Az elmúlt héten nagyot ment Ferenc pápáról szóló dokumentumfilm egy részlete, mely szerint a pápa azt mondta, hogy törvényileg kell támogatni a homoszexuálisok élettársi viszonyát, mert nekik is joguk van a tiszteletre és arra, hogy családban éljenek. A liberálisok természetesen elaléltak a gyönyörtől, mások félrefordítást kiáltottak, aztán ezt cáfolták is. Ment és megy az adok-kapok.

-------------------------------------------------------------------

Beszédetek legyen igen-igen, nem-nem. Ez áll a Bibliában. Azaz amit mondtok legyen egyértelmű. És ezt az alapvető igazságot Jézus elsősorban a tanítványainak mondta, akiknek másokat kell tanítaniuk, de igaz minden keresztényre. Ne mismásoljatok. Különösen a pápa ne. A pápai tiara egyik koronája az ő legfőbb tanítói hatalmát és kötelességét képviseli. Mégis se szeri, se száma azoknak a félreérthető kijelentéskenk, amikkel megzavarja a katolikus hívőket, és nem csak a jelenlegieket, hanem az útkeresőket, vagy akik majd keresztények szeretnének lenni. Ott volt az a kijelentése, hogy nincs pokol, az újraházasodottak körüli tanítás amit nem mert egyenesen nyíltan kiadni, hanem egy dokumentum lábjegyzetéhez csatolt, azt is teljesen homályosan, utalgatva, aztán az argentín püspökök kérdésére válaszolva tette egyértelműbbé, de az is érdekes volt amikor a repülőn azt válaszolta a homoszexuálisokra utalva, hogy "ki vagyok én, hogy megítéljem őket?" Mégis ki, Szentatyám? Jézus Krisztus földi helytartója, a Katolikus Egyház feje, a legfőbb tanítója, kormányzója és bírája egyházunknak. Az akinek egyértelmű útmutatást kellene adni az ilyen kardinális kérdésekben, nem összezavarani a híveket. Olyan kérdésekben zavarja össze a katolikusokat, amiknek egyértelműeknek kell lenniük. A Biblia és a Szenthagyomány kétezer éves hagyománya alapján is. Azaz Jézus Krisztus tanítása alapján. És amikor felvetődnek ilyen homályos utalgatások, utána ezek maradnak a levegőben, a pápa nem tisztázza ezeket a nagy nyilvánosság előtt.

Pedig a jelen kérdésben a Biblia és az Egyház tanítása egyértelmű. A homoszexualitás nemcsak súlyos bűn, hanem égbekiáltó bűn, amelynek a büntetése az egekbe kiált, egyenértékű a gyilkossággal. A keresztény tanítás a kezdetektől elítélte, nem támogatható vagy bátorítható semmilyen formában. "A hopmoszexualitás lappangó hajlama nagyon sok emberben jelen van, ezért óriási a felelőssége a felnőtt társadalomnak, hogy ezeket a rejtett hajlamokat erősíti-e, vagy okos, tapintatos neveléssel helyes irányba tereli, gyógyítja." MKL

És sajnos a pápa a kérdéshez való hozáállásával, a homoszexuális lobbi eltűrésével sőt egyre liberálisabb pápaválasztó bíborosok kinevezésével, azzal, hogy kiket népszerűsít vagy választ munkatársainak nem a bibliai tanítást erősíti.

A pápa mindig az irgalmasságra és keresztény szeretetre hivatkozva mondja azt, hogy nem ítél el senkit. De a katolikus tanítás a Bibliára alapozva egyértelművé teszi, hogy az erkölcsi törvényeket be kell tartani, Jézus sem akarta megszüntetni azokat. És ha valaki betartja a törvényeket akkor arra lehet építeni a kegyelemmel teli keresztény életet. A törvény az élet alapja, a krisztusi élet pedig a rá épített tökéletesség. Olyan a kapcsolat mint a ház alapzata és a ház között. Az alap nem ér semmit a ház nélkül, alap nélkül meg összerogy a ház. Téved aki az egyiket kisebbíti, mert a másikat is tönkreteszi vele. A szexuális törvényeket be kell tartani mert anélkül nincs lelki élet. De az önmagában kevés ha valaki betartja ezeket a törvényeket, a szeretettel teljes lelki életet is meg kell valósítani. A farizeusok ott tévedtek, hogy csak az alapra koncentráltak, és abban találták meg a "tökéletességet" hogy rigorózusan betartottak minden törvényt, de a lelket elhanyagolták. Ezért hasonlította Jézus őket fehérre meszelt üres sírokhoz. De ugyanúgy tévúton jár az aki az alapokat akarja lerombolni a szeretetre hivatkozva. Így összedől a ház.

A törvény önamgában jó, hiszen a célja, hogy visszatartsa az embert a bűntől. De önamgában nem üdvözít, nem ad kegyelmet, nem törli el a meglévő bűnöket. Idézzük fel Szent Pálnak a Timóteushoz írt első leveléből az 1,8-10-et:

"Mi tudjuk, hogy a törvény jó, ha valaki helyesen alkalmazza; de tudatában kell lennünk, hogy a törvényt nem az igaz emberért hozták, hanem a gonoszokért, a lázadókért, az istentelenekért, a bűnösökért, a vallástalanokért, a közönséges lelkűekért, az apa- és anyagyilkosokért, a vérengzőkért, a tisztátalanokért, a fajtalanokért, a rabszolga-kereskedőkért, a hazugokért, a hamisan esküvőkért, és mindazért, ami még ellenkezik az igaz tanítással, a boldog Isten dicsőségéről szóló evangéliummal, amelynek hirdetésére megbízást kaptam."

A Bibliában a fajtalanok kifejezés a homoszexuálisokra és egy még durvább eltévelyedésre vonatkozik. Az itteni felsorolásból is látszik, hogy a homoszexualitást az apa- és anyagilkossággal egy szintre teszi a keresztény tanítás. Ezért kellene minden lehetséges alkalommal elítélni, és még a látszatot is elkerülni, hogy ezt az életformát a pápa támogatja, mert emberek lelki üdvössége a tét.

Még annyi megjegyzést, hogy bármennyire is örülnek a ballibsik, ez sosem lesz a Katolikus Egyház hivatalos tanítása, a pápa pedig csak az ex chatedra kijelentéseknél tévedhetetlen, ami utoljára 1950-ben történt.

ferenc_papa.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr1916263370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása