Az EU megbüntette Magyarországot, és direkt írom ezt, mert nem a kormányt büntetik. Nem nekik kell majd megfizetni ennek az árát. Elvontak kb 145 milliárd forintot. Magyarország éves költségvetése 25 ezer milliárd, tehát kb olyan az arány mintha valaki havi  25 ezer forintból él és eveszít 145 forintot. Nem tűnik soknak, és a szavazás is elég szoros volt, de ahogy egy interjúban az egyik brüsszeli diplomata is bevallotta, itt a példa statuálása volt a cél.

Az indoklás az volt, hogy 2004 óta folyamatosan 3% fölött van az éves államháztartási hiány, és most sem látják a hosszútávú hiánycélt. Tehát a szocik 6 évig minden következmény nélkül csinálhatták a kis stiklikeiket valamint előző nap épp a spanyoloknak engedték meg az 5% fölötti hiányt. De ránk most lesújtott az ököl. Munkásököl, vasököl, oda súlyt ahova köll. Hát megvolt. A csúnya jobbos kormányt gyorsan és példásan meg kellett büntetni. Most majd megtudja a fasiszta Orbán, hogyan viselkedjen.

Na, most persze majd megy a nyáladzás, hogy a hülye Orbán így meg úgy. Persze épp azok fognak a legjobban az IMF-EU tárgyalások mellett hőbölögni akik ugyanott sírnak az megszorítások miatt. Csakhogy az IMF megállapodások ára a mostaniknál jóval nagyobb adó- és járulékterhelés az emberekre. Nem ám a szegény bankok fizetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr24314751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása