Könyörgöm, utasítsuk ki! Mármint André Goodfriend amerikai ügyvivő követtanácsost. Hogy miért? Mert aktív résztvevője volt a kormányellenes tüntetésnek vasárnap este, és mert jelentős szerepet játszik a hazai jobboldal elleni politikai játszmáknak, és mert nyíltan támogatja a balliberális oldalt. A beavatkozás persze sosem volt ellenére az amerikaiaknak sehol a világon, de ilyen nyíltan egy elvileg szövetséges országban azért ki kellene, hogy csapja a biztosítékot. Persze nem azoknál akik itthon csak az origo/index/444/RTL szintű bulvárból tájékozódnak. Nap mint nap hallom szó szerint vissza ugyanazokat a gondolatokat, amiket ezeken az oldalakon olvasni.

andre_goodfriend.jpg


Jó rendben van, Goodfriend tüntetett, de ez miért baj? Azért mert a diplomaták a küldő országot képviselik. A diplomácia fő feladatait három részre szokták bontani:
1. konfliktuskezelés
2. bizalomépítés
3. együttműködés-ösztönzés

Na amit Goodfriend csinál nálunk, az még csak közelítőleg sincs ezekhez. Nyíltan beleavatkozik az ország belügyeibe. És ha ő beavatkozik, akkor az USA avatkozik be. Persze nálunk lehet. Egy kis létszámú, gazdaságilag gyenge országgal azt csinálnak amit akarnak. De ki látott már olyant, hogy az USA nagykövete Kínában vagy Oroszországban, de akár Franciaországban a kormány ellen tüntetett? Ha valaki tud példát jelentkezzen.

A másik probléma a "korrupciós" ügy, amiről már írtam: miért csak ennyi információt adtak az amerikaiak? Miért közölték egyáltalán nyíltan, hogy kiutasítottak hat embert? Ez az ő belügyük, megtehetik. De tudták nagyon jól, hogy ha csak csepegtetnek a sajtónak, akkor megkezdődik a neverending story: minden oldalon oda-vissza találgatnak és hozzák az újab hírmorzsákat,  és nemsokára azt sem tudják ki kivel van. Ez bizonyos politikai csoportoknak megfelel, hiszen a félinformációkból olyan történetet kreálnak amit két hét után senki nem lát át, és az ilyen homályos információk olyanok mint a ködből előbukkanó alak: mindenki azt lát bele amit akar. Kinél az Orbán a mumus, kinél az USA.

Bencsik berágott és azt mondta: Amerika nem a barátunk és még csak nem is a szövetségesünk. Nem értek egyet Bencsikkel: az USA a szövetségesünk és kultúr-társunk, mert ugyanabból a keresztény alapú észak-atlanti kultúrkörből nőtt ő is ki, mint a modern Európa. És szövetségesünk már csak a NATO miatt is, de nem barátunk. Sosem volt az. Az USA-nak, ahogy Angliának, nincsenek barátai csak érdekei. Látszik is abból, hogy az USA-nak, az isolation elvét feladva, a XX. században három alkalma lett volna pozitívan befolyásolni Magyarország sorsát, ehelyett 1920-ban tevékenyen részt vett a Trianoni békediktátumban és Magyarország feldarabolásában, 1945-ben és 1956-ban pedig odadobták az országot az oroszoknak. De nemcsak ezért, hanem mert önálló ország vagyunk, nem szabadna tűrnünk a belügyeinkbe való beavatkozást.

És amíg eltűrjük ezt az arrogáns viselkedést az USA-tól, sosem fogunk tiszteletet kapni, csak jön egy újabb Goodfriend szintű alak, aki tovább szítja az országban a feszültséget.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr836841211

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kijev Budapesten 2014.10.28. 16:39:33

Mi történik most Budapesten? Most a helyzet kulcsa: Washington meg akarja dönteni minél előbb a törvényes magyar kormányzatot, a kijevi megoldás mintájára. Washington keze jelenleg még mindenhová elér, Oroszországot és Kínát leszámítva. Az már a mag...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

padlogaz 2014.11.03. 00:40:05

Nyugtass meg, poszter, hogy erosen kiskoru vagy.

Ppix 2014.11.03. 12:05:17

A csávó kiment a békamenetre is, az nem volt baj turbómagyarkám???

jobbkonyok · http://jobbkonyok.blog.hu 2014.11.18. 19:24:20

@padlogaz: Köszönjük a rendkívüli precizitással, érvek tömegét felsorakoztatott hozzászólásodat. Kb mint egy óvodás.

jobbkonyok · http://jobbkonyok.blog.hu 2014.11.18. 19:26:49

@Ppix: más az ha valaki kimegy megnézni egy tüntetést, és más ha részt vesz benne. Turbóliberáliskám.

bopat 2014.11.18. 20:06:17

@jobbkonyok: biztosan az. Csak azért mert ezzel a tolvaj maffia kormánnyal nem értek egyet ?

Csak hogy tudd te zombi, soha nem szavaznék a szocikra. De ez neked magas mert a fekete fehér a te világod.

jobbkonyok · http://jobbkonyok.blog.hu 2014.11.19. 14:37:11

@bopat: A fekete-fehér világról vitatkozhatnánk itt napestig, sajnos te olyan buta vagy, hogy képtelen vagy felfogni amit írtam: egyetlen Fidesz-támogató mondatot sem írtam le, egyszerűen az ország függetlenségét féltem. Kitől? Pl az USA-tól és az olyan origo/index igénytelen bulváron nevelődött emberektől mint te is, akik képtelenek túllépni a Fidesz-utálatukon és mindent azon a szemüvegen keresztül néznek.

Ppix 2014.11.24. 12:39:51

@jobbkonyok:
"más az ha valaki kimegy megnézni egy tüntetést, és más ha részt vesz benne. "

Ott sétál mind a kettőn.
Mi a különbség nagyokos?

Aztán miért utasítanád ki? Sétált az utcán?
Durva bazmeg.

Orvos látott már?
süti beállítások módosítása