Ritkán ajánlok Netflix sorozatot, főleg mert a két legjobbra értékelt sorozatuk A nagy pénzrablás, és a Squid game annyira gagyi lett. A Kalifátus, vagy eredeti címén Caliphate, svédül Klaifat, viszont olyan jól sikerült, hogy bátran ajánlom az érdeklődőknek.

-------------------------------------------------

A kalifa (jelentése: követő, utód) az iszlám legfelsőbb vallási vezetőjének kijáró cím volt, amely eleinte világi főhatalommal is párosult, mondja a wikipedia, és az a terület amit a kalifa vezet az a kalifátus. A sorozat Svédországban és az Iszlám Állam területén játszódik, olyan nők főszereplésével, akik a másik területre szeretnének eljutni. A svédországiak Szíriába, az ottani nő pedig Európába.

klaifat_phone.png

Jól bemutatják, hogyan szervezik be a fiatal, naiv lányokat, hogy menjenek férjhez az Iszlám Állam katonáihoz, természetesen a megfelelő ideológiai tanítás után. Nem szépítenek sok mindent, nem idealizálják a döntésüket, nyíltan bemutatják mi történik velük, milyen sors vár rájuk, és azt is bemutatják mit tud csinálni egy teljesen fanatizált fiatal.

Egyenlőre csak egy évad van, de a lezárás miatt talán nem is lesz több.

 kalifat.png

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr6517828329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása