Na, megint valami amin fel lehet háborodni ballibsiéknél. A fehér, keresztény Argentína.

-----------------------------------------------------

Németh Szilárd kijelentése már mindenhol ott van. „Fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok. Hajrá, Argentína!” mondta kormánybiztosunk. Erre a telex, persze nyálcsorgatva loholt az argentin nagykövetségre, hogy tessék már elhatárolódni. És természetesen nagyon is tisztában voltak, hogy kit kell megkérdezni ahhoz, hogy az jöjjön ki az egészből, hogy "rohadt Fidesz". Nagyköveti kapcsolataikon keresztül tudták, hogy ha az argentinokat megkérdezik akkor azok mit fognak mondani. Ellenkező esetben nem kérdezték volna meg őket.

De a lényeg, a nagykövet válasza, azaz „Az argentin válogatott, ahogy az argentin emberek, a mesztic Amerika értékeit képviselik, és elutasítanak mindenféle faji, vallási, nemi és társadalmi diszkriminációt”. A probléma az, hogy ez a kijelentés több sebből vérzik. Először is azért megkérdezném az argentin válogatottat vagy a szurkolókat, hogy ők mennyi érzik magukénak az amerikai kontinenst, vagy inkább a saját országukat? Ha mi magyarok nyernénk VB döntőt akkor vajon pl a mi japán nagykövetünk arról beszélne, hogy ne dumáljon már senki, a válogatottunk nem a magyarokat képviselte, hanem Európát.

Aztán ott van a mesztic kérdés. Ha a válogatott a mesztic kultúrát képviseli akkor rasszista, hiszen kizárja a többi etnikumot. Pl Argentína 85%-ban fehér, európai leszármazott, és csak 11%-ban mesztic. A nagykövet és a Telex szerint mégis csak ezt a 11%-nyi embert és kultúrájukat képviseli. Ez olyan mintha a magyar nagykövet azt mondaná, hogy a magyar válogatott a 10%-nyi cigányságot képviseli, ne dumáljon senki a magyarságról. Ugye, hogy nevetséges? De ha Latin-Amerikát is vesszük, ott is csak 30%-ot képvisel a mesztic népesség, tehát valahogy ez a meszticeket képviseljük duma nem jön össze.

Inkább arról van szó, hogy ballibsi Telex megtalált egy ballibsi nagykövetet akivel kimondatta, hogy "rohadt Fidesz". 

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr1718008546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása