Majd 800 évvel ezelőtt Gertrúd királynét a címeben szereplő, kétértelmű szöveggel próbálta elintézni az esztergomi érsek, de úgy, hogy később minden megoldást kedvezően tudjon a maga javára fordítani. Schmitt doktoriját kibocsájtó intézmény olyan szöveget tárt elénk, hogy mindenki úgy értelmezi, ahogy a maga szája íze szerint kellemes. És a pártok így is tesznek: az ellenzék mennydörög, a kormánypártok mellébeszélnek, a csőcselék meg az utcán háborog.

A kormánypártok mismásolása visszataszító, a habzó szájú tömeg viselkedése undorító. Hozzám még mindig az ellenzék álláspontja áll legközelebb, habár a stílusukkal és motivációjukkal nem tudok azonosulni. Főleg azért mert aki kicsit is ismeri a politikát az az ő sorukból is épp elég hasonló ügyet tud felhozni, kezdve a szintén botrányba keveredő Török Zsolttól, aki a leghangosabban követelte Schmitt lemondását, pedig valószínűleg azt hiszi a diplomáról, hogy a nagykövetek abban hordják az evőeszközöket. De Gyurcsány Ferencről is tudni lehet, hogy azért ment anno Pécsen biológia-technika szakos tanárnak, mert oda lehetett legkönnyebben bejutni és megszerezni a diplomát. Második oklevelét a közgázon meg már jeles KISZ-vezérként a párt intézte el (erről akkori tanárai nyilatkoztak: mindig megcsörrent a telefon, hogy Gyurcsány elvtárs jó elvtárs, holnap megy vizsgázni, ugye tudod mi a dolgod). Szóval ha visszanézzük a híreket, mondjuk az utóbbi tíz évben sok hasonló botrányos dolgot találhatunk. És még mennyi minden lehet a megfelelő emberek tarsolyában, amit a megfelelő időben akarnak előszedni! Mennyi képviselő, államtitkár, miniszter zsarolható ezekkel az információkkal.

Na mindegy, most Schmitten van a sor, és igenis szép csendben vennie kéne a kalapot és távozni. Mert ezt mindig az orra alá fogják dörgölni és ballasztként fogja visszahúzni a kormányzást és az országot. Itt nem az a lényeg, hogy az iskola észrevette e a hibákat (én ebben is kételkedek, inkább hajlok arra, hogy az akkor már neves olimpiai bajnok Schmittnek így kedveztek), vagy nem vette észre, hanem az, hogy aki végigjárt pár felsőoktatási intézményt és diplomája van, annak nagyon jól kell tudnia, hogy nemhogy a doktorihoz, hanem egy egyszerű főiskolai diplomához is önálló munkára van szükség. És a köztársasági elnök disszertációjában ilyen nincs, vagy nem értékelhető mennyiségben. A német elnök sokkal kisebb ügy miatt mondott le.

Én őszintén kedvelem Schmitt Pált, aki nagyon sokat tett az országért (sokkal többet mint azok a senkik, akik most mindenhonnan bele marnak), de most azzal tenne jót a Hazának, ha példát mutatna másoknak, hogy hasonló erkölcsi dilemma estén mi a helyes.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr134346249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása