Újra egy film, jobban mondva egy filmsorozat, amit megint csak nem esztétikai szempontból fogok elemezni. A sorozat, amit az USA-ban az Amblin Entertainment gyártot, meglehetősen sikeres volt, nem is csoda, hiszen ez is egy örök témát, a KGB ügynökök munkáját dolgozta fel. Persze itt csavar is van a dologban hiszen olyan kémek ők, akiket a szovjetek a hidegháború idején mint házaspár Amerikában telepítettek le, létrehoztak nekik helyi személyiséget, és mint régi amerikai család élték a mindennapi életüket.

A sorozat onnan indul, hogy már viszonylag nagy gyerekeik vannak, jól menő utazási irodát működtetnek, közben pedig a környezetük, ebbe beleértve a gyerekeiket is, semmit sem tudnak a valódi kilétükről. Mivel az 1980-as évek második feléről van szó, ezért a Szovjetunióban elindul egyfajt politikai szabadság. Ez és a munkájukban tapasztalható visszáságok természetesen hatnak a kém-házaspárra is. Azt most hagyjuk, hogy a férfira osztották a "nyavajgó" szerepet, míg a pár női tagja és a helyi kapcsolatuk női főnöke az "erős" karakter a filmben. Az sokkal érdekesebb, hogy itt szintén erős balos mosdatás, megmagyarázás és szimpátiakeltés a módszer egy olyan diktatúrával szemben, ami százmillió élet kioltásáért felelős.

Már párszor leírtam, megint csak ezt tudom erősíteni: Hollywood erősen balos-liberális-marxista befolyás alatt van, ahol egy sorozatot hasonló felhanggal nem mernék megcsinálni egy világháborús német kémmel. De nincs is rá szükség. Igazából a szovjet kémekről szóló mosdató sorozatra sem lenne szükség. De mégis megcsinálják.

foglalkozasuk_amerikai.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr715410456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása