarcot is a nyakamba basszák.

Igaz, a mi szavazatunkat már a tandíjjal elveszítették Fideszék, így aztán nem oszt, nem szoroz a véleményünk.

Olyan opció felmerült-e már, hogy talán nem kellene szétlopni az egész országot és akkor elég lenne az a kibaszott adó, amit eddig kivetettek? He?????

Gekko 2014.11.03. 20:37:47

Ennek a félkegyelmű bloggernek mondom, hogy profit van. És pont. Ha jó az üzleti modelled, sokat keresel, ha szar, éhen döglesz. Az extraprofit kifejezést a komcsik találták ki, miként a kulákot, meg a gonosz kapitalistát is. Ergo, komcsi szájára a jobboldal / polgári / konzervativ szót ne vegye. Oké? Eh!

Pop40 2014.11.03. 20:44:17

A posztot olvasva nehéz eldönteni, hogy a posztoló ennyire menthetetlenül hülye, vagy most találta elérkezettnek az időt, hogy befurakodjon a többi seggnyaló közé, Orbán főtitkár elvtárs kéngőzös valagában.

A poszt hülyeségeit a hozzászólók már helyretették, úgyhogy azt nem is taglalnám sokadiknak, csak ezt a csodát: "tavaly a nagy netszolgáltatók 80 milliárdos hasznot teljesítettek Magyarországon, és az valahogy el is tűnt kis hazánkból. Ebből szeretett volna a kormány egy kicsit lecsípni és az ország érdekében itthon tartani. De hát ezt megakadályozták meg balos liberálisék"

Nem "valahogy" tűnt el, kedves kommunista posztoló. A pénz TULAJDONOSAI eltették.
Mert lehet, hogy az ostoba komcsi tökfejeddel nem tűnt fel, de ez az ő pénzük, amit egy szolgáltatásból legálisan szereztek, fizették utána az alkalmazottakat, leadózták, stb stb.
Oda viszik, ahova akarják.

A világ legundorítóbb dolga, ahogy te, meg a tetves komcsi kúrmányod mások zsebében kotorásztok.
Vitya meg Szíjjártó titkos számláiból akarjon a kúrmány egy "kicsit lecsípni, és az ország érdekében itthon tartani".

A balos liberálisozás meg csak a szokásos csúcs egy ostoba tökfej posztjában.
Segítek, posztoló: akik a múlt héten kint voltak, egy jóval szélesebb tömeg annál, minthogy ráhúzható legyen ez az ostoba balosozós duma.
Ha mindenki balosliberális lenne, akinek tele a töke a maffiáddal, a parlamentbe nem kerülnétek be, még a magatokra írt választási törvényekkel se.

Sok ilyen klassz posztot, bérelt helyed lesz velük Vitya seggében.

Scagnetti 2014.11.03. 21:15:15

Igen, ez a balosozás is nagyon vicces dolog. A magát baloldalnak nevezett valami egy pár ezres tüntetést sem tud már összehozni. A rendezvényeiken ugyanazok az unatkozó nyugdíjasok vesznek részt mindig, fiatal arcot alig látni.

Ellenben a múlt heti tüntetésen rengeteg fiatal vett részt, sőt egykori fideszesek is. És bár a szervezők nem fordítottak elegendő figyelmet erre, de sokan már nem csak az internetadó miatt voltak ott, hanem mert tele a tökük a kormány hülyeségeivel.

Hurka Kolbász 2014.11.15. 10:46:46

@conchita wurst:

Persze, persze... Te el is hiszed ezt a fideszes kommunista propagandát, vagy a közgépes munkáltatód kötelez erre?

Hurka Kolbász 2014.11.15. 10:48:24

@conchita wurst:

"pl. a bankok és a szektoradókat fizető vállalkozások"
.
MUHAHA!!! :DDDD A bankok pont arról híresek hogy saját zsebből jótékonykodnak... Én meg azért kapok 10% helyett 0% kamatot a pénzemre, mert nem abból fizették a te devizahiteledet...

Ppix 2014.11.24. 12:43:26

Na meg ez is:

"az a pénz jobb helyen van a németeknél mint itthon, még a kormány azt is ellopta volna."

hát igen. Amikor százmilliárdokért stadionokat építenek, amikbe átlag 1500 ember jár ki, akkor az a 20%-os lopás mellett még nettó hazaárulás is, az oktatás elsorvasztása révén az ország jövőjének lerombolása.
ÉS akkor annyi eszed van, hogy internetadó ellen tüntetők miatt hisztizel.
Téged sem az eszed miatt tenyésztettek...
süti beállítások módosítása