Az origo.hu ma reggel címlapon hozott egy interjút Jáksó Lászlóval. Az hagyján, hogy a balliberális oldal egy jellegzetes figurájával közöl a legolvasottabb jobboldali hírportál egy beszélgetést, mert miért ne lehetne más értékrendű emberekkel is beszélgetést folytatni. De pont Jáksó László? Akinek a teljesítménye a nullához közelít? Hadd írjam ide mindjárt a véleményemet: az interjú pont annyira volt érdektelen, mint Jáksó László.

Akkor miért írom ezt a bejegyzést? Azért mert a szűkös kapacitást, nem egy érdektelen, középszerű ballib rádiós új műsorának reklámozására kellene pazarolni.  Mert a cikk erről szólt, nem másról. Jáksó két dologról volt híres: a kocsmai szintű röhgöcsélős műsorairól, mondjuk úgy: "szórakoztatásairól", és a politizálásáról, főleg a Heti Hetes című műsorban, aminek ő volt a házigazdája az RTL-en. 

A fitalabbak talán nem tudják, de ez a műsor jelentős tábort ültetett a TV-k képernyői elé, és nagy szerepe volt az első Orbán-kormány bukásában. A műsorban sokat politizáltak és természetesen mindig a jobboldal ellen. Egyik híres jelenete volt amikor elkezdték énekelni az "Orbán gátlástalan" című "dalukat". Jáksó, Hajós, Havas stb.

És most itt van ez a cikk, ami olyan ízetlenre sikerült, hogy csupa alákérdezés volt, pedig Jáksó pont maga mondja magáról, hogy ő bizony közszereplő. Tehát illett volna neki kicsit keményebb kérdéseket feltenni. Például a politikai szerepléséről. Arról, hogy ha már a ballib haverjai szerint a humor ellenzéki műfaj, akkor a Gyurcsány-éra alatt miért még mindig Orbánnal voltak elfoglalva. Ja, hogy csak akkor ellenzéki műfaj amikor a jobboldal van hatalmon.

Az már csak hab a tortán, hogy hosszan panaszkodik, hogy őt beskatulyázták egy poénkodó figurának. De hát ezt mutatta magából évtizedeken keresztül, mégis mit várt? De azért valami jót is mondott, hadd idézzem:

"A Facebook, mint vállalat, vérhülye. Felesleges marhaság az egész. Majd csak rájönnek erre az emberek."

Az interjút az se menti, hogy Jáksó nemrég kijelentette, hogy Gyurcsány ne akarjon már miniszterelnök lenni. Ő nem Orbán hatalmát félti, inkább talán a Momentum-vezetőt akarná országvezetőnek.

Erről ennyit, az origo.hu meg talán értékesebb és érdekesebb emberekkel csinállhatna interjúkat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr1715411290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása