2012. március 10-én, szombaton a Magyar Nemzet mellékletében megjelent egy egyoldalas cikk a Józsefvárosban 2011 októbere óta működő Jófiúk-kezdeményezésről. Ez alapvetően egy VIII. kerültei biztonsági szolgálat, amelynek a feladatai:
- bajba került emberek segítése
- bűnmegelőzés
- a kerületei vagyon védelme

Biztonsági őr ruhában, nagy fekete terepjárókkal járják a kerületet, elzavarják a prostituáltakat, a kábítószereseket, a megfagyás szélén lévő hajléktalanokat beviszik a szállóra, vagy mentőt hívnak. Kényszert nem alkalmazhatnak, igazoltatási joga csak a velűk lévő közterület-felügyelőnek van joga. A polgármester elmondta  cikkben, hogy nagy eredmény a bűnözés csökkenése, és az, hogy most először senki nem fagyott meg a télen.

Természetesen jöttek a támadások jobbról is, balról is. Mert hát ilyenek vagyunk, mindig kell valamiért sipítozni. Érdekes, hogy mindkét oldalról ugyanaz a vád, azaz ez a Gárda felélesztése. Csak balról jön az ostoba propagandaduma, amit pl a szélsőbalos Népszava így fogalmazott meg: "a legsötétebb diktatúrákat idézi a most kiépülő szervezet", amivel a szegényeket zaklatják. Hehe. Most erre mit lehet mondani? Mindenkinek joga van ostobának lenni. A Népszavának meg ehhez sose kellett a szomszédba menni. Abban a szerkesztőségben mindig az ideológiai- és osztályharc volt az első, nem a tények.

Jobbról meg vinnyognak a jobbikosok, hogy hát ha ez működhet, akkor a Gárda miért nem? Hát azért mert ez egy törvény által szabályozott hivatalos őrző-védő tevékenység, ami számtalan helyen működik. Ez ugyanaz mintha egy cég védeti a telephelyét egy bejegyzett céggel. És a tagság feltétele a büntetlen előélet. A Gárdára egyik sem volt igaz. Ennyi.

Na mindegy, a lényeg az, hogy látszik, hogy ha valaki felveszi a kesztyűt és nekiáll ellapátolni a sz@rt - bocsánat - megoldani a problémákat, akkor rövidesen látványos eredményeket tud produkálni, még ha mások elkezdik is visszalapátolni a trágyahalmot.

Csak egyszer élném meg, hogy ebben az országban a rendteremtést nem kell magyarázni, hogy hát emberek, ez a normális, nem az, hogy a kedves kollégák a rendszerváltás óta hagyták a kábítószer-kereskedelmet és a prostitúciót élni és virulni.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr674312513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása