A Simon-ügy, de mondhatjuk úgy is: az MSZP háttérpénzügyei tovább gyarapodnak. Mert azért valljuk be a Simon-ügyben a szocik kiterjedt pénzlenyúlási technikáját szemlélhetjük elég plasztikus módon. Ezt erősíti a Zuschlag-sztori is, mert az ő könyvében sem a szatyorban állítólag kiadott 50 millió  a lényeg, hanem az a háttérmechanizmus ami a pártban működött/működik és amit olyan szépen leír a bekaszlizott párttárs. Neki legalább lesz most valami legális jövedelme a könyvéből, bár megjegyzem egy normális országban ezt a jövedelmet lefoglalnák a brötöntartás költségeire.

Szóval a Simon-pénzekről ma kiderült, hogy Mesterházy is tudott róluk, hiszen a rendőrséghez olyan iratok kerültek amelyken a jelenlegi MSZP-vezér aláírása van, és a pénz egy részének vándorlását dokumentálja.

A pénz egy része a XVIII. kerület egy területének eladásából és annak építési területté való átalakításából származik. 2001-ben ugyanis a kerületben eladtak az Auchan áruháznak egy területet, amit előtte meg kellett szabadítani a környezetszennyező pakuratavaktól, amit egy vállalkozó 100 millióért megcsinált volna, meg is volt a szerződés. Igen ám, de szoci haverjaink rájöttek ebből nem sok zsét lehet kihúzni, ezért szerződtek egy másik céggel ugyanarra a munkára 950 millióért. Na látjuk is: a különbség 850 millió, amit az adófizetők csengettek ki. Megjegyzem az új nyertes pályázó az Auchan egy leánycége volt. Szóval felvetődik a kérdés: a multi mit nyert az üggyel? Talán azt, hogy fővárosi ingatlant bagórét kapta meg (40 millió) ?

Welsz szerepe itt arra korlátozódott, hogy Simon vele akarta tisztára mosni a pénzt.

Nagy vonalakban ennyit. Ami számomra érdekes, hogy a balos média, hogy próbálja eltitkolni az újabb és újabb megabotrányokat, és besározni a Fideszt. Az origo.hu napok óta címplapon hozza, hogy az egyik fideszes nem vallotta be a garázsát, vagy, hogy Rogán nem tudna megélni papíron a jövedelmbéből. Persze ezt ki számolta ki? Nyert aki azt mondja az MSZP és a DK. Persze elég nagyvonalúan számolhattak, milyen jó, hogy ők belelátnak más konyhapénzébe. És a balos média ezekkel a tyúkperekkel foglalkozik címlapon ahelyett, hogy az MSZP pénzlenyúlási technikáit derítené fel, amiben a Simon-ügy csak a jéghegy csúcsa.

Az izzadságszagúan előrángatott fideszes "botrány" és a Simon-ügy kb úgy viszonyúl egymáshoz, mintha az ember vállát leszarná egy madár ahhoz, hogy az ember nappalijába az ablakon keresztül beöntenének három pótkocsi trágyát. Az origo-nak és társainak a madárpottyantás a hír.





A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr615890373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása