Ezredszerre is bebizonyosodott, hogy különböző univerzumban élünk. Mármint a jobboldal és a ballibek. A tegnapi Bayern München-Sevilla szuperkupa döntő budapesti mérkőzésnek tálalása megint olyan különbségekre világított rá, amiben úgy tűnik lehetetlen egyet érteni. Még egy ilyen egyszerű kérdésben is.

-------------------------------------------------------------------

Ha valaki megnézi az RTL Klub híradójának kérdéses riportját, akkor az jön le, hogy a kormány csak hazudozik, semmilyen ígéretét nem tartja be és veszélyezteti az ország lakosságát, mert beengedett kb 1800 embert az országba. Azt már persze nem teszik hozzá, hogy ez csak negatív koronavírus teszttel volt lehetséges. RTL-ék nagyon ügyesen vágják össze a kormány és a törzs nyilatkozatait, amikor csak olyan idézeteket vágnak be, ahol a repülővel érkezőkről és azok szállításáról beszélnek, miközben ha megnézzük a teljes nyilatkozatokat, akkor egyértelmű, hogy kocsival is érkznek majd szurkolók akik 72 óráig maradnak az országban. Így teljesen egyértelmű, hogy nem tarthatják egyben őket. De RTL-ék "elfelejtették" ezket a nyilatkozatokat betenni a tudosításba.

Szóval a tudosítás másról sem szólt csak a Fidesz lejáratásáról, de arról egy szót sem ejtetek, hogy az új Puskás-stadiont milyen nagyra becsülik itton és küldföldön, hogy láthtaunk egy jó meccset, hogy 500 egészségügyi dolgozó ingyen jegyet kapott stb. A pozitív hírekről még véletlenül se értesüljön az egyszerű ballib néző. Igen, RTL-éknek az az 1800 ember a gond. Nem az a több tízezer ember akik így is, úgy is napi szinten jönnek-mennek a határokon és érdekes a nagy, több ezres üzemek dolgozóinak egybe zsúfolása sem érdekes. Nekik a foci a lényeg. Lehet stadionozni, amihez még odabökték Joachim Löw nyilatkozatás amiben azt mondja, hogy felelőtlen ilyen veszélyes helyre beengedni a bajor szurkolókat. Mi van? Bajorországban népességarányosan háromszor annyi koronavírusos van mint Magyarországon. De RTL-ék tudnak stadionozni, az a lényeg.

Persze érthető ez a stílus, hiszen nekik nem a tajákoztatás a lényeg, hanem a kormány napi szintű lejáratása. Ennek egyik frontja a sportok és főleg a foci elleni folyamatos hangulatkeltés, hiszen a jobboldal egy fontos és preferált területe a sport, annak minden aspektusával együtt amit most nincs idő részletezni. Az eredeti Jobbik egy alapvető követelése volt az RTL Klub megszűntetése. Egyre inkább úgy érzem mennyire igazuk volt, hiszen amit csinálnak az nem építő kritika, csak szimpla hazudozás és lejáratás, ilyen körülmények között pedig nettó hazaárulás.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr4816215066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása