Ez a kötélügy már kezd ugyanolyan unalmas lenni mindkét részről mint annak idején Kövér esete. Már előkerültek MSZP-tagok facebook-os bejegyzései, rögtön a kongresszus utánról, ahol nagyban helyeselték a köteles beszédet, csak még nem sejtették, hogy ebből mekkora balé lesz, és most pont ők bizonyítják a jobbos sajtó igazát. Vagy legalábbis úgy néz ki ez történt.

Én megértem, hogy a jobboldal miért ugrik az esetre mint a véres húsra, de sokkal érdekesebb Mesterházy viselkedése. Ő nagyon gyorsan lezárhatta volna az egészet, egy gyors bocsánatkérssel, még be sem kellett volna ismerni, hogy hallotta, csak annyit mondani, hogy "Bocsánatot kérek, azok nevében akik ott kiabáltak, én nem hallottam, de mélyen elítélem. Még egyszer bocsánat". Ezzel vége is lett volna az egésznek. Ehelyett napokon keresztül megy a mellébeszélés és meg egy elhatorolódás sem született, csak arról beszélnek, hogy a HírTV meghamisította a felvételt, ami hazugság. Amúgy van két másik TV-től származó felvétel, ugyanez hallatszik mindkét felvételen, a HírTV pedig közzé tette az "eredeti" felvételét is (a hamisítottnak mondott felvételen felerősítették a hangot, ami hatalmas baki volt részükről, most szívnak is ezzel).

Szóval Mesterházy miért nem kér bocsánatot egyszerűen? Egyrészt arcvesztés nélkül már nem tudna kijönni a dologból, másrészt neki nemcsak Orbánnal kell megküzdeni, hanem a saját szövetségén belül Bajnaival és Gyurcsánnyal is. Nem mutathat gyengeséget. Így is hatalmas hátrányban van, főleg Gyurcsánnyal szemben az informális-nem hivatalos befolyásért. Mert nagyon úgy néz, hogy Gyurcsány a fővezér az Összefogásban. Mást mond, amikor megkérdezik erről, de jelleme egyszerűen nem engedi a másodhegedűs szerepet. Ő a tipikus "mindent vagy semmit" firgura.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr885795552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása