Írhattam volna nagy betűvel. A Sorozat. Vagy akár azt, hogy az utóbbi évek legjobb sorozata, akkor sem mondtam volna valótlanságot.

-----------------------------------------------------

Talán azért is lett ilyen jó, mert nem netflixes sorozatról beszélünk, hanem olaszról, és az ottani bűnszövetkezetről szól. Jobban mondva az egyik maffia csoport két vezetőjének kicsit furcsa viszonyáról és rivalizálásáról. A hangulat nagyon ott van, kicsit európaian lassú, megfontolt. A színészi játék nem mindenhol az elvárható színvonalú, a főszereplőknél sokszor kimerül a meredten nézésben, amivel a keményfiúságukat próbálják kifejezni.

A történet maga nem túl nagy meglepetés, a nápolyi maffia néhány évét és abban is egy kisebb csoport életét követhetjük. A szokásos maffiafilmes panelekből építkezik, nincsenek jófiúk, csak bűnözők akik viszik a boltot, jelen esetben főleg a kábítószer kereskedelmet, és persze közben a rivalizálások, árulások jelentik a film fő történetét.

 

A sorozatot előre öt évadosra tervezték, a történetnek megvan a maga koherenciája, egyedül az utolsó évadon éreztem, hogy már elfogyott és talán jobb lett volna hamarabb lezárni. Sok volt az üresjárat, a felesleges lelkizés, történet már alig volt. De ezzel együtt is a legjobb sorozat mostanában, aminél azt éreztem, hogy újra le kell majd játszani, pedig ezt nagyon ritkán teszem meg.

 vlcsnap-2022-06-01-18h48m48s349.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr7517846043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása