Az új örökbefogadási rendelet ügye sok tanúlsággal szolgál számunkra. Túlmutat egy egyszerű rendeletmódosításon, és erre a 2021.03.01-én este a Pesti TV-n bemutatott Boomerlázadás című műsor ébresztett rá.

--------------------------------------

A műsorban egy hölgy vezetésével hárman vitatkoztak, köztük Csintalan Sándor volt. És itt az első tapasztalat ami általános a jobboldali sajtóra és politikusokra is. Teljesen felkészületlen, makogó, inkoherens gondolatokkal próbálkozó vitapartnereket ültetnek le egy olyan öreg rókával szemben mint a Csintalan. Persze, hogy az egész műsorban lenyomta őket. Stefkának és Alexának egy épkézláb gondolata nem volt. És ez az egész jellemző a magyar jobboldali sajtóra is.

Az internetes térben egy jobboldalinak csúfolt általános hírportál van az origo, ami nem is számolt be az új rendeletről és a hozzá köthető vitáról. És ez a második tapasztalat. Ha valamiért bukni fog a Fidesz akkor ez az. Az internetes térben egyszerűen nincs jobboldali tájékoztatás. És mivel ez a módszer adja a tájékoztatás 70-80%-át ezért uralják le a híreket a ballibsik.

Tipikus példa erre az új rendelet, amiről nem is tudnak azok akik nem olvasnak index/telex/444/hvg/24.hu-t. És természetesen mivel csak ők "tájékoztatnak" ezért csak a ballibsi interpretációban tudjuk meg a részelteket. Arról van szó, hogy az örökbefgadási rendeletetet elég szépen átszabták, többek között egy olyan kitétellel, hogy a rizikósabb egyedülállói örökbefogadás esetén az utolsó pecsétet mindig a családokért felelős miniszter nyomja rá a papírra. Erre beindult a ballibsi hörgés, hogy idézzem pl a 444-et, ezentúl "Novák Katalin kegyes hozzájárulásához köti az egyedülálló szülők esetében az örökbefogadást." És ugyanez a hazug narratíva fut végig a ballbsi sajtón. Persze az origo hallgatása mellett.

De akkor mi az igazság? Amellett, hogy a rendelet sokkal könnyebbé és tisztábbá teszi az örökbefogadást, az is az igazsághoz tartozik, hogy nem Novák Katalin hozzájárulása kell az ilyen örökbefogadáshoz, hanem az aktuális családügyi miniszteré. Persze amíg Novák Katalin az, akkor az övé. De lehet, hogy jövőre már Fekete-Győr Andrásé. Jajj. Ezt Csintalan úgy aposztrofálta, hogy Novák Katalin élet és halál ura. Normális ez a Csintalan?

Érdekes, eddig kinek a pecsétje kellett az örökbefogadási papírokra? Igen egy gyámügyi vezetőé. Égy nímand gyámügyesé. Eddig miért nem sipítozott a 444, hogy egy megvesztegethető, alulfizetett tisztviselő "kegyes hozzájárulása" kellett az örökbefogadáshoz? Csintalan eddig miért nem nyavajgott, hogy egy tisztviselő "élet és halál" ura?

Ha elfogadnánk ezt a narratívát akkor az összes miniszteri hatáskörre elmondhatnánk, hogy XY miniszter "kegyes hozzájárulás" szükséges egyik vagy másik döntéshez. Ez a tipikus gyűlöletkletés, és mennyien vannak akik ennek bedőlnek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr2116446788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása