Nem meglepő, hogy 4 évvel a 2010-es hatalmas bukta után még mindig sorra lepleződnek le a szocialista korrupt politikusok. Most épp Simon Gábor. De ő csak egy a sok közül, rengeteg hasonló ügyet lehetne visszaidézni. Aztán az érdekes állami megbízások sora ami szoci politikusokhoz jutattott tíz-száz-milliókat-milliárdokat.

Ott van Paks, ami szocialista kifizetőhelyként működött. Józsa István az MSZP frakcióvezető-helyettesének cége 6,5 milliárdot kaszált, aztán még a 2000-es években volt botrány abból, hogy Medgyessy és Gyurcsány cégei tízmilliókat kaptak "szóbeli tanácsadásra" és kommunikációra. Havi 8 milla ment Ferencünk zsebébe Paks "távlati céljaihoz kapcsolódó közvélemény formálásra". Ez szép. Főleg úgy, hogy a '98-as választás előestéjén sietve írták alá a szerződést. Egyébként jelentekezzen az aki hallott bármit is Gyurcsány cége, az Agóra Marketing Kft tevékénységének köszönhetően Paks "távlati céljairól". Valahogy nem vagyok képes felfogni, hogy  a TV-Rádió-Internet világában az ilyenekre minek van szükség.

Azért ne legyünk naívak, a Fidesz is megcsinálja a maga boltjait. De azt a pofátlan mértéket ahogy a szocik magukénak tekintik az állam pénzét, a jobboldal sosem fogja elérni. Számtalanszor megjelent már oknyomozó könyvekben az ok: a 40 év szocializmus kitermelt egy balos "elitet" amelyik hasonlóan viselkedik mint a régmúlt arisztokráciája vagy a maffia: baráti és családi szálak kötik össze őket, együtt egy zárt világban intézik az ügyeiket, hatalmas befolyással vannak a gazdaságra-társdalomra-kultúrára-pénzügyekre. Mindenre ami a befolyásukat és gazdasági hatalmukat erősíti. Ez a befolyás a szocializmusból gyökerezik és nagyon be voltak szarva 90-ben, hogy megindul a tisztogatás. Antall József és az MDF nagy mulasztása, hogy ezt nem tette meg. A szocik - akik akkor már rég messze voltak a valódi szociáldemokrata eszménytől - ott maradtak minden befolyásos poszton a rendszerváltás után is. Szépen meghúzódtak a háttérben 4 évig, de irányították a médiát, a gazdaságot és a nemzetbiztonsági hivatalt is. Ebben hatalmas zsarolási potenciál volt/van. Ez az amiért a mai napig buknak ki ügyek, bár sejtésem szerint csak a jéghegy csúcsa. A mostani esetek is csak ezt bizonyítják.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr615799741

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.05. 16:00:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szellemkor 2014.02.05. 23:49:13

Istenem, milyen naiv narratíva!

wizes1 2014.02.08. 10:48:32

a Garancsi féle fideszközeli 50 milliárdos Met offshorozás az mi??

heti zsebpénz??

jobbkonyok · http://jobbkonyok.blog.hu 2014.02.08. 11:29:50

@wizes1: Én sohasem fogom egyik pártot sem mentegetni. Mindegyikban van korrupció, csak a szocializmosból átmentett háttérösszefonódások a balos-liberálsi elitnek sokkal több lehetőséget adtak. Ami jelenleg már nem biztos, hogy teljesen megmaradt, de 50 éven keresztül kb 2000-ig így volt. De addigra a nagy falatok már rég elkeltek.
süti beállítások módosítása