Az index egy nap alatt öt, azaz öt darab cikket közölt a magyar szurkolók állítólagos rasszista megnyilvánulásairól a csütörtöki magyar-angol meccs után. Volt itt minden, de ami legjobban tetszett Ilku Miklós nevű bértollnok "érvelése" miszerint Orbán Viktor gyűlöletpolitikája oda vezetett, hogy a szurkolók itt inzultálják szegény színes bőrűeket, és hát ő ezért szekunder szégyenérzetet érez. Erre én azt mondom, kedves Ilku elvtárs, jó lesz az primér szégyenérzetnek is.

---------------------------------------------------

Ilku Miklósnak egy dologban igaza van. Ami a magyar szurkolóknak tulajdonított botrányokhoz vezetett az valóban egyfajta gyűlöletpolitika eredménye, csak nem úgy ahogy ő írja. Az immáron 30 éve folyó, de az utóbbi 11 évben csúcsra járatott Fidesz és Orbán Viktor ellenes éjjel-nappal folyó gyalázás gyűlöletkeltés eredménye. A balliberálisok annyira engesztelhetetlenül gyűlölik a magyar jobboldalt és a kormányt, hogy mindenbe belekapaszkodnak amivel le tudják járatni hazánkat. Ha ehhez az kell, hogy beüljenek egy focistadionba, amit amúgy sosem tennének, és ott lefilmezzék az 50 ezer szuroklóból azt a négyet akinek a mozdulataira rá lehet fogni valamiféle vélt rasszizmust, vagy néhány csúnyább kifejezést fel tudnak venni, azt mással nem lehet magyarázni mint ezzel a mérhetetlen gyűlölettel. Jogos a kérdés, kik azok a hazaáruló magyarok akik ezeket a felvételeket készítik?

 index_szurkoloi_rasszizmus.JPG

Az indexnek, és az egész ballibsi bagázsnak persze az nem gond, és nem fogja el őket szekunder szégyenérzet, amikor a választások másnapján lehülyézik az egész országot, amikor a vidékiek ellen folyamatosan keltik a gyűlöletet, amikor lepatkányozzák a fideszes szavazókat, amikor a ballibsi politikusok külföldön folyamatosan hergelnek az ország ellen. Nem. Ez a fajta gyűlöletkeltés nekik rendben van. De amikor a telt házas arénában nagy nehezen fel tudnak venni négy szurkolót akiket lehet rohanni feljelenteni, na szerintük az a probléma.Abból születnek a cikkek tömegei. Csak az index-en öt darab egy nap alatt.

És persze helyeselni fogják az UEFA és FIFA büntetéseit, mert hát szerintük rendben van a kollektív büntetés. 1945-ben is rendben volt a felvidéki kitelepítésekor, és a mai napig érvényben lévő Benes-dekrétumoknál is rendben van szerintük. Akkor most miért ne lenne rendben, hiszen kiszűrni néhány rasszistát lehetetlen, de valami büntetést mégis ki akarnak szabni.

Ami az UEFA-t és a FIFA-t illeti vajon miért tűrik el a fehérek elleni rasszizmus politikai megnyilvánulását a BLM-térdelést? Az rendben van? És az, hogy a bíró letérdelt az minden határon túl megy. Kíváncsi vagyok a magyar vezetők mennyire ütik az asztalt emiatt.

A két említett szervezet ténykedése azért is érdekes mert a BBC szerint is folyamatosan nő a focihoz kapcsolódó rasszista incidensek száma a szigetországban, 274 egy évad alatt, mégsem nagyon zárnak be stadionokat és nem csinálnak nemzetközi botrányt. Főleg nem az EB és VB mérkőzések miatt, és persze nem is zárják be azokat. Legalábbis a nyugati országok stadionjait nem. Az már túl sok pénz lenne. Mert persze itt is a pénz beszél. Nekem senki ne próbálja megmagyarázni, hogy néhány, a magyar szurkolókhoz hasonló nyugati szuroklót ne lehetne beazonosítani minden meccsen. Az már közhelyszámba megy Romániában minden klubmeccsen megy a magyarok elleni gyűlöletkampány. Azzal persze nincs gond. De meg lehet nézni az UEFA statisztikáját az elmúlt évtizedből. Csak kelet-európai stadionokat zárattak be. Ahhoz képest, hogy az angoloknál nő a rasszizmus, az olasz himnuszt nem lehetett hallani az angol szurkolók miatt, a németeknél meg ment a homoszexuális politikai propaganda nézői berohanással, ahhoz képest ez meglehetősen érdekes tény.

Most várhatjuk az újabb büntetést, és valamit már ki kell találni, mert ha a ballbisik így folytatják akkor elérik, hogy folyamatosan zárt kapus mérkőzéseket játszunk. De mit lehet csinálni? Először is meg kell találni azokat akik ezeket a felvételeket készítik. Másodszor mi is küldhetünk felvételkészítőket nyugatra és jelentgethetjük fel a többi országot az UEFA-nal és FIFA-nal. Harmadszor meg lehet menni bíróságra beperelni a két szervezetet mert a kollektív büntetés már rég kiment a divatból. Kivéve persze a csehszlovákokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr6716679910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása