A szórakozás garantált ahányszor Gyurcsány Ferenc valamelyik táskahordozója megszólal. Momentán most épp Vágó István pöffentette el magát a 2006-os eseményeket elemezve, mentegetve Fletót, és természetesen mindenért is a Fidesz a hibás.

------------------------------------------------------------------

A kvízmester szerint ugyanis nem lehet szemkilövetésről beszélni, mert nem volt ilyen parancs, nem is lehetett, mivel gumilövedék esetén ez szóba sem jöhet. Tehát szerinte nem az "eredmény" a lényeg, azaz, hogy kilőtték az emberek szemét, hanem az, hogy nem volt parancs. Magyarul, 1941-ben nem történt meg a délvidéki vérengzés mivel nem volt ilyen hadparancs, csak úgy spontán megtörtént. Az más kérdés, hogy a II. világháború idején egyedülálló módon a magyar hadvezetés elítélte saját katonáit ilyen tettekért, de igazából azok meg sem történetek. Legalábbis Vágó István szerint.

A másik érdekes pöffente a mi szeretett megmondóemberünknek az, hogy a Fidesz szó szerint követelte az éles lőszer bevetését a tüntetők ellen, és szerinte ezt jegyzőkönyv is bizonyítja. Az első probléma az, hogy Vágó tudatosan mossa össze a MTV-székház ostromát, az október 23-i tüntetés véres leverésével. Az egyik spontán kialakult veszélyes helyzet volt, a másik pedig a rendőrség és a politikai vezetés által tudatosan kialakított veszélyzóna ahol indítani lehetett a lovasrohamot.

A második probléma az, hogy aki el is olvassa azt a jegyzőkönyvet az világosan látja, hogy a Fidesz képviselője, Nyitray András, nem azt követelte, hogy a rendőrök használjanak éles lőszert, hanem azt kifogásolta, hogy a rendőröknek miért volt megtiltva a fegyverhasználat egy olyan helyzetben mint a székházostrom. Már akkor lehetett tudni, hogy a rendőrség direkt renőrtanoncokat, vagy tapsztalatlan rendőröket vezényelt az épület védelmére, hogy folyjon a vér. Akkor aztán lesz alap a véres rendőrterrora vagy netalán a szükséghelyzet bevezetésére. Mindeközben az épület mögött ott várakozott az állig felfegyverzett rendrőségi kommandó. A Fideszes képviselő tehát az álságos gyurcsányi manipulációra kérdezett rá, nem a tömegbe lövetést követelte.

Olvassuk el a jegyzőkönyvet, ne a DK gittegylet tagjaira figyeljünk.

A rendőri vezetők a tévében nézték a székházostromot - PestiSrácok

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr9216119268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása