Hát igen, ezt várhatjuk Bajnaitól és vérgőzős csapatától. A Fidesz-székház elfoglalásakor már láthattuk milyen erőszakos csapat áll mögötte. Mert először csak szobrokat döntögetnek, vernek szét és alázzák meg azt akit ábrázol. Tulajdonképpen mit is akartak ezzel kifejezni? Mert, hogy valamit üzenni akartak az országnak, az biztos, különben nem csinálták volna. Valószínűleg azt, hogy legszívesebben ezt csinálnák Orbán Viktorral.

Veszélyes lejtőn indultak meg, mert a felheccelt lila-ködös fejűek nehezen állnak le. Jobb- és baloldalon egyaránt. Először csak szobrokon vezetik le a dühüket, aztán az ellenfél politikusain, aztán jönnek az ellentábor szavazói, aztán végül azok akiket annak tartanak. Tudjuk, hogy működik ez. Ha populista akarnék lenni azt írnám, hogy ilyent a nácik csináltak. Igen ők is, de a balos diktatúrák hajszálpontosan ugyanezen séma szerint működtek. A "színtelen" diktatúrák szintén, amelyekre nehéz lenne rásütni bármilyen izmust. A weimari német köztársaság végóráiban az ilyen jelentek és a balos-jobbos utcai csetepaték mindennaposak volt. Furkosbotot használtak. Pont olyant amilyent Mesterházy lengetett a facebook-os oldalán. Ezt először csak jelképesen használja a Fidesz elzavarására, aztán ott is megindul a lavina, és jön a tettlegesség, mert hát az aktivisták "ezt látták a Főnöktől", megkapva a szabad jelzést.

Én nem vagyok ijedős gyerek, de a rendszerváltás óta most félek először Magyarországon.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr405546705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása