Matolcsy miatt több milliárdból kell megint cserélni az új ötezreseket

Legalább is ezt a pletykát hallottam minap az újságosnál sorban állva. Gondolataimba merültem, mert addig csak arról értekezett az előttem sorban álló férfi és az eladó, hogy szerintük milyen ronda az új kétezres. Aztán az újságárus bedobta a számomra is újdonságnak ható pletykát, hogy a kormány újabb pénzherdálása milyen felháborító (természetesen az összes többivel együtt), erre már én is elkaptam a fejem. Rövid értekezésben kifejtette, hogy az új ötezres bankjegy mind egy szálig hamis(!), mert azon Matolcsy úgy írta alá a nevét, hogy dr Matolcsy György, és neki nincs is doktorija, így vissza fogják vonni az összes bankjegyet.

Nem szóltam egy szót se, nem is tudtam erről semmit, bár hobbi szinten régóta foglalkozok bankjegyekkel, így kis kétellyel fogatam a hírt.
Aztán hazamentem, kerítettem pár régebbi bankjegyet és összehasonlítottam az új ötezressel, és láss csodát: tök ugyanaz az aláírás víritott rajta mint a 3-4 évvel ezelőttieken. Ráadásul Matolcsynak van doktorija is. Bár ha ballibéknél valaki 8 általánossal lehet német kancellárjelölt és Európa Parlament elnöke, akkor talán a magyarok nemzeti bankjának élére is oda lehet kerülni sima egyetemi diplomával. Bár hangsúlyozom: Matolcsynak doktorija van, szóval jó az az aláírás, nincs szó semmiféle cseréről.

A történet egy normális országban nem is érdemelne szót, de a ballib által 2010 óta folyamatosan szellemi polgárháborúban tartott kis hazánkban ez a jelent rávilágít mindarra, ami élhetetlenné teszi ezt az országot. Tökéletes látleletét adja, ahogy a hazugság-gépezet működik: az Orbán- és Fidesz-fóbiások kitalálnak és elterjesztenek egy minden alapot nélkülöző történetet, amivel tovább szíthatják az ellenszenvet a jobboldal iránt. Nem érdekes, hogy semmi alapja sincs, az sem érdekes, hogy kb 2 perc alatt utána lehetne járni az igazságnak, az Orbán-fóbiás úgysem fog utána járni. Miért nem? Mert a lelkének ez így jó. Őt megerősítették, hogy Orbán lop és az MNB élére állított haverja meg tönkreteszi az országot, és ezt a lelki állapotot nem érdemes megzavarni.

És ez így működik az országos sajtónál (index.hu, 444.hu, 24.hu, hvg.hu, 168óra, atv, rtl, stb), le egészen a facebook-on elindított pletykáig. Persze az országos sajtóban nem állhatnak elő ilyen ordenáré színvonalú hazugsággal, mint ez az újságosnál hallott sztori, hiszen az hamar kiderülne. Ott rafináltabbak ennél. Ezt a szintet meghagyják a facebook-nak, hiszen ez ott is elér pár tízezer embert, akik nem fognak utána járni, és senki nem is fogja őket helyre tenni. Igazából pár hét után nem is emlékeznek a konkrét esetre, csak valami homályosan megmarad a fejükben arról, hogy a Fidesz lop. Aztán két nap múlva jön a következő facebook-on terjesztett marhaság, amit megint nem cáfol senki, és megint csak az marad meg, hogy a Fidesz lop. És így folyamatosan 180-an tartják az ember vérnyomását és a gondolatvilága már csak akörül forog, hogy a Fidesz lop. És senki nem mondja el neki, hogy a ballibék által az országok sajtóban terjesztett hírek 90%-a hazugság (mert azért tegyük hozzá: sok mindennek van alapja), a facebook-on terjesztett Fidesz-ellenes baromságok 100%-a hazugság.

És hozzá kell tenni: ebben a ballibék nagyok. A propaganda, a félrevezetés, a dezinformáció nagymesterei ők. De hát így volt ez mindig, és a szellemi igénytelenség miatt így is lesz. Mert az egy kérdés, hogy ők próbálnak minket félrevezetni, de miért hagyjuk ?

Ja, egy hivatalos statisztika az Európai Gazdasági Hivataltól: tudtátok, hogy Magyarországon a ballib kormányzás idején két és félszer annyi korrupciós közbeszerzés volt mint a Fidesz-kormány alatt? Érdekes, hogy mindezt egy, a Fidesszel nem igazán szimpatizáló EU-s szervezet állapított meg.

hungary-5000-forint-2016-2017-unc-new-revised.jpg

img_20170413_102759_resized_20170413_113243083.jpgimg_20170413_102807_resized_20170413_113232282.jpg

img_20170413_102813_resized_20170413_113220031.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr6312424121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása