Kissé nehezen lehet ráakadni a lebontott adatokra az egyházaknak felajánlott egy százalékokról, de végre is az Adózóna egy 2013-as cikkében részben, majd a NAV-nál részletesen is megtaláltam. Itt közlik a nagyobb/fontosabb egyházaknak felajánlott összegeket és azt is, hogy hányan tettek felajánlást. Ebből ki lehet számolni, hogy ezek közül melyik híve a leggazdagabbak, és, hogy mennyit keresnek évente átlagoson.

A közzé tett adatok szerint, messze a zsidó hitközségek hívei rendelkeznek a legnagyobb SZJA köteles jövedelemmel, majd érdekes módon a három buddhista tanok követői. Úgy látszik a fővárosi értelmiség kiemelten vonzódik a keleti tanok iránt. A középkategória alsó részén vannak a katolikusok és a reformátusok, és nagyon lemaradva, a legszegényebbek a Hit Gyülekezetének tagjai, de Jehova Tanúi sincsenek túl jól eleresztve.

A NAV táblázataiban meg lehet találni a részletes adatokat, érdemes azt is böngészgetni.

http://www.nav.gov.hu/nav/szja1_1/egyhazak_kiemelt_koltsegvetesi_eloiranyzatok/Kozlemeny_a_2014__ren20140915.html

http://adozona.hu/szja_ekho_kulonado/Meglepetes_az_1_szazalekos_felajanlasokban_WL7EVO

 

egyhazi_szazalek.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr87507936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.31. 23:01:22

Régen láttunk egy kis zsidózást. Hiánypótló poszt.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.01. 07:56:18

A magyarázat: a zsidók szinte csak az ország leggazdagabb részén, Budapesten vannak.

jobbkonyok · http://jobbkonyok.blog.hu 2015.06.16. 16:38:15

@pythonozok: Régen láttunk már egy kis nácizást. Hiánypótló hozzászólás.

jobbkonyok · http://jobbkonyok.blog.hu 2015.06.16. 16:42:00

@maxval bircaman szerkesztő: A Hit Gyülekezete alapvetően budapesti illetve néhány nagyvárosban jelen lévő egyház, mégis mélyen alatta vannak még az átlagos nagy egyházaknak is. A zsidóknál a budapesti lakhely mellett az is közrejátszik, hogy ők bizonyos foglalkozási ágakban dolgoznak csak.
süti beállítások módosítása