Van annak valami diszkrét bája, hogy az elnyomó és gyilkos diktatúrát működtető MSZMP volt elvtársai, annak jogutód pártja, amely örökölte a vagyont, a gazdasági kapcsolatokat, a pártagokat, most nekitámad Márfi Gyulának, kiragadva egy mondatot a leveléből és szajkózzák, mint a papagáj, hogy nevezze meg a bírókat akik koncepciós perben vettek részt (az egy kérdés, hogy Márfi egy szóval sem említ bírókat). Meg lehet nevezni biztos, ez a történészek feladata, hiszen ilyen perek a hetvenes években is voltak, sőt az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárából előkerültek egy olyan iratok, amelyek szerint a 80-as évek közepére már teljesen elő volt készítve egy katolikusok elleni újabb totális per, letartoztatási parancsokkal, házkutatásokkal, ítéletekkel. A fokozódó harci kedvet mutatja, hogy 1979-1988 között az egyházi vonalon működő állambiztonsági tisztek létszámát 453-ról 505-re emelték.

Kár ezen lovagolni. A kedves MSZP-s elvtársak még 1990 elején is üldözték az egyházakat, tessék ezzel foglalkozó történelem könyveket olvasgatni. És ezekhez a Népszabadság lelkesen tapsolt. Mint ahogy a mostani - már csak írásban - történő gyalázkodáshoz és üldözéshez is lelkesen tapsol és lelkesen száll be az ideológiai harcba. Mert a keresztény reakció elleni ideológiai harc mindig is az európai baloldal szerves részét képezte. Nem kellett ehhez diktatúra. Nem tudom dolgoznak e konkrétan olyan bírók, akik részt vettek ezekben a 50-60-70-80-as évek gyalázatos pereiben, de ebben az ügyben az MSZP-nek egyetlen dolga lenne: bocsánatot kérni és jó nagyokat kussolni.

A nyílt levél:

http://veszpremiersekseg.hu/valaszlevel-david-baer-teologia-es-filozofiaprofesszornak/

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr124312771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása