A napokban a kezembe akadt a Jobbik választási ígéreteit tartalmazó szórólap. Ebből szemezgetek kicsit.


1. "félmillió tisztességes megélhetést adó munkahelyet hozunk létre négy év alatt"
Na ez az amire legjobban kíváncsi lennék. Ez még a 40-50 milliós országoknak is becsületére válna, hátmég nekünk. Miből hozzák létre? Erről mélyen hallgatnak. Lehet nagyokat mondani a levegőbe, hogy megnyitják a cukorgyárakat, élelmiszeripart meg helyi kisvállalatokat támogatják, de ez nem úgy működik, hogy az adott kormány csettint egyet és kész a több százezer munkahely. Az említett lehetőségek kb pár tízezer helyet jelentenének, ha csak így meg lehetne csinálni. Azt egyébként nem mondta senki a Jobbiknak, hogy Magyarországon kb 380-400 ezer munkanélküli van. Hova hozzák létre a félmilliót?

2. Megnyitják a bányákat. Én azt mondom: hajrá. Csak ne az én adómból. Európában a bányák 90%-a veszteséges. Remélem a Jobbik nem egy pénztemetőt akar megnyitni.

3. "Hazahozzuk a több százezer kivándorolt fiatalt". Hogy honnan azt nem tudják. Jelenleg kb 450 ezer kivándorolt magyar él külföldön. Ezt a statisztikát sokan hangoztatják mostanában. Ebben látják a mostani kormány legnagyobb hibáját: lám mennyien elhagyják az országot. Megint csúsztatás: ebben a 450 ezerben azok vannak benne akik itt születtek, de valahol kint élnek. Azok is akik a világhábrú előtt/alatt/után mentek el. Benne van a 200 ezernyi '56-os menekült. Benne van a szocializmus alatt vagy a '90-es években kivándoroltak hatalmas tömege. Őket aztán nehezen hozza vissza a Jobbik. Jelenleg kb 10 ezer magyar megy ki évente dolgozni külföldre. Egyébként pl Angliába több szlovák megy mint magyar. Pedig ők fele ennyien vannak.

4. Kötelezik a multikat, hogy a nyugati bér 80%-át fizessék a magyaroknak. Haha. Ők meg a következő pillanatban veszik a sátorfájukat és hagynak maguk mögött sok százezer munkanélkülit. Ja megvan. Nekik teremti a mezőgazdaságban a félmillió munkahelyet a Jobbik.

5. "Megemeljük az egészségügy színvonalát" Hajrá, én ezt mondom. Csak ehhez pénz kell. És itt nem pár milliárdról beszélünk. Érdemben 700-800 milliárd kellene. Ja és ingyenessé teszik a fogászati ellátást. Na ez jellegzetes balos program. Nem baj ha gondod van, majd állam bácsi kifizeti helyetted. Csak a fogászati tipikusan olyan egészségügyi probléma, ami 99%-ban megelezőhető, és itt nagyon tetten érhető az egyén felelőssége. A Jobbik ezt a felelősséget akarja elmaszatolni.

6. A föld magyar tulajdonban tartását az Alaptörvényben rögzítik. Hát ehhez két dolog kellene: 2/3-os többség, ami nem lesz meg a Jobbiknak és kilépni az Unióból, mivel uniós tagként nem lehet direktben tiltani külföldiek földszerzését.

7. Rendvédelem erősítésével visszaszorítják az idősek a nők és gyeremekek elleni erőszakot. Erre is csak azt tudom mondani: Hajrá. Csak megint itt az a "DE". A probléma az amit úgy látszik senki nem mondott el Vonának, hogy a nők-gyerekek elleni erőszak tipikusan családi-rokoni-baráti körből származik. Házon belül történik. Ezt ugyan rendvédelmi eszközökkel sosem fogják megakadályozni.

8. A kedvencem: "Traffipaxozás helyett a közterületek nyugalmának védelmére vezényeljük a rendőrséget". Tényleg? Azt szerencsétlen Vonának senki nem regélte még el, hogy Magyarországon évente 150-180 gyolkosság történik, de a gyorshajtók és egyéb szabálytalankodó autósok évente 700-800 embert ölnek meg? Mi lenne ha nem lenne traffipaxozás? Elmondom: káosz. Az második értelmes dolog a szoci kormányoktól az objektív felelősség bevezetése volt. Akkor hirtelen az évi 1200-1300 halálos baleseti statisztika leesett 700-800-ra. Felesleges az embereket a traffipaxozás ellen uszítani, mert így a Jobbik emberek haláláért lesz felelős.

9. Csendőrség visszaállítása. Ez a Jobbik nagy terve a cigányok ellen. De azt sosem fejtették ki, hogy mennyiben kapna a csendőrség több vagy különlegesebb jogokat mint jelenleg a rendőrség. És azt sem, hogy miért nem simán csak a rendőrségnek adnák oda ezeket a jogokat. És azt sem minek hoznak létre egy párhuzamos hatóságot (több pénz - bonyolultabb állam).

10. Börtönöket önfenntartóvá tenni rabmunkával. Szerencsétlen Vona, megint nem mondta neki senki, hogy ezt a Fidesz már rég megtette? A 2009-es 5-10%-os rab önellátást kb 60-70%-ra vitte fel és folyamatosan dolgoznak ezen tovább.

11. Népszavazás a halálbüntetés visszaállításáról. Két dolog: ehhez ki kell lépni az Unióból előbb, másik: a népszavazást már rég kiirathatták volna, függetlenül attól, hogy kormányon vannak vagy sem. Mit csinált Vona úr 4 évig?

12. Pedofilok és erőszakosok kémiai kasztrációja. Rendben, hajrá. A tolvajoknak meg vágjuk le a kezét, a hazudozóknak meg a nyelvét. De akkor ki beszélne a Parlamentben?

13. Megszüntetik a megélhetési gyermekvállalást. A családi pótlék inflációs leértékelésével, és a munkához kötött kedvezmények intézményével a Fidesz ezt már rég elkezdte (kissé lassú a módszer).

14. Kimentik a devizaadósokat. Ezzel megint az a gond: hogyan? Ez bődületes pénz. Egyrészt maguk a hitelfelvevőkenk is jelentős felelősségük van, nem lehet mindent a bankokra hárítani, másrészt összeomlana a bankrendszer ha ezt velük fizettetnék meg. Az ország eladósodása jelenleg a GDP 80%-a, de ha hozzávesszük a devizahiteleket, akkor 140%. Ezt nem lehet csak úgy bárkivel kifizetettni. A hitelfelvevők is vállalják a maguk részét. Meg persze a bankok és az állam is.

15. Kivizsgálják és büntetik a kormányok korrpucióját. Igen ezt minden kormányváltásánál eljátszák. De jogállami ezközökkel kb ennyi tellik mint most. Persze ha a kilépünk az Unióból akkor jöhet a Vona-diktatúra.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr605804706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása