Az utóbbi tíz év UEFA büntetéseinek listája amit rasszizmusért adtak. Néhány érdekes dolgot lehet azért találni. Például azt, hogy zárt kapus büntetést kizárólag kelet-európai csapatok kaptak. Vajon miért ennyire engedékenyek a nyugatiakkal, amikor a BBC szerint is folyamatosan nő a rasszista incidensek száma az angoloknál? Persze a pénz beszél.

-----------------------------------

Akkor itt is vannak a büntetések.

2011. szeptember - Bulgária
A hétfőihez hasonló incidensben a bolgár szurkolók majom -énekeket rendeztek Ashley Cole, Theo Walcott és Ashley Young angol triónál a 2012 -es szófiai selejtező során.

Büntetés: 34.320 font bírság

2012. április - Porto
Mario Balotellit a Porto szurkolói majomkántálásnak vetették alá, miközben a Manchester Cityben játszott egy Európa Liga -mérkőzésen.

Büntetés: 16 700 font bírság

2012. június - Oroszország
Az orosz szurkolók majomhangokat hallattak Csehország szélső hátvédjén, Theodor Gebre Selassie-n a 2012-es Európa-bajnokságon.

Büntetés: 24 203 font bírság

2012. június - Spanyolország
Ugyanezen a versenyen a spanyol szurkolók rasszista bántalmazást irányítottak Balotelli olasz csatárra.

Büntetés: 16 137 font bírság

2012. június - Horvátország
A horvát szurkolókat is bűnösnek találták Balotelli faji bántalmazásában az Euro 2012 -en.

Büntetés: 58 500 font bírság

2012. október - Lazio
A Lazio rajongóit hallották, hogy majomzúgást hallanak a Tottenham három játékosánál - Jermain Defoe, Aaron Lennon és Andros Townsend - az Európa Liga csoportjátékán a White Hart Lane -en.

Büntetés: 32 500 font bírság

2012. december - Szerbia
Egy 21 év alatti meccs Anglia és Szerbia között a pályán történt erőszakba süllyedt, miután az angol fekete játékosokat faji bántalmazással bántalmazták a lelátóról a játék során. A Tottenham balhátvédje, Danny Rose végül labdát lőtt a tömegbe, és számos szerb játékos rajongott érte.

Büntetés: 65 000 font bírság

2013. január - Pro Patria
Kevin Prince-Boateng, az AC Milan középpályása kivezette pályatársait a pályáról, miután az alacsonyabb ligás Pro Patria szurkolók faji bántalmazást szenvedtek a szezon előtti barátságos mérkőzésen. A játék jellege miatt az Uefa azt mondta, hogy az incidens a hatáskörükön kívül esett, és nem büntette meg a Pro Patriát.

Büntetés: Nincs

2013. április - Dinamo Kijev
A Dinamo Kijev szurkolói rasszista énekeket énekeltek a Paris Saint-Germain és a Bordeaux elleni mérkőzéseken az Európa Ligában.

Büntetés: Két európai mérkőzés zárt ajtók mögött, egyet három évvel elhalasztva

2014. augusztus - Steaua Bukarest, Debrecen, Maribor és FC Chikhura Sachkhere
Négy klubot találtak bűnösnek a szurkolók rasszista viselkedésében, a Steaua, a Debrecen és a Maribor a Bajnokok Ligájában, valamint a Chikhura Sachkhere az Európa Ligában.

Büntetés: Részleges stadiontilalom

2014. december - Horvátország
Horvátország 1-1-es döntetlent Olaszországgal a San Siróban kétszer is meg kellett állítani, a játékosokat egy ponton kivették a pályáról, és rohamrendőröket hoztak a közönség gondjaira.

Büntetés: egy mérkőzés részleges stadionzárás és 58 500 font bírság

2015. március - Horvátország
A stadion részleges bezárása ellenére a horvátországi szurkolókat továbbra is hallani lehetett rasszista éneklésről a 2016 -os Norvégia -selejtező során.

Büntetés: egy meccses stadiontilalom

2015. július - Horvátország
Még a teljes stadiontilalom sem akadályozhatja meg a további rasszista problémákat Horvátországban. Az Olaszországgal folytatott meccs előtt Splitben horogkeresztet égettek a pályára vegyi anyaggal, és láthatóvá vált a játék során.

Büntetés: Egy pont levonás az Euro 2016 selejtezőcsoportból, két mérkőzésre szóló stadiontilalom és 70 892 font bírság

2015. szeptember - Románia
Romániát bűnösnek találták szurkolóik rasszista magatartásában a 2016 -os, Románia és Görögország elleni selejtezők során.

Büntetés: egy mérkőzésre szóló stadiontilalom és 80 000 font bírság

2017. október - Spartak Moszkva
A Spartak szurkolóit azzal vádolták a Liverpool szurkolói, hogy faji bántalmazást szenvedtek el a tinédzser Bobby Adekanye -val egy ifjúsági csapatjáték során.

Büntetés: 500 üléses zárás a következő európai mérkőzésen, az #EqualGame banner az üres üléseken jelenik meg

2017. december - Zenit Szentpétervár
A szurkolók transzparenst állítottak fel Ratko Mladic volt boszniai-szerb katonai vezető támogatására a macedón Vardar Szkopje elleni mérkőzésen az Európa Ligában.

Büntetés: Részleges stadionbezárás, 10 000 font bírság és az #EqualGame banner megjelenítése

2018. március - Atalanta
A Borussia Dortmund rasszista skandálással vádolja az Atalanta szurkolóit egy Európa Liga -mérkőzésen.

Büntetés: Nincs

2018. június - Zenit Szentpétervár
A Zenit ismét bajba kerül az UEFA -val, miután a szurkolók rasszista visszaéléseket követtek el az Európa Liga RB Leipzig elleni mérkőzésén.

Büntetés: 42 700 font bírság

2018. június - Atletico Madrid
Az Atletico szurkolói rasszista zászlót tűztek ki az Európa Liga Marseille elleni döntőjén, de tömegzavarokkal is vádolták őket a tűzijáték elindítása után.

Büntetés: 3000 férőhelyes zárás a következő hazai mérkőzésen, de nem számítanak büntetést a bannerért

2018. július - Red Star Belgrád
A Red Star rajongói rasszista dalokat skandáltak az FK Suduva elleni játék során.

Büntetés: teljes stadiontilalom és 61.500 font eltiltás

2018. augusztus - Lyon
A Lyont bűnösnek találták abban, hogy szurkolói több zavart okoztak a CSZKA Moszkva elleni Európa Liga -mérkőzésen. Rasszista magatartással vádolták őket, de tűzijátékot is indítottak, és elzárták a stadion lépcsőit.

Büntetés: Két európai mérkőzés zárt ajtók mögött, az egyik két évre felfüggesztve, és 85 500 font az összes szabálysértésért

2018. szeptember - Lengyelország
Rasszista bántalmazás hallatszott a lengyel szurkolóktól az Olaszországgal folytatott Nemzetek Ligája -mérkőzésen, és tűzijátékot is indítottak.

Büntetés: 1000 ülés bezárása, az #EqualGame banner megjelenítésével

2018. október - Románia
A szurkolókat rasszizmusban találták bűnösnek a Nemzetek Ligája Szerbiával folytatott mérkőzésén, miután feltartottak egy zászlót, amely összekapcsolja a menekülteket a terrorizmussal, és rasszista énekeket énekel.

Büntetés: Egy mérkőzésre szóló stadiontilalom és 44 500 font bírság

2018. november - Görögország
A görög szurkolók rasszista magatartása az Észtországgal folytatott mérkőzés során az UEFA szankcióit vonta maga után.

Büntetés: Részleges stadiontilalom és 8500 font szurkoló

2018. december - Chelsea
A szurkolókat azzal vádolták, hogy antiszemita dalokat énekeltek a Tottenhamről egy Európa-liga-mérkőzésen a magyar MOL Vidi-vel.

Büntetés: Nincs

2019. április - Montenegró
A montenegrói szurkolók faji szempontból bántalmazták az angol Raheem Sterlingt, Danny Rose-t és Callum Hudson-Odoi-t, Sterling pedig híresen válaszolt azzal, hogy a pontozás után füléhez szorította rajongóit a Montengro-szurkolók előtt.

Büntetés: egy meccs stadion bezárása és 17 396 font bírság

2019. augusztus - Slovan Bratislava
A Slovan szurkolói rasszista énekeket adtak elő és rasszista zászlót tettek ki a görög PAOK elleni meccs során.

Büntetés: A Slovan zárt ajtók mögött játssza Európa Liga -mérkőzését a Farkasokkal, bár nagy valószínűséggel nagyjából 5000 szurkoló fog részt venni, mert a 14 év alatti gyermekek felnőtt kíséretében mehetnek.

2019. augusztus - Partizán Belgrád
A belgrádi partizán szurkolókat rasszista viselkedésben találták bűnösnek csapatuk 3-1-es győzelme során a Malatyaspor török klub ellen az Európa Liga harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén.

Büntetés: két mérkőzésre szóló stadiontilalom.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr5816679950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása