Nemrég láttam Az öltöztető című filmet, a színészóriás Sir Anthony Hopkins főszerepelésével. Volt benne egy érdekes párbeszéd, amikor arról vitatkoztak, lemondják e az előadást, mert nincs meg a főszereplő. Ő csak nem akar előkerülni, de öreg barátja, az öltöztető, csak erősködik, hogy várjanak rá, és akkor hangzik el a következő párbeszéd:

- Nézzünk szembe a tényekkel!
- Azt sosem próbáltam, és nem tudom miért épp most kezdjem el. Én azt szeretem ha minden szép.
- De nem minden szép, Norman.
- Ha szembe nézünk a tényekkel, akkor nem.

Szép dolog az idealizmus, de ha már szemellenzősen elszakad a való élet tényeitől, akkor nagyobb a kár mint az a jó amit képviselni igyekszik. És ilyen idealista ma a balliberális értelmiség Európában: konokul tagadják a tényt, hogy az iszlám hívők soha nem fognak integrálódni az európai értékrendbe. És ez öldökléshez fog vezetni. Vagy sorra alakulnak a diktatúrák, vagy polgárháború lesz, legrosszabb esetben pedig szépen felolvadunk az iszlámban és az európai kultúránknak vége, és akkor egyetlen reményünk Dél-Amerika marad.

 kolni_katedralis.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr728909870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása