A héten a Katolikus Egyházat ért másik támadás itthonról történt, a ballibsiktől már megszoktuk, de érdekes, hogy a jobboldali sajtó és értelmiség is keményen részt vett ebben, nem egyszer nyílt hazugságokat terjesztve.

-----------------------------------------------------

Miről van szó? Arról, hogy időnként megszólal egy-egy püspök, és elmondja a már a lombik eljárás kezdetétől érvényes egyházi tanítást, azaz a lombik eljárást nem támogatja a Katolikus Egyház. Miért nem? Erre két fő válasz van, amiből az egyiket az alkotmány is tartalmazza, a másik pedig transzcendetális, ezért meglehetősen képlékeny ki, hogy fogadja azt el.

Az ember fogantatástól kezdve teljes emberi lény és védendő. Ez a fontos tény az Alaptörvényben is benne van. De a keresztény tan ennél sokkal többet mond. Azt is kimondja, hogy nemcsak egy biológiai élet kezdődik a fogantatással, hanem Isten ekkor teremti meg az adott ember lelkét is, amivel így Őhozzá lesz hasonlatos, és megilleti az emberi élet méltósága. Ha ezt a tényt összevetjük a lombikbébi program gyakorlatával, akkor egyértelmű, hogy egy katolikus ember ezt nem engedheti meg. A program során ugyanis több petesejtet megtermékenyítenek, amelyik közül jó eséllyel több el fog pusztulni, néhányat beültetnek, amelyik pedig megmarad azt lefagyasztják. Amiket lefagyasztanak azokat később, vagy másvalakinek ültetik be, vagy kíséreletekhez használják vagy elpusztítják, azaz lényegében abortuszt követnek el. De idézzük fel, itt emberi lényekről van szó. Tehát aki belevág a lombik programba annak tisztában kell lennie, hogy a megszülető babája érdekében 4-5 másik megfogant életet fognak direkt vagy indirekt módon megölni. Érdekes módon Skrabski Fruzsina az egyik legnagyobb támogatója a programnak jobboldali keresztény létére. Volt egy beszélgetés amiben elmondta, hogy milyen jó, mert az ő esetében nem pusztították el a megmaradt magzatokat, hanem lefagyasztották, tehát nincs probléma. De, Fruzsina, van probléma. Azok teljes értékű emberek, akiket berakattál a hűtőbe mert épp útban voltak. A rokonaiddal is ezt fogod csinálni?

A másik tanítás, ami kevésbbé konkrét, az az, hogy az egyház nem teszi szétválaszthatóvá a szexuális együtlétet az életadástól. Sem úgy, hogy a fogantatást akadályozzuk meg (fogamzásgátlás), sem úgy, hogy magát az együttlétet vesszük ki ebből (lombik). A gyermekáldás életadás, életteremtés. Ekkor a szülők részt vesznek Isten teremtő munkájában, mert az élet adása a legfőbb és legszebb hivatásuk a Földön és mintegy társteremtőkké lesznek. Így lesz a család képe a Szentháromságnak. Amikor ebbe egy külső, idegen személy lép be akkor az isteni tervbe nem helyes módon nyúlnak bele, és aki ebbe beavatkozik Isten helyébe kíván lépni, mert gőgjében nem fogadja el Isten akaratát. Az ember sem az élet adásának, sem annak elvételének jogát nem veheti el Istentől.

Két megjegyzés. A jobboldali sajtóban megjelentekkel elenntéteben az Egyház nem tartja bűnösnak a lombikból született babákat. A lombikeljárában részt vevőket tartja bűnösnek. A második pedig az, hogy van olyan eljárás ami sikeresen kezeli a meddőséget.

magzat_petesejt.jpg

 


Az emberi méltóság sérthetetlen. Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg.

Alaptörvény II. cikk

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr8916263444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása