Tanzánia jelezte, hogy nem kíván semmilyen Covid-19 vakcinát használni, ehelyett helyi gyógynövényekben bízik a betegség elleni védelem során.

------------------------------------------------

Az Egészségügyi Minisztérium szóvivője elmondta: „Még nincsenek tervek a Covid-19 elleni vakcina behozatalára, egészségügyi szakértőink és tudósaink még mindig kutatnak és klinikai kísérleteket végeznek a Covid-19 helyi gyógynövényeivel kapcsolatban."

Gerald Chemii kétségbe vonta a jelenlegi globális vakcinák hatékonysági szintjét, és azt állította, hogy a gyártás időtartama nem volt elég hatékony ahhoz, hogy maximális védelmet nyújtson.

„Nem kevesebb, mint hat hónap szükséges vakcinát találni vagy gyógyítani egy bizonyos betegségre. A járvány terjedése óta egyedül maradtunk, nem vagyok biztos abban, hogy bölcs dolog-e oltást importálni és terjeszteni az állampolgárok számára, anélkül, hogy klinikai vizsgálatokat végeznénk, hogy jóváhagyjuk, hogy ez biztonságos-e népünk számára.

Tanzánia az elsõ afrikai országok között rendelte meg a reklámozott Madagascar Covid gyógynövényt a vírus elleni harcban.

A madagaszkári elnök,Andry Rajoelina a gyógykészítmény fő népszerűsítője, amelyet Covid-Organics néven forgalmaznak és gyógynövényes infúzió formájában értékesítenek.

Az Artemisia Annua, ami a Magyarországon egynyári ürömként ismeretes, hatékony rákellnes teaként nagy múltra tekint vissza Kínában, ahol a tudósok felfedeztek egy olyan hatóanyagot, amely a növényt a malária elleni küzdelemben is élvonalbeli fegyverré tette.

artemisia_annua.jpg

Az anyag bizonyítottan hatékony a malária ellen, de egyetlen klinikai vizsgálat sem tesztelte a COVID-19 ellen, sem kúraszerűen, sem megelőzőként.

Tanzániában keveset tudni a pozitív esetek számáról a kormány vírussal kapcsolatos elterelő álláspontja miatt.

John Pombe Magufuli, Tanzánia elnöke a kelet-afrikai országot Covid-mentesnek nyilvánította, és nem tett kijárási tilalmat vagy elzárást a koronavírus terjedésének megakadályozására.

Az Egyesült Államokhoz hasonló országok figyelmeztették állampolgáraikat, nehogy Tanzániába utazzanak, hogy elkerüljék a vírus fertőzésének kockázatát.

Az Egyesült Államok is óva intette állampolgárait, hogy Kelet-Afrikába utazzanak, főleg a következő országokra adva ki riasztást: Kenya, Uganda, Tanzánia és Burundi.

tanzania.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr4916363554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása