Greta Thunberg lett az év embere. Jobban mondva már person of the year-nak nevezek a man of the year helyett. Szépen beleillik az ultraliberális Time magazin korábbi kitüntettejeinek sorába.

41kjk2m1wel.jpg

time-person-of-the-year-16.jpg

 

greta-cover_tcm25-603345.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr815361418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

László Dinya 2020.01.08. 12:47:39

Mielőtt bárki benyalná ezt a szöveget néhány megjegyzés hozzá:
1. Ha a Time ultraliberális, akkor az ultrafasiszta Hitlert (1938) és a kommunista nemzetgyilkos Sztálint (1939) hogyan választhatta az év emberének?!
2. Ugyancsak a Time hogyan választhatott meg az év emberének pápákat: XXIII. János (1962), II. János Pál (1994), Ferenc pápa (2013)? Ők is ultraliberálisak?!
3. Logikátok szerint Greta Thunberg beillik a pápák sorába, vagy uram bocsá': a felsorolt keresztény egyházfők Hitler és Sztálin közé?!
4. Nem csak egyszerűen arról van szó, hogy szimplán Thunberget szeretnétek tendenciózus baromságotokkal karaktergyilkolni?! Minimum egy bocsánatkéréssel tartoztok a katolikus egyháznak, meg az egyszerű olvasóknak! Thunbergről nem is beszélve.

jobbkonyok · http://jobbkonyok.blog.hu 2020.10.17. 21:43:50

@László Dinya: Mielőtt bárki benyalná ezt a szöveget. A Time liberális lap, ha nem is a szélsőséges fajta. Azt, hogy mi alapján választják meg "az év emberét" ki tudja. A manapság divatos érvelés szerint azok kapják ezt a "megtisztelő" címet akik az adott évben leginkább befolyásolták a világ menetét. Ez mondjuk erősen vitatható. Annyi azért tény, hogy Hitlernek és Sztálinnak elég nagy rajongótábora volt még 1938-39-ben az USA-ban is. Sztálin tömegével fizetett le újságírókat a nyugati világban, nem hiába tagadják nyugaton még történészek is a sztálini rémtetteket. A felsorolt pápák meg erősen a liberális vonalat vitték az Egyházon belül, elévülhetetlen érdemeik vannak a tradicionlista vonal lebontásában. Bár János Pált inkább az aktuális USA-ellenfél oroszok elleni küzdelme sodorhatta a magazin címlapjára.
Végül, de nem utolsósorban, szegény Grétát meg nem kell lejáratni, folyamatosan lejáratja ő saját magát is.
Nem azért raktam Hitler és Sztálin képe alá az övét mert egy sorba tenném ezeknek az embereknek a tetteivel, hanem, hogy megmutassam mennyit is ér az ünnepelt "év embere" cím. Sajnálom, hogy ez nem esett le elsőre, bár abban igazad van, hogy én fogalmaztam megtévesztően a bejegyzésem utolsó mondatában.
süti beállítások módosítása