A magyar baloldal hajszálnyira az erőszak alkalmazásától

Munkásököl, vasököl, oda súlyt ahova köll! Ismerjük a régi, jól bevált szlogent? Úgy látszik az tömeggyilkos MSZMP jogutódja az MSZP nem tud kibújni bőréből. Ugyanúgy használja a populista propagandát mint 50 évvel ezelőtt is. Az ellenzék sorozatban erőszakos gesztusokat használ a kormány és támogatói ellen. Az a baj, hogy történelmi tapsztalatok szerint a verbális erőszak egy idő után átcsap valódi erőszakba. A másik gond az, hogy Mesterházy és társai nemhogy belátnák és elhatárolódnának ezektől a jelenségektől, hanem egyre szánalmasabb és komolytalanabb magyarázkodásba kezdenek. Amikor Mesterházy megkapta a fahusángot büszkén pózolt vele, ahelyett, hogy egy felháborodott levél kíséretében visszaküldte volna a feladónak és elmondhatta volna, hogy ez valahogy még poén szintjén sem fér a demokráciába, mert esetleg nem mindenki viccnek fogja fel, hanem keringőre hívásnak.

Nem veszik észre, hogy ezzel a folyamatos gyűlöletkeltéssel és erőszakra utalással (ráutaló magatartás, ismerős a kifejezés, ugye?) előbb utóbb átlépnek egy határt. Ha nem is maga Gyurcsány vagy Mesterházy de valamelyik szimaptizáns erőszakra vagy rosszabbra fogja magát ragadtatni, hiszen a "A pártvezér elvtárstól is ezt láttam" szlogennel jól tud majd takarózni.

Nézzük a főbb állomásokat

1. Mesterházy Attila megkapja az ellenzék megrendszabályozására való husángot, és ahelyett, hogy helyretette volna a párthívét, még büszkén pózol is vele, hogy "igen használni fogom".

Mestreházy_fahusáng.jpg



2. Ellenzéki gyűlésen ledöntik Orbán Viktor szobrát, virtuálisan kivgézik, Bajnai Gordon csak áll és néz. Természetesen ballib oldalon megint csak a szánalmas magyarázkodás folyik a szólásszabadságról. Nem veszik észre, hogy ez már nem fér bele?

Orbán_szobor_ledöntése.jpg


3. Kötelet Orbán támogatóinak, mondá egy párthív Mesterházy beszéde közben. Mesterházy rákontráz, de ő azt mondja más bekiabálásra reagált. A baj csak annyi, hogy a "kötelet" szótól zengett a csarnok, mást nem is lehetett hallani.

Mesterházy_kötelet.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr385787131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyingizik 2014.01.29. 13:13:47

Hát igen, nem veszik észre, hogy a törzsszavazó továbbra is a kásár-nosztalgiás 50+ évesek. Azoknak meg éppenséggel nem szimpatikus ez a stílus, azoknak sokkal inkább egy olyan arc kell(ene) akit a jovális, nyugodt, vicces "Jani Bácsi"-hoz és korszakához tudnak kapcsolni. Ilyen volt pl. Medgyesi, és lám, nyertek is vele. Dopeman, gyúrcsány nem ilyen, bajnai meg semmilyen.

toportyánzsóti 2014.01.29. 18:47:47

Magyar ember szerint hazaárulóknak kötél jár.Most éppen moszkovitya putyinpincsikutya az ügyeletes hazaáruló.Szépen palira vette a jobbereket ez az áramtermelésre alkalmas liberálszélkakas.Szétverte a történelmi jobboldalt oszt jónapot.

2014.01.30. 11:05:34

Schmidt Mária Kende Pétert akarta lelőni, int egy kutyát:

www.origo.hu/itthon/20020402schmidt.html

Kövér szerint mindenki akassza fel magát, aki nem ért egyet velük:

"hát, hogyha így gondoljuk, akor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet, meg egy viszonyleg erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat! Csak én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják súlykolni az önök fejébe, hogy legalább járjanak elő jó példával."

Orbán Viktor GyF-et akarta megölni:

'"Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed" - mondta nagykövetek előtt Orbán Viktor 2007. június 26-án'

Arnóth Sándor firdeszes képviselő is akasztani akart:

"Arnóth a parlamenti jegyzőkönyv szerint nem azt mondta, hogy "lógni fogtok!", hanem Iváncsik Imre felé kiabálta, hogy "lógni fogsz!"."

Váro a kedves blogíró felhábordott elhatárolódását.

jobbkonyok · http://jobbkonyok.blog.hu 2014.01.30. 17:21:18

Kedves nagyjoco, megesik, hogy emberek indulatukban, felháborodásukban olyant mondanak vagy tesznek amit amúgy nem mondanának vagy tennének. És ez a nagy különbség az általam idecitált viselkedésminták és az általad írt dolgok között. A baloldal jelenlegi vezetői nyíltan uszítóan viselkednek, rövid időb belül sorozatosan, nagy nyilvánosság előtt(!), vagy saját híveik uszító viselkedését pártolják, nem határolódnak el az ilyen mintáktól, sőt még büszkék is rá. És amellett, hogy utólag nem is kérnek bocsánatot, amellett ezek nem egy-egy elszólások, hanem előre megfontolt és átgondolható történetek: a bunkóbot nem hirtelen került Mesterházy kezébe, a szobrot nem indulatból döntötték le, hanem előre megfontoltan és a kötélre is volt elég idő reagálni. Ezek súlyosbító tényezők.

De nézzük is példáidat: Arnóthban volt annyi becsület, hogy vállalhatatlan indulatos mondata miatt bocsánatot kért és lemondott képviselőségéről ezzel nyílvánvalóvá tette, hogy ilyent nem lehet mondani egy parlamentben. Mesterházy vagy Bajnai még ilyent nem tett. Várom lemondásukat.

Orbán Viktor mondatáról meg kérem a felvételt. Hang vagy videó, mindegy. Légy szíves prezentáld.
Bocs, de egy ki tudja honnan előszedett wikileaks-irat nekem kevés: ez ha valóban elhangzott, egy ki tudja hányadik átírásban elmondott és átköltött verzió. Tényleg ezt mondta Orbán? Mi a szövegkörnyezet? Jól fordították? Szóval ezért kérem az eredeti hangfelvételt és akkor elismerem igazad van. És tegyük fel hogy tényleg elhangzott így a mondat: akkor sem nagy nyílvánosság előtti uszításról van szó mint Mesterházy ersetében.

Kövér mondata tényleg durva volt, ilyent nem kellett volna mondani, és később Gyurcsány bevallotta, hogy ő fújta fel és ferdítette el. Amúgy a szűk körben és valljuk be szarkazmusból elmondott mondatok azért nem hozhatóak egy szintre azzal ami most megy a baloldalon. Az egy elszigetelt durva és nem is tolerálható eset volt, amit ha nem fújnak fel a kutya sem hallott volna róla, a mostani események meg bele vannak kódolva a baloldal indulatába és vezetőik viselkedésébe.

Schmidt Mária meg, hogy jön ide könyörgöm. Ő nem a Fidesz vezetője, nem is politikus. Itt a mintát adó politikai vezetőkről van szó, Schmidt pedig nem az.

magdabg 2014.01.30. 19:52:45

@jobbkonyok:
Én pedig virtuálisan láttam,hogy egy hajszál híján Orbán Viktor legyilkolta
Gyurcsány Ferencet.
Az,hogy nem igaz, az senkit se érdekeljen!

narmer 2014.01.30. 22:07:20

@toportyánzsóti: Kevés helyre sikerült sok hülyeséget betömöríteni.Moszkovitya? Selypitesz, vagy a helyesírást nélkülözöd?

toportyánzsóti 2014.01.31. 06:56:28

@narmer: Csak neked,lehet moszkovityenka is.Lényeges viszont,hazaáruló moszkovityáknak kötél jár ,ez 56-os magyar hagyomány.

toportyánzsóti 2014.01.31. 06:59:42

@narmer: Ilyen helyesírással is lehet bárkiből KE,ha elég hosszú a nyelve és benyal vele irracionális feltétlen hódolatot elváró vityenkának.Magyarország szégyenei vagytok ellőtt jobbherék.

Vidéki 2014.01.31. 09:02:18

A Véres Vágyú Varangyok Hordája már vágyakozik k arra hogy akasztgassanak kényükre kedvükre, ráadásul úgy állítva be mindezt, hogy ők jót akarnak a "Népnek",

jobbkonyok · http://jobbkonyok.blog.hu 2014.02.23. 14:35:17

@magdabg: Légy szíves olvasd el még egyszer a blogbejegyzésd. De ne csak olvasd, értelmezd is. A fent felsorolt események nyílvánosan, uszító jelleggel történtek, az elkövetők a baloldal vezető személyiségei. És még büszkék is rá.

A polgári jobboldaltól ilyent sosem látsz, vagy ha mégis az elszigetelt jelenség, amitől el is határolódnak.
süti beállítások módosítása