A vámköltségek akár az egyharmadával is megemelhetik az Egyesült Királyság termékeinek árát. A fogyasztók megrendelés előtt kiszámíthatják az áfát és a vámot a különböző online számológépek szolgáltatásaival. A külföldi vámhatóságok arra figyelmeztették a fogyasztókat, hogy számítsanak az Egyesült Királyságból 2021. január 1. után megrendelt áruk akár 30 százalékos emelkedésére a hozzáadott adók és vámok révén.

----------------------------------------------------------------

Az Egyesült Királyság EU-ból való kilépésének átmeneti időszaka december 31-én ér véget, ezért az ezen időpont után a 22 eurónál nagyobb értékű megrendeléseknek vámkezelésen kell átesniük, és különböző adók hatálya alá tartozhatnak, mint pl vám vagy ÁFA.

Sajtóközleményekben közölték, hogy az Egyesült Királyságból az új év fordulója után szállított árukat ugyanúgy be kell jelenteni, mint az EU-n kívüli bármely más országból, például az Egyesült Államokból és Kínából származó termékeket.

Alapszabály, hogy a vámkezelés hozzávetőlegesen 30 százalékkal növeli a vásárlás árát. Ez az ár tartalmazza a termék vételárát, a szállítási költségeket, valamint az esetleges vámokat és áfát, és a vámolás költségeit.

Tudomásul kell venni, hogy a vám és az áfa fizetési kötelezettsége azon az országon alapul, ahonnan az árut szállítják, és hogy az online áruház helye nem meghatározó tényező.

anglia_nagy_brittania_vam_koltseg.jpg

Ha áruit egy EU-tagállamból szállítják, és azokat az EU-ban gyártották vagy jelentették be, akkor az áruk nem kerülnek vámkezelésre, és nem fizetnek vámot vagy áfát a vámhatóságnak.

A vám és az áfa összegét, amelyet a fogyasztók elvárhatnak fizetni, a vámhivatalok vámkalkulátorának segítségével lehet meghatározni, amely arról is tájékoztat, hogy mit kell tenni, amikor az áruk adott országba érkeznek.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr9016363082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása