jobbkonyok 2020.11.20. 17:54

4 blocks sorozat

A németek néha összedobnak értékelhető sorozatot is, ha már az erősen tanító jellegű Berlin station a "kerüljük" kategória is. Az ajánlott kategóriába tartozik viszont a 4 blocks című sorozat ami egy bejrúti "menekült" család németországi hétköznapjait mutatja be.

-----------------------------------------------

Adva van egy arab család, akik Libanonból "menekültek" egész Berlinig, és mivel természetesen alja munkát nem akartak csinálni, vállalkozni nem egedték őket, így már 25 éve kreatív munkával tengetik mindennapjaikat, úgy mint prostitúció, védelmi pénzek szedése és dorgok terítése. Tulajdonképp klasszikus maffia sorozat, még ha messze el is marad napjaink mesterművétől a Gomorrától. Az első évadban egy rendőr próbál beépülni közéjük, a többit meg nézze meg aki karja. Van viszont a harmadik részben egy párbeszéd ami elég pontosaan megmutatja a muszlimok és a többségi társadalom kapcsolatát a munkához való viszonyban. A jelenetben egy tisztességes apa és a drogokat árusító fia veszekszik:

- Gyere haza velem, szerzek neked tisztességes munkát.
- Nem dolgozok a németeknek.
- Itt élünk, miért ne dolgoznál nekik?
- Mert csak szarnak tartanak minket.
- Szarnak tartanak, ha szarként viselkedünk, és az utcán szaros drogokat árulunk. Gyere haza.
- Benned nincs büszkeség, egy muszlim büszke, és nem végez szolga munkát, mint a takarítás.

Ez a beszélgetés hajszál pontosan mutatja mi is történeik Nyugat-Európában a muszlimok között, amit már ezerszer elemeztek a különböző TV műsorokban. Az első generációs bevándorlók még próbálnak beillszkedni, megalázkodni mert azt remélik a gyerekeiknek jobb lesz. Aztán a társadalom mélyebb rétegeibe az echte Frank meg Hans továbbra is utálja a muszlimokat, és persze a kelet-európaiakat is, és nem igazán fogadják be őket. Ők meg nem igazán hajtanak, hogy továbbra is befogadják őket, vagy már eleve nem is akarnak beilleszkedni mint a tömb törökség a németeknél, akik még 20 év ottlét után sem tudnak németül. Aztán persze mivel se tanulás, se munkakedv, így marad egy olyan réteg ami alja munkát nem végez, így megélni sem tud és a muszlim hit pedig radikalizálja és már kész is van az alapanyag egy jó kis lövöldözéshez.

4blocks.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr2816292728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása