Csatornánk ma újabb résszel jelentkezik a Hogyan-buktassunk-meg-kormányokat-korrupciós-vádakkal című sorozatunkban, amelynek forgatókönyvét egy ismeretlen kiugrott CIA ügynök visszaemlékezési alapján készítették. Hát ez tényleg olyan mint egy elnyújtott brazil szappanopera, van itt minden kérem, még az is amire nem számítottunk, nagy ügyek, kis ügyek, nevetséges ügyek. Már most senki nem érti miről is van szó, és ez nagyon jól megfelel mr Goodfriend szándékainak. Neki és az USA-nak sosem volt érdeke, hogy tisztázza a korrupciós ügyeket hazánkban (egyébként miért nem otthon söprögetnek? Egyáltalán mi közük a magyar belügyekhez?).

Ha ez lenne a szándékuk, akkor besétáltak volna egy rendőrkapitányságra, odadobták volna az asztalra a paksamétát azzal, hogy itt vannak az iratok, hang- és képfelvételek, XY ekkor meg ekkor ezt meg azt a bűncselekményt követte el. Utána elmentek volna a sajtóhoz, hogy hangsúlyt is adjanak a dolognak, akkor nem lehet eltussolni az ügyet, és hagyják, hogy a rendőrség végezze a dolgát.

De akinek van egy csöppnyi esze, és körülnéz a világban, az látja, hogy ez az egész nem a korrupcióról szól. És a rétestészta módjára nyújtott ügy nagyon is megfelel a jelenlegi USA-külpolitika Orbán-ellenes irányvonalának. Ugyanez működött tavaly Csehországban (ők is a ruszkikat bízták meg először az atomerőmű bővítésével, aztán érdekes módon a kormánybuktatás után az amcsiké lett a szerződés), aztán működött a dolog idén a bolgároknál (hirtelen lemondtak a Déli Áramlatról), de évtizedek alatt sok hasonló ismert ügy volt Chilétől Grenadáig. Arra mondjuk kíváncsi volnék, mivel vették rá a szaudiakat az olajár csökkentésére.

Szegény Obama vállalja a napi küzdelmet a gaz Putyin ellen, erre meg ilyen kis senkiházi Kelet-európai népek meg beleköpnek a levesébe. Gyorsan elintézik őket. A térképen úgy is csak valami légypiszoknak látszanak. Kínát sokkal nehezebb lenne móresre tanítani. Ja meg kb 20 éve ők finanszírozzák az USA fegyverkezését, náluk belefér a korrupció meg az emberi jogok megsértése.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr816974671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása