Most, hogy kissé, de nem teljesen, lehiggadtak a kedélyek az internetadó körül, egyet hátralépve nézzük meg a részleteket. Miért ne lehetne fizetni az internet forgalma után? Minden egyéb nagy szolgáltatás után forgalomarányosan fizetünk, áram, víz gáz stb. Ezek a napi élethez fontosabbak mint az internet, mégis ki kell köhögni a hónap végén a sárga csekk összegét, akár akarjuk akár nem, akkor is ha  kisnyugdíjas teljes bevétele odamegy. Ő is tüntethetne, hogy életben akar maradni, de tudjuk ők nehezen mozdulnak ki Fidesz-székházat szétverni. Elképzelem, ahogy járókerettel ütik a vaskaput.

Na mindegy is, nézzük körül az adók körül. Egy modern államban három nagy adókör van: meg lehet adóztatni a jövedelmet, a vagyont és a forgalmat. A vagyonadó kis hazánkban politikai öngyilkosság lenne, ráadásul be sem lehetne hajtani. Mint ahogy 25 éve próbálkoznak a jövedelmet is megsarcolni a különböző kormányok, de kis hazánkban olyan szintre fejlesztették a jövedelem eltitkolást, hogy csak szerencsétlen munkavállalók egy része adózik. A többi meg tűnik a ködben. Az Orbán-kormány ezt látta meg helyesen, nem viaskodnak a szélmalommal. Marad a forgalom adóztatása, erre szolgál a 27%-os ÁFA, a sok kis adó, tranzakciós díj stb, közben pedig csökkentik a munkavállalók jövedelem-adóját, ha már a vállalkozók is kibújnak alóla. Ha változik a világ alkalmazkodni kell hozzá, főleg ha gazdaságról van szó. Ezt ismerték fel pl a 17-ik századi nyugati államok is, amikor ra már a hagyományos feudális jövedelemforrások elapadtak, és egyre inkább a polgárság által hajszolt kereskedelem hozta a pénzt. A merkantilizmus és a monetarizmus jegyében a "jó" uralkodók fogták és elkezdték leépíteni a felesleges jogi akadályokat a kereskedelem előtt, ugyanakkor jó nagy adókat tettek rá. És nem rinyálhatott senki, hogy jáájjj, hát én nem akarok fizetni, meg, hogy az adó akadályozza a kereskedelem terjedését. Akkor még volt annyi eszük, hogy belássák: az adó mindenki érdeke, mert nélküle nem működik az állam.

Visszatérve, a forgalom-alapú adóztatás egyik újabb része lett volna az internetadó. És bármennyire is nyavajognak, nem a felhasználók fizették volna, mivel tavaly a nagy netszolgáltatók 80 milliárdos hasznot teljesítettek Magyarországon, és az valahogy el is tűnt kis hazánkból. Ebből szeretett volna a kormány egy kicsit lecsípni és az ország érdekében itthon tartani. De hát ezt megakadályozták meg balos liberálisék, ezúton mondjunk nekik köszönetet, az a pénz jobb helyen van a németeknél mint itthon, még a kormány azt is ellopta volna.

De meg kell mondjam az eredeti mértékű, forgalom-alapú netadót én sem támogatom.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr946857539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

semmiextra 2014.11.02. 20:12:34

Röviden? Mert hülye vagy.
Hosszban mert ez egy olyan jószág, amely mennyiségre végtelen. Az egyetlen tényleges korlát a sáv szélesség. (Ezért is vannak ez alapján meghatározva az árak.) Minden forgalom alapú adó iszonyatosan piac torzító. (Ez volt a szakmai érvelés)
Minek azt adóztatni amit mindenki más terjeszteni akár mert marha sok pozitív hatása van a társadalomra és a gazdaságra?

meggyes alfonz 2014.11.02. 20:15:43

"Minden egyéb nagy szolgáltatás után forgalomarányosan fizetünk, áram, víz gáz" - de NEM ADÓT, hanem díjat és a díj alapján ÁFÁT az államnak. Mi köze van az államnak ahhoz, hogy egyes előfizetők mennyit neteznek? Kifizetjük a díj alapján az általános forgalmi adót (Mo-on ez világbajnok 27%) és onnantól kezdve az állam maradjon kussban! Miért nem az ÁFÁt emelik meg? Ja, mert az is kiverné a biztosítékot!

Mo jobban teljesít, mi???? Tessék rendesen kormányozni, normális adókat kivetni és hagyják békén a vállalkozásokat, hogy azok végre tehessék a dolgukat.
Mindenki profitért dolgozik. Hagyjuk már békén az internet szolgáltatókat! Van fogalmad arról mennyi pénzt kell beletenniük ahhoz, hogy szolgáltatni tudjanak????

EGYIKRESEM 2014.11.02. 20:21:33

Ha forgalom után fizetnénk, a lőtéri kutya nem lenne kiváncsi a hülyeségeidre...

A rendszerváltás után a nyugathoz képest a lemaradásunk évtizedekben volt mérhető, ami mondjuk még az ezredfordulón is 5-6 év volt.
A netnek köszönhetően ma már teljesen egyenértékűen jutok hozzá minden infóhoz, és rendelhetek meg a legmodernebb cuccokból.
Ehhez az kell, hogy KORLÁTLAN mennyiségben netezhessek, ne kelljen figyelnem egy számlálót a szemem sarkából.

na4 2014.11.02. 20:21:55

Te mazochista vagy? Ez a 80 milliárd profit honnan van, mert úgy tudom, hogy pl. az UPC már jó ideje veszteséges. Az meg ostobaság, hogy majd csak a szolgáltatók fizetnek. Továbbhárítják ránk ilyen olyan formában, mint ahogyan a bankok is tették. Adót fizetni persze hogy kell, csak nem mindegy, hogy mennyit és mire. Amíg a polgár azt látja, hogy egyre több jogcímen lenyúlja az állam, amíg az adók egy korrupt, bürokratikus és pazarló államaparátust, és az ingyenélök óriási siserehadát tartják el, és gazdagítja, akkor miért csodálkozol az adózási morálon? Talán nem kellene ennyi stadiont építeni, és akkor jutna más fontosabb dolgokra.

Haloperidol 2014.11.02. 20:22:35

Kozgazdasagtanbol analfabeta vagy, kedves posztolo.

Magyaro. igy is a vilag legjobban adoztato allamai koze tartozik, nem veletlen, hogy ilyen szarul allunk gazdasagilag, nem veletlen, hogy ennyi a fekete melo, nem veletlen, hogy kormanyzati tamogatassal egesz iparag alapul az adocsaasra.

Kivezetni kellene adokat, nem ujakat kitalalni.

lavór 2014.11.02. 20:23:00

Ha forgalmi díjat kéne fizetni, ezt a blogot sem írtad volna meg. (Mondjuk így is kár vót!)

Broad 2014.11.02. 20:25:06

Úgy látom a kormány megkezdte a nemzeti konzultációt a net-adóról. Ezek az első lépések, szép lassan majd csöpögtetik a blogokban, hogy milyen jó is lesz a net-adó, meg azt nem is mi, hanem majd a szolgáltatok fizetik.

Tyreo 2014.11.02. 20:27:28

az megvan, hogy a gáznál a gázért és az infrastruktúráért fizetünk, a netnél meg csak az infrastruktúráért?
ugyan is a net tartalmát nem a UPC adja..

feketeesfeher 2014.11.02. 20:27:49

Tényszerűen:

-az évi 80 milliárd az a telecomcégek teljes nyeresége, nem az internetes üzletágé.
-Az generált forgalmat nem az állam állítja elő, nem a szolgáltató, hanem egy harmadik fél. Többek közt maga az adófizetésre kötelezett felhasználó. A víz, gáz áram példa már csak ezért sem jó.
- Jelen pillanatban egy internetelőfizetés díjának nagyjából a 60%-a közvetett vagy közvetlen adó. A szolgáltató különadóként közműadót is fizet az általa üzemeltetett kábelek minden métere után.
-a kormány nem az ország érdekében akar lecsípni a haszonból, hanem saját partikuláris érdekei miatt. Az országnak semmi haszna nem lett volna az internetadóból.

fesztiválozó · http://legyenrend.blog.hu 2014.11.02. 20:34:01

Sok tévedést megjegyeztek már az előttem szólók. Annyi kiegészítést tennék a 80 mrd-hoz, hogy a szolgáltatóknak, amikről beszélsz, nem az internetszolgáltatásokból van ekkora profitja, hanem az egész tevékenységükből.
Az pedig, hogy szerinted azért, mert nem tudja behajtani az aktuális kormány - jobban mondva a NAV - az szja-t rendesen, inkább más adónemet kell erőltetni, irtó nagy baromságnak tartom.
A vagyonadó amúgy jó ötlet, és nyilván ki lehetne találni olyan formáját is, ami nem politikai "öngyilkosság".

Az az állításod pedig, hogy az adót nem a fogyasztók fizették volna, csak a kormányzat szemfényvesztése, amit értelmes, közgazdaságban kicsit is jártas ember nem vesz be.

McKinney 2014.11.02. 20:35:16

ne dumálj marhaságokat, eddig minden amiről azt állították, nem a fogyasztók fogják fizetni az dehogynem. Nézd meg a bank meg a telefonszámládat te rezsicsökkentett agyú marha.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.11.02. 20:37:08

Határtól 30 km-re lakom. Azt látom, hogy a forgalom alapú adóztatás nagyon jó dolog. Növekszik tőle a határ túloldalán levő kereskedelmi egységek forgalma.

És ha lesz szappan adó, akkor már a szappant is ott fogom megvenni.

Eljön az idő, amikor majd ott is maradok.

EGYIKRESEM 2014.11.02. 20:38:11

@fesztiválozó:
Én egy épeszű vagyonadó miatt a fülem botját nem mozditanám, mert azt jogosnak tartanám, HA nem lenne eszetlen költekezés az állami oldalon, azaz nem érezném úgy, hogy egy feneketlen kútba megy az összeg.

Bogyó 2 2014.11.02. 20:39:19

Meg elfelejted barátom, a nagy fidesz-imádatban meg balliberálisozásban hogy a netet a legtöbb helyen olyan alapvető joggá akarják tenni, mint a levegővételt. Többek között azért, mert pont az fejlesztené a szolgáltatásokat s magát a gazdaságot is, ha minél többen használnák a netet, nem lennének digitális analfabéták. A nethasználat a demokratizmust növeli, bár tudom nálatok jobbliberálisoknál, ez szitokszó, de attól a demokratizmus még jó dolog. Dilettáns kormányunk a nethasználatot adóztatná, holott annak további terjedése volna kívánatos és ez nyilván nem elősegíti, hanem ellenkezőleg, miközben a rezsit meg csökkenti, és az energiafogyasztásnál a csökkentés, hatékonyságnövelés volna szükséges. Ez a Nyugat-Balkán.

Másik dolog. Persze, a csúnya nyugati cégek elviszik a profitot, gondolom a Mol otthagyja a románoknak, meg a horvátoknak. De mindegy, egyrészt tudomásul kellene venni, hogy ha az Unióban vagyunk, akkor ilyen is van, ha az uniós támogatásokat meg szeretjük felvenni, meg ha lehet mi is terjeszkedni. A németek se szociális alapon ruháznak be nyilvánvaló. lecsípünk a profitjukból, oké, de ha ez végsősoron a lakosságot sújtja, visszaveti a netezést, akkor ez többet árt mint amennyit használ a lecsípés.

Harmadik dolog, nagyon is vannak magyar tulajdonú netszolgáltatók is. A mi környékünkön vagy 10-20 településen az emberek többsége ilyen cégnél nézi a tv-t, használ netet vagy esetleg vezetékes telefont.
Szóval, szép dolog a kormányt ismét a javunkat akaró hős szabadságharcos szerepébe láttatni, de már nem nagyon vesszük be, a valóság bonyolultabb.

2014.11.02. 20:40:59

A vagyonadót azért nem vezetik be, mert jelentősen érintené a törvényhozókat is (pl. Szíjjártó százmilliós villája). Ők pedig nem arról híresek, hogy gyakran szivatnák saját magukat, sőt, manapság a törvények 99%-a arról szól, hogy ők rohadt jól járnak, a nép meg szop. (pl. manyup lenyúlás, devizahitelek előtörlesztése)

De elég lenne sittre vágni a NAV vezetőit (osztályvezetőtől felfele) és a helyükre becsületes embereket ültetni. Máris nem a zembereken kellene behajtani azt, amit a bűnözők lenyúlnak.

@Tyreo: Megelőztél.
Az Internet ingyen van. A szolgáltatónak azért fizetünk, mert az eszközeit használjuk az internet eléréséhez.

Szerintem kis hazánkban a hülyeséget kellene megadóztatni. A világ leggazdagabb országa lennénk.

Bogyó 2 2014.11.02. 20:47:37

Még valami. Az adó nem egyszerű dolog, ha a forgalmat adóztatjuk, akkor a külföldiek forgalmát lendítjük föl, ha a jövedelmet, az meg igazságtalan a feketegazdaság miatt. Szerintem a vagyonadó nem feltétlen lenne rossz dolog, de nyilván nem egy termelő vállalkozás tulajdonjogát kellene külön adóztatni, hogy agyonvágjuk a beruházási kedvet, de a sima vagyontárgyak adóztatása se egyszerű, nyilván nem akarunk még több szlovák rendszámú autót. De ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne mégis tenni valamit, csak okosan, mértékkel és méltányosan, ne az átlagember házát vagy anyja után örökölt harmadrészét.
Másik dolog meg az, hogy talán meg kellene próbálni a feketegazdaság kifehérítését. nyilván nem lehet teljesen, de mégis vannak helyek, ahol ez jobban megy, s biztos, hogy nemcsak azért, mert ott rendesebbek az emberek.

Bambano 2014.11.02. 20:50:52

az internet adóval a kisebbik baj, hogy adó. a nagyobbik baj, hogy ezek az agyhalott gazemberek a szolgáltatót akarták adóztatni az előfizetője után.

mutass már nekem legalább egy gáz/víz/villany szolgáltatót, ahol a szolgáltató fizet az ügyfél fogyasztása után az államnak!

Rakéta08 2014.11.02. 20:50:58

Mi van már a nagy ködben elgurult valakinek a gyógyszere és egyből minden nyalizós büfögését máris posztolni kell ?????? Úgy fest a propaganda megállíthatatlan .... nem elég, hogy majd egy hétig borzolták az emberek idegeit az ámokfutásukkal .....

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2014.11.02. 20:53:13

Ekkora ökörséget megírni nem szégyen. Közzétenni már bűn és butaság.

Gino 2014.11.02. 20:55:33

Sötétebb vagy viktornál is jobbkonyok.
1. A gázszámlán, villanyszámlán díjat fizetsz nem adót.
2. a villamos energia kb 50 Ft/kWh körül van ezért egy 11 Wattos energiatakarékos izzó kb 90 órán át világít. házi feladat: Hány film letöltésével csorogna át ekkora energia a WiFi-den keresztül?
3. Egy DVD-t elküldesz a haverodnak a szomszédos városba. Mennyi a postadíj, és ki fizet érte? Ugyanezt a neten akarod átküldeni, akkor viktoradóban mérve ennél a postánál már mindketten kicsengetitek a havi max 700Ft-ot hős vezérünknek... De miért is?
4. Vezessük be, hogy a könyvek ára mától az elolvasások mennyiségét figyelembe véve legyen adóztatva.
5. Szerinted mit veszel a netszolgáltatódtól?

ülj le egyes!

conchita wurst 2014.11.02. 20:58:04

nehéz megindokolni minden +fizetést

ott a 2/3, legyen karcsúsítás is!

egysmás 2014.11.02. 21:00:31

Ha letöltök, én fizetek, ha feltöltök, nekem fizetnek.

Mint a napelemnél az árammal.

:D

conchita wurst 2014.11.02. 21:01:08

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: melyik határnál lax?

mert jelenleg a szlovák, osztrák, román határnál nagy a bevásárlóturizmus

mindenki magyarországon vesz mindent

conchita wurst 2014.11.02. 21:02:34

@McKinney: 'ne dumálj marhaságokat, eddig minden amiről azt állították, nem a fogyasztók fogják fizetni az dehogynem. Nézd meg a bank meg a telefonszámládat te rezsicsökkentett agyú marha.'

jó sokan megnézték aztán 2/3ot kapott a fidesz, a nézdmegaszámládatos banda meg 10%-ot.

2014.11.02. 21:03:23

Szerintem téged elrettentésképpen rakott ki az index.
Mást nem tudok elképzelni, mert olyan maszlagokat írsz, hogy az hihetetlen.

Recs Kázmér 2014.11.02. 21:04:01

Én a dugást adóztatnám, buzikra az extra erős buzi-koton analógiájára extraadót vetnék ki. Recskázás után önbevalláson alapuló adót, legfeljebb akkor megváltoztatom a nickem nehogy gyanúba keveredjek

netnepper 2014.11.02. 21:07:34

Egy dologért mégiscsak érdemes volna bevezetni az internetadót.
Azért, hogy ezt a xarblogot látogatottság hiányában be kelljen zárni.
Nincs net, nincs blog se. Ilyen egyszerű.
A hülye blogger pedig végre elmenne árkot tisztítani, vagy aszfaltozni a közgéphez.
Ha már annyira törleszkedni akar...

Ad Dio 2014.11.02. 21:09:11

"Akkor még volt annyi eszük, hogy belássák: az adó mindenki érdeke, mert nélküle nem működik az állam."

Aham... és persze ott volt az az aprócska kis mellékzönge, hogy a királynak ott volt a hadserege ha néhány abszolutnagyonhülye mégsem látta volna be...

A netadó nem azért hülyeség, mert korlátoz, vagy sarcol, vagy ellehetetlenít. Ez baromság. Azért hülyeség, mert politikai öngyilkosság: egy szimbólumot támad meg. Ezért nem adóztatják sehol a világon. Majd ha az USA meg No meglépi ezt, be lehet állni harmadiknak :-)... esetleg...

zdanee 2014.11.02. 21:11:37

Ez nagyon szépen hangzik a fejedben, ha a részletkérdésekkel nem foglalkozol. Mennyi is lett volna ez az adó? Több, mint az adó tárgya. Persze, vidd a piacra az egykrajcáros tojásodat, csak fizess érte két krajcárt! A mákot meg szemenként adóztatjuk meg, a szőlőt is, a pitypangot ellenben szirmonként.
Amúgy te ki a faszom vagy? Most látom, hogy csak másolod más blogok designját, egy pillanatig azt hittem, valami értelmeset olvasok.

DArchAngel 2014.11.02. 21:20:12

Orbán tanult a példaképétől. Minket is ellepnek a jobbos bérmegmondók. (
444.hu/2014/11/01/az-illiberalis-demokracia-ahol-eppen-felszamoljak-a-szabad-internetet/ )
A bér rettegők után szabadon. Semmi sem változott...

colonel Tigh 2014.11.02. 21:24:13

Arra gondoltam, hogy ugye az Európai Unió célkitűzése, hogy 30 megabites szélessávja legyen mindenkinek, na ehhez képest van kisországunk elmaradva. Csak viszonyításképpen D-Koreában a 10 gigabites hálózat épül ebben a pillanatban is. Nem 3K meg 4K, 10 Gigabit. Nálunk meg ilyen emberek rontják a levegőt. Jézusom...

BiG74 Bodri 2014.11.02. 21:26:14

Paff, ez a post nálam kiverte a biztosítékot. Agytevékenység szegény szerzőnél láthatóan erősen cenzúrázva és adóztatva van, mert amit ide kiköhögött azt még egy sokat látott faluvégi pottyantós is azonnal sugárba hányná vissza.
Gratulálok a NER -nek, hogy csak zombiland polgárait veszik be tevékenységükbe.

conchita wurst 2014.11.02. 21:30:40

@colonel Tigh: mondjuk az egy jó kérdés, hogy házi használatban mire nem elég a 30 mbites hálózat.....

egyszerre 40 full hd film live streamelésére pl. nem jó, de ettől nem lesz okosabb/szorgosabb a nép.

használható mobilnet viszont jó lenne európában is

hosaka 2014.11.02. 21:33:00

Ez nem jött be. Még csak nem is volt szép próbálkozás.

A lottó nyerőszámok 5 bájton kényelmesen elférnek. Ez nagytudású Orbán úrnak mennyitisér? A biblia teljes szövege pár mega. Pár forint. Tudsz még követni? Ugyanez kétrészes hígtrágya zsékat XVID verzióban (ószövetségi speciális 3d effektek kispórólásával) legyen mondjuk 1.5 GB. Orbán úrnak kezdhet csillogni a szeme, csak torrentezzük le és seedeljünk bátran, nehogy összecsoffadjon a nehéz munkával hájgömbbé varázsolt teste. De az igazi sztár egy háromrészes Mátrix, ennek értéke (a hazug logika szerint, amit itt tesztelgetsz a postoddal) forintban messze meghaladja a szerencsétlen bibliáét, mégha annak képekkel gazdagon illusztrált PDF verzióját is nevezzük be a játékba. Hogy jön ez az egész pl. a vízhez? Sehogy. Semmi köze az adatforgalom mértékének a tényleges értékekhez, emberi erőfeszítésekhez, ami az előállításukhoz vagy a befogadásukhoz szükséges. Az információ nagy része redundáns. Az emberi elme így működik. Az emberi elme így működik. Ismétléssel. Akinek ez nem tetszik (a híg adatfolyam), annak ott a RAR, 7Z. Ja, az már károsítja a "nemzetet" (mármint az Orbánvédő ál-logika szerint).

És mielőtt beszól valaki, hogy akkor legyen ez az egész valamiféle "giccsadó", addózzon a hülyéje, aki végignézi újra a lopott Titanic filmet, szeretném figyelmeztetni, hogy a dolog fordítva sem fog bejönni: pölö az emberi génkészlet (keress rá: Human Genom Project, you know) nem kispályás adatmennyiség. Orbán úr elélvezne két hízás között. Mégsem nevezhetjük közepes Fidesz-csúsztatással sem giccsesnek. Talán a kezdődő agydaganatodat egy ilyen DNS (nem a name server) adatbázis felhasználásával még időben ki lehetne szúrni. Szal, van olyan, hogy a sok giga 5 bájtot győz.

Csak egy amatőr kretén zápult agyában van kapcsolat az adatmennyiség és a "jogos" adója közt. Nem jogos. És nem is ez a cél. Gyáva, beszari (na, ez is redundáns volt, de legalább biztos hogy így megérted) lopógépek próbálkozása a magyarországi netkultúra lefosására, tönkretételére, mert a "tévé" elkurvulása ide már édeskevés. Orbán úr kicsit (nagyon) lassú felfogású, ha csak most sikított fel arra, hogy van net. Van net. Meg lesz is. Orbán úr az, aki távozik. Nem csak az épelméjűek sorából. Nem alkalmas a magyarok vezetésére. Rossz példát mutat és terjeszt (számolni sem tud, ha jól hallottam -- vagy minek is a kétharmada, amire annyira büszke?)

komplikato 2014.11.02. 21:33:53

"tavaly a nagy netszolgáltatók 80 milliárdos hasznot teljesítettek Magyarországon, ..."

Ööö 15 milliárdos a teljes piac, akkor ezt így hogy? Vagy ez is olyan unortodox kamu adat mint az, hogy a bankok nyerseségesek? Lásd OTP, akinek már akkora a vesztessége, hogy külön törvényben kapna most adókedvezményt ...
Másrészt a cikkből egyértelműen lejön, hogy nem csak a kormány "szakértőinek" esett ki elmúlt 20 év technológiai fejlődése.

komplikato 2014.11.02. 21:35:39

@Gino: " a havi max 700Ft-ot "
+ 27% ÁFA!

Manarola (törölt) 2014.11.02. 21:36:51

Látom van az a pénz, amitől korpásodik a haj...
És már megint a magyar emberek irigységére apellálnak, hogy: "nézd má' 80 milliárdot visznek ki az urszágbú." A fideszesek meg ennyit tettek eddig zsebre. Melyik a jobb? Egy kapitalista multi azért jön, hogy keressen vele, nem jótékonysági intézmény. Miatta van mobilhálózat, mobilinternet, meg még kurva sok minden. Az elkefélt rendszerváltás miatt, nélkülük most ücsöröghetnénk a sötétben, a füstadót várva.
Á, f@szom, hagyom az egészet a f@szba...

Rónarider 2014.11.02. 21:43:11

A kis hülye vidéki kapcsolatom 3000 Ft körül van. Erre 700 Ft az 23%.
Mondjuk így már nem kell, veszem a legalja netet az 2500Ft, erre is 700 Ft jön, az 28%.
Az meg már elvből nem kell.
Mert a 23% is sok áfán és mindenen felül, a 28% meg még több.
Ja és hogy nem hárítják át ha lesz?
És hogyan akadályozza meg ezt bárki, a készreállási díj, meg alapdíj és hőösszeg-százalék, meg egyéb ilyen mondvacsinált, de állandó tételek a közüzemi számlákon azok mik, beszedett lóvé semmiért nem? Itt legfeljebb más duma lesz mellé írva, mikrohullámú légellenállási díj, vagy aszinkron dsl szinkronmentesítési díj, vagy utp-kábelcsatlakozási díj, esetleg optikai lézerharcfelár.

Rónarider 2014.11.02. 21:44:24

@Manarola: Szard le még a leszart szart is :)

lavór 2014.11.02. 21:46:16

@conchita wurst:

Köszönhető a nagyon erős forintnak, ugye...

Shopping 2014.11.02. 21:49:33

Aki azt mondja hogy bármiféle kivetett új adót nem a lakosság fog megfizetni hanem a szolgáltatók, az vagy hülye, vagy úgy tesz mintha hülye lenne.
Persze nem fogják áthárítani, csak január 1.-vel, minden csomag árát egységesen megemelik 700 forinttal. Azt szabad nem?
Te igen hülye

conchita wurst 2014.11.02. 21:49:33

@lavór: inkább export kell a magyarnak, már megmutatta mit kezd azzal ha megéri az import

conchita wurst 2014.11.02. 21:51:21

@Shopping: 'Aki azt mondja hogy bármiféle kivetett új adót nem a lakosság fog megfizetni hanem a szolgáltatók, az vagy hülye, vagy úgy tesz mintha hülye lenne.'

Konkrétan eddig egyik szektoradót se a lakosság fizette meg, hanem a lakosság kapta meg SZJA csökkentésként, ez az újabb 2/3 fő oka.

A netadó meg faszság.

Sandor Akarki 2014.11.02. 21:51:54

Menjél inkább tehenet fejni, ne fárszd magad bloggal. Az legalâbb igazi munka!

neoteny · http://word.blog.hu 2014.11.02. 21:53:41

@Recs Kázmér:

Fogadjunk hogy van egy céged amelyik már kifejlesztette a lyukakra szerelendő piezoelektromos mérőeszközt amelyik a dugásszámot mérné, WiFin eljuttaná az adatokat a szerveretekre ami aztán kiszámlázná az adót a delikvenseknek. Ezért tolod te itt a dugás-adó gondolatát.

Recs Kázmér 2014.11.02. 22:03:19

@neoteny:
Elég a szabadalom, mert a forgalomarányos dugásadóztatáshoz csak hitelesített számlálót fogad el a NAV. Úgyhogy nem lehet majd megkerülni a licenszdíj fizetést

nemjogasz 2014.11.02. 22:05:17

Ekkora marhaságot leírni... Te, nem segített neked véletlenül egy kormányzati kommunikációs szakember? Azok tudnak ilyen égbekiáltóan debil és manipulatív párhuzamokat húzni.

Na akkor csak hogy tisztán lássunk:
vízért, gázért, villanyért azért fizetsz forgalomarányosan, mert bárminő meglepő is, de a víznek, gáznak, villanynak van előállítási koltsége, azaz ezeknek onmagukban is van fizikai mértékegységgel kifejezhető egységáruk, értékük.
Ezzel ellentétben az adatnak nincs onálló értéke. Az internetszolgáltatónak kizárólag az adatok szállításának LEHETŐSÉGÉÉRT fizet az ügyfél. Ugyanis a szerződés arról szól, hogy a szolgáltató biztosít az ügyfélnek egy általa használható bizonyos maximális sávszélességet (gyk: adatátviteli sebességet), amit ha éppen a korülmények lehetővé teszik, akkor az ügyfél felhasználhat adatok forgalmazására, és biztosít egy garantált sávszélességet is, amit bármikor biztosít az ügyfélnek.
Azaz a szolgáltató bevétele, és így az adóztatási alapja teljesen független a forgalomtól, mivel nem a forgalmat adja el, hanem a sávszélességet.

Rónarider 2014.11.02. 22:12:06

@nemjogasz: de a forgalom mérhető. és az első verzió az volt.
Na akkora marhaságot is rég hallottam, ki is röhögtem.

neoteny · http://word.blog.hu 2014.11.02. 22:15:48

@Recs Kázmér:

Nah, ha valaki más előjön egy különböző technológiával (mondjuk Hall-effektuson alapulóval), akkor a szabadalmadat felfűzheted. Csak a vertikálisan integrált, kulcsrakész rendszer tudja biztosítani a tuti bevételt. No meg a megfelelő NAV-os vezetők Nokiás-dobozokkal történő ellátása.

Vaas 2014.11.02. 22:18:24

@conchita wurst: "mondjuk az egy jó kérdés, hogy házi használatban mire nem elég a 30 mbites hálózat."

Pl. ha nagyobb méretű fileokat tárolsz felhőben akkor a gigabites sávszél is elfér bőven, de ugyanez igaz akkor is ha VPN-t üzemeltetsz.

Ezen felül rengeteg speciális terület van ahol hatalmas adatmennyiséget mozgatnak. Pl. tudtommal a csillagászok a mai napig merevlemezekkel megpakolt hátizsákkal utazgatnak.

colonel Tigh 2014.11.02. 22:22:59

@conchita wurst: 15 évvel ezelőtt elég volt az 56kilós betárcsázós modemem is...

conchita wurst 2014.11.02. 22:26:22

@colonel Tigh: azért kérdezem hogy MOST mire nem elég lakossági használatban a 30 mbit

....amitől az emberek sokkal okosabbak és termelékenyebbek tudnak lenni, vagy akár csak igényesebben szórakozhatnak?

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.11.02. 22:26:54

miert lenne amugy gond a vagyonado? ja hogy Szijjartockanak 20szor annyit kellene fizetnie mit egy atlagembernek?

Melee 2014.11.02. 22:28:17

Kormány-seggnyalás a köbön. A cikkíró maga se tudja, hogy mit akar, de ontja magából a hülyeséget.
Így kezdődik az iromány:
"Miért ne lehetne fizetni az internet forgalma után? Minden egyéb nagy szolgáltatás után forgalomarányosan fizetünk, áram, víz gáz stb."
Majd így végződik:
"De meg kell mondjam az eredeti mértékű, forgalom-alapú netadót én sem támogatom."
Szóval a cikkírónak ugyanarról a dologról ellentétes a véleménye a szűk egy oldalnyi iromány elején és végén. Persze közben is ugyanilyen következetlen, és akkurátusan osztja a hülyeséget.

conchita wurst 2014.11.02. 22:29:04

@colonel Tigh: csak azér mer nemrég mi válthattunk 20asról 100asra ugyanazér a pézér csak a zértelmét nem látom

de 'ingyér' van

conchita wurst 2014.11.02. 22:32:15

de ez qrva uncsi már

1.ellopták a dachaui koncentrációs tábor kapuját

2.lapáttal verték szét egy ember fejét vácon, egy másik hátába meg fejszét basztak bele

ez smafu? ezt mind nem tudnám ha nem lenne qrvagyors netem. vagy csak akkor tudnám meg amikor már nem aktuális.

bigmax 2014.11.02. 22:34:25

A vagyon megadóztatása jogos lenne csak ugye 25 év óta senkinek se sikerült még ,mert vagy az akarat vagy a tehetség vagy mindkettő hiányzott hozzá.Az a kormány amelyikben nincs meg egyik se az takarodjon a francba.

usb2.0 2014.11.02. 22:40:16

Miért ne lehetne fizetni érte ?
Csak zárójelben megjegyezném.
Fizetünk.
Legalább is én fizetek.
Minden hónapban kapok számlát.
Ami tartalmazza az áfát, meg a tranzakciós adót is.
Szóval fizetek egy szolgáltatásért és kétszer adózok.
Kérjél szépen bocsánatot !

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2014.11.02. 22:46:07

Azért nem lehet forgalomarányosan fizetni, mert az internet esetén (amikor nem belső hálón vagy, mint pl. a mobilnet esetén) nem az előfizető egyedüli saját döntése az, hogy mennyi adatot forgalmaz. Egyszerűen az emberek 95%-a nem tudja, nem érti, hogy mi az az adatmennyiség. De még ha értené is, akkor sem tud vele mit kezdeni, hogy a windows update mkor, hogyan fusson, vagy hogy azt olcsóbban be tudja szerezni CD-n, stb...
Plusz ha az internet felől indítanak UDP flood vagy bármilyen mes dos, ddos támadást az IP-d irányába, akkor inged-gatyád kifizetheted adóra...

Ezek a problémák nem jelentkeznek a telefonálásnál, hiszen ott a fogadott hívás ingyenes. A vízből is te döntöd el, mennyit használsz.

Az internet forgalom-alapú adóztatása olyan lenne, mint ha az után kellene adót fizetni, hogy a postaládádba hány papírt dobnak be.

hosaka 2014.11.02. 22:50:12

@nemjogasz: Jessz.

@Rónarider: én is itt csapkodom a térdem. elhiszed? Ne hidd. Vicc volt. Nem tudom melyik verzióról maradtam le. Én még ott tartok, hogy Orbán úr lehugyozta a saját lábát. Most meg ahelyett hogy tanulna a szél ellen lengetett pöcs következményeiből, elővette a másik faxát és csinálná tovább. Meg kell szakadni. Szúr az oldalam.

Komolyan, úgy izgulok már, gyere dajcstomi, konzultáljunk, kérdezz bátran. De csak ha 140 fölött van az iQ-d és mellette torzultabb a személyiséged mint a ... mindegy.Mindenképpen érdemes valami vicceset "ráreagálni", annyira komoly Fidesz-érvrendszer van itt kialakulóban, hogy beszarás. Sőt, van egyáltalán miről "konzultálni"? Jé, nem is netadó a neve, mert ez valójában a ... a faszomadó kiterjesztése, és és és ... paudicsbélaadó, ez lesz a neve. Mindjárt más.

saccha 2014.11.02. 22:52:01

Erre a 80 milliárdra akkor kellett volna gondolni, amikor arról a nevezetes 3000 milliárdról döntöttek.

Recs Kázmér 2014.11.02. 22:52:03

@neoteny:
Akkor egyszerű a megoldás: le kell védeni a muffot és a lompost alapszabadalommal, a kettő összeadását kiegészítő szabadalommal, és az indukciós/piezoelektromos és egyéb forgalomszámláló berendezéssel felszerelt "szerszámokat" kiválasztási szabadalommal. A dugás forgalomarányos megadóztatását elrendelő paragrafusba pedig be kell venni, hogy az összeg nálam fizetendő.

Vannak, akiknek a muffjára még vállalnám is a számláló felszerelését

bearman 2014.11.02. 23:00:40

Most nem mindegy, hogy a németek kiviszik, vagy a kormány ellopja? Egyik sem győzött meg, hogy fizessek...

Hurka Kolbász 2014.11.02. 23:04:24

"kis hazánkban olyan szintre fejlesztették a jövedelem eltitkolást, hogy csak szerencsétlen munkavállalók egy része adózik. A többi meg tűnik a ködben. Az Orbán-kormány ezt látta meg helyesen"

És erre az a megoldás hogy az is adózzon megint, aki amúgy már adózott? Te orbánszopó vagy?

hosaka 2014.11.02. 23:04:55

@Meister: És jessz!!

Nagyon bonyolultan vezettem le pontosan ugyanezt korábban. Nyilván nem lehet az adózás "intézményét" tökéletesen "igazságossá" varázsolni. De a törekvésnek legalább nyomokban látszania kellene. Amit Orbán úr művelt, az nettó barbárság. Mármint az ötletéből ki lehet még hozni, az primitív, undort keltő és méltatlan minden ma élő emberhez. Kétezer évvel ezelőtt élthez is, megjegyzem.

Ne védjétek. Nincs mit. Egy univerzálisan kártékony, kontár ötlet. El kell pusztítani. Még jó hogy nincs tizenkét igeidőnk. Itt ragoznák az összes változatban a Fidesz-agylágyulást.

Hurka Kolbász 2014.11.02. 23:06:50

"Akkor még volt annyi eszük, hogy belássák: az adó mindenki érdeke, mert nélküle nem működik az állam."

Akkor még nem lopták el a lovettát hazaáruló cigányvajdák és a mutyista tolvaj sleppjük. Most joggal mondja az ember: ezeknek fizessek? Faszt!

neoteny · http://word.blog.hu 2014.11.02. 23:06:54

@Recs Kázmér:

"elrendelő paragrafusba pedig be kell venni, hogy az összeg nálam fizetendő"

Ennyi elég -- de ez is mutatja hogy minden jó üzlethez tőkére van szükség. A NAV-os vezetők (le)fizetése megoldható bevételekből: míg a törvényhozók megvásárlásához egyszeri és előzetes befektetés szükségeltetik (nem lehetnek biztosak abban hogy a megfelelő törvény meghozatala után megkapják a nekik járót, vagy akár hogy később pozícióban lesznek hogy érvényesítsék követeléseiket).

Hurka Kolbász 2014.11.02. 23:08:50

"internetadó. És bármennyire is nyavajognak, nem a felhasználók fizették volna"

Jahogy te ennyire hülye vagy... Akkor minek próbál érvelni neked az ember? Láttál már olyan céget amelyiknek növekszik a kiadása és közben nem igazítja hozzá a bevételeit? Álomvilágban élsz-e? Mennyit fizetnek a seggnyalásért a kommunista tartótisztjeid?

conchita wurst 2014.11.02. 23:11:24

@Hurka Kolbász: 'Láttál már olyan céget amelyiknek növekszik a kiadása és közben nem igazítja hozzá a bevételeit? Álomvilágban élsz-e? '

pl. a bankok és a szektoradókat fizető vállalkozások?

Hurka Kolbász 2014.11.02. 23:12:25

"Visszatérve, a forgalom-alapú adóztatás egyik újabb része lett volna az internetadó."

És ezzel vissza is jött volna a 15 évvel ezelőtti világ: a korlátos net társadalma. Miután végre sikerült eltörölni... Letöltesz egy blúréj filmet, az 50 gigán kb. 7 rongy csak a tarha. És ez csak 1 film, havonta hányat fogsz letölteni egy 120-as nettel? És ezt majd mind fizeti helyetted a szolgáltató, a 10 rongyos havidíjadból? Ki pótolja ki a különbözetet, orbánviktor?

Hurka Kolbász 2014.11.02. 23:14:48

@conchita wurst:

Igen? Mutassál már nekem 1 bankot, amelyik a tulajok saját pénzéből fizette az extratarhát, és nem az én betétemre adott kamatokból! 9-10% helyett most úgy 0%-ot kapok ha ott tartom a pénzem, baszod! Én fizetem az ingyenélő tolvajok (fidesz) helyett.

fda 2014.11.02. 23:16:17

Kedves cikkíró az áramért és hasonlókért nem adót fizetsz, hanem díjat.

Adót persze mindenért, az internetért például közvetlenül 27%-ot, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy a szolgáltatót illető nettó rész hány százaléka vándorol szintén valamilyen adó formájában az államhoz (amikor például a szolgáltató kifizeti a munkavállalója közterheit, vagy a nyereségadót, vagy a társasági adót, vagy a kommunális adót, vagy a kamarai tagsági hozzájárulást, stb.)

Ezenkívül az áram és vízfogyasztásodat hasznos csökkenteni, mert környezeti kárt teszel vele, de jelen tapasztalataink szerint az internet terjedése jó a társadalomnak, széles körben elfogadott nézet, hogy a további terjedését érdemes támogatni. Na ekkor néz ki hülyén, ha egy használatarányos adóval igyekszem a használatát lejjebb szorítani. Erre semmi érv nincs.

Egyébként annak a nagyokosnak aki ezt kitalálta, elképzelése se volt arról hogy mennyi egy gigabájt mert akkor nem álmodott volna mellé egy ennyire nyilvánvalóan torz számot.

Az is egy jó kérdés, hogy honnan a fenéből tudják, hogy az egyes szolgáltatók mekkora adatforgalmat bonyolítanak, márpedig e nélkül a húszmilliárd is hasracsapás-szerűnek tínik. Ami lehet hogy az ötöde, de lehet hogy az ötszöröse lett volna a valóságnak.

Halihi János 2014.11.02. 23:23:06

Az egész intenetadó egy komunikációs trükk volt amit valaki elengedett mi emberek elhittük, a kormány meg beszívta.
Első lépésben lejött a korlátlan verzió, mi meg kiszámolgattuk adatforgalmunkat,és hanyatt vágódtunk tőle, mindenki felháborodott, még a kormánypárti szimpatizánsok is.
Másodiknak jött a felső határ, de akkor már úgy beindultak a fiatalok, hogy az nem segített. Miután miniszterelnökünk hazatért a szabadságáról, és látta mi a helyzet itthon, vége is lett az egésznek.
És mindezekután jelent meg az első cikk, hogy az internetadót le lehetett volna vonni a nyereségadóból. És ez a lényeg, ha olyan szolgáltatód van aki fizet Magyarországon nyereségadót akkor nem is emelkedett volna az előfizetési díj. Ez miért nem a elején jött le, ezt miért kellet elhalgatni?

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.11.02. 23:25:38

@Vaas: azért látom a házi használat kimaradt

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.11.02. 23:28:53

@Halihi János: ha egyik kezemből átteszem a másikba, akkor több lesz belőle?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.11.02. 23:31:47

A posztoló hülye.

"Miért ne lehetne fizetni az internet forgalma után? Minden egyéb nagy szolgáltatás után forgalomarányosan fizetünk, áram, víz gáz stb."

Na de forgalomarányosan fizetünk már ma is. Mobilnetet mindenképp, a kábelnetnél meg feltételezhető, hogy a nagyobb választott sávszélesség nagyobb forgalmat takar.

Csak ugye nem az államnak fizetünk érte, hanem a szolgáltatónak. Tudod, galambom, a víz, gáz, áram stb. után sem fizetsz az ÁFA-n kívül más adót, azt meg az internet után is fizeted.

"Visszatérve, a forgalom-alapú adóztatás egyik újabb része lett volna az internetadó. És bármennyire is nyavajognak, nem a felhasználók fizették volna"

Ahogy a tranzakciós és egyéb banki adókat sem... Hülye vagy, kisfiam.

Ja, a nyavalyog meg mellesleg ly-nal írandó.

$pi$ 2014.11.02. 23:32:29

@nemjogasz: "Azaz a szolgáltató bevétele, és így az adóztatási alapja teljesen független a forgalomtól, mivel nem a forgalmat adja el, hanem a sávszélességet. "

Ez butaság, ha ismernéd a szakmát, akkor te is tudnád. A szolgáltató a saját internetes kapcsolatának a sávszélességét nem az általa szolgáltatott sévszélességek összegére méretezi, hanem az átlagos forgalomra.

Ha 100 ügyfélnem biztosítok 1 megabites előfizetést, akkor nem 100 megabites hozzáférést kell igénybe vennem, mert átlagosan sokkal kisebb a forgalom. Ha tehát kevesebb adatforgalmat generálnak a megrendelőim, akkor kisebb sávszélességű felmenő kapcsolat is elég, tehát olcsóbb eszközöket használhatok.

Halihi János 2014.11.02. 23:35:10

@pingwin: Pont a mi szolgáltatónk nem fizet nyereségadót, gondolom ráterhelte volna az előfizetésünkre az évi 8400 Ft-ot. Nem néztem körül, de biztos van aki fizet nyereségadót és nem emelt volna díjakat. Akkor szolgáltatót váltottam volna.

MAC-Ka 2014.11.02. 23:37:36

Na beindultak a jólfizetett kis propagandista fideszcsicskák.
Egyszerűen nem vagyok hajlandó elhinni hogy enneka cikknek az írója ilyen hülye lenne...egyszerűen csak pontosan olyan mint azok, akiknek a szolgálatában áll, se gátlás se tisztesség csak kártékonyság és aljasság.
Hol van már a "mi a nyugat, ők a kelet", már nem kell eu, a "bajuszkirály" már pedzegeti a "kihátrálást", lassan már hadatüzennének amerikának és az oroszok hátsójába is bebújnának, csak ki ne derüljön a rettenetesen dilettantizmusuk a kormányzásban.
Remélem eljön az idő amikor ezek egytől egyig megfizetnek minden aljasságért, minden hazugságért, minden adóvól, korrupcióból elsikkasztott forintért. Családostul haverostul. Remélem a propagandistáik se maradnak ki ebből.

MAC-Ka 2014.11.02. 23:43:06

@Halihi János: Nem lett vége semminek, megkapjuk ezt, csak másképp. Ennek kezdete ez a cikk is.
Egyébként meg a nyereségadó nem csak attól lesz valakinek kevesebb, mert "kiviszi külföldre".
Ez egy mocskos játszma része, ahogy a reklámadó is.
Esetleg jön az állami netszolgáltató aki jótékonyan átveszi a tönkrement cégeket, majd szintén szívjóságból megkímél téged a neki nem tetsző tartalmaktól.
Az a jó, ha "tisztes munkásemberek" lesznek, tanult tájékozott emberek nem kellenek, nehezebb őket irányítani.

1ghost 2014.11.02. 23:53:05

"És bármennyire is nyavajognak, nem a felhasználók fizették volna, mivel tavaly a nagy netszolgáltatók 80 milliárdos hasznot teljesítettek"

Tényleg? És mi lenne, ha elvégeznél egy közgazdasági szakközépiskolát? He?

Akkor valszeg nem írnál ekkora baromságokat, még név nélkül sem.

colonel Tigh 2014.11.02. 23:57:02

@conchita wurst: b+, te tényleg nő vagy, hiába van szakállad...

Halihi János 2014.11.02. 23:57:19

@MAC-Ka: A kis magyar cégek nem tudják kivinni külföldre, de a nagy külföldiek mind kiviszik. Kivétel ha nagyon alacsony árakon dolgoznak piac szerzés miatt, akkor egy-két évig tényleg nem nyereségesek.
A netadónál csak az volt furcsa, hogy ez az adó levonás dolog nem jelent meg sehol, csak utólag.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.11.02. 23:58:01

@conchita wurst:
Nem azt mondom, hogy minden olcsóbb a határ túlsó oldalán, de nagyon sok dolog olcsóbb.

PErsze ez relatív, mert függ a fogyasztásodtól is, illetve attól is, hogy veszed-e az eurot, vagy a kereseted egy részét abban kapod. (Nekem utóbbi)

Egyébként SK

smartdrive 2014.11.02. 23:59:08

azért, te állat, te barom, te ökör, te fasz, mert itt a hétköznapi nagyságrendeken belül nem kerül több erőforrásba több forgalmat előállítani, ill. több forgalomra a lehetőséget biztosítani. mintha a banki biztonsági őrt annak arányában fizetnéd, hogy mennyi pénz van a széfben

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2014.11.03. 00:01:04

Vajh a posztolo dolgozott mar valaha az "iparban"?

Vaas 2014.11.03. 00:06:53

@pingwin: Az amikor csinálok egy backupot a családi videókról a felhőbe miért nem "házi használat"?
De akkor nézzük egyszerűen azt az esetet amikor szeretnék 10 perc alatt lekapni egy filmet 1080p-ben!

Vagy nálad a házi használat az amikor tableten vágod a szalonnát?

conchita wurst 2014.11.03. 00:08:32

@Hurka Kolbász: minden bank a tulajok nyereségéből fizette az extra adót.

ugyanis volt nyereség - nincs nyereség

conchita wurst 2014.11.03. 00:09:54

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: SKból mindenki Mo-ra jár benzinért és cigiért

ez pedig komoly rész a kiadásokból, de az sem jellemző hogy a magyarok járnának oda kajáért

conchita wurst 2014.11.03. 00:14:24

@Vaas: 'De akkor nézzük egyszerűen azt az esetet amikor szeretnék 10 perc alatt lekapni egy filmet 1080p-ben!'

minek a felhő, ha le akarod kapni?

tényleg érdekel

Erő e-meló 2014.11.03. 00:16:09

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Ma voltam Szlovákiában (Felvidéken ha úgy tetszik), ott a benzint egységesen 1,43 euró körül adják, idehaza meg 378-ért tankoltam. Ez azért elég nagy különbség a javunkra

conchita wurst 2014.11.03. 00:22:28

@Erő e-meló: 'Ma voltam Szlovákiában (Felvidéken ha úgy tetszik)'

- mi az hogy ha úgy tetszik? Nem tudod hogy hol voltál?

Vaas 2014.11.03. 00:23:37

@conchita wurst: Ha épp olyanom van, hogy megnézek egy filmet jó minőségben és leszedem torrenttel akkor jó dolog ha nem kell rá várni egy órát.

Ettől független a családi videókat felhőben fogom tárolni, mert az a biztosabb. Ugyanígy a rendszerpartíciorol is ésszerű tartani egy lemezképet online.

Recs Kázmér 2014.11.03. 00:24:12

@neoteny:
Meg kell kenni mindkét politikai oldalt, akkor nem lesz baj akármi történjen a választáson. Csak az a gáz, hogy ellenzéki oldalon nem világod kinek kell most csúsztatni a Nokiás dobozt.

Tegyenek már végre rendet egymás között, mert így nem lehet normális ejrópai módon korrumpálni!

conchita wurst 2014.11.03. 00:25:22

@Vaas: én sztrímelek mindent, ez nem a XIX. század.

..:)

netnepper 2014.11.03. 00:29:33

Most megnyugodtam.
Ha a fideszkomcsi főnökök is legalább akkora idióták mint itt a blogger, akkor tényleg nincs mitől tartani.
Maguktól is kihalnak, mivel csak az evolúció groteszk tréfái, mint pl. a kacsacsőrű emlős, vagy egy blobfish.

Vaas 2014.11.03. 00:32:34

@conchita wurst: Ha mondasz nekem Magyarországról igénybe vehető legális fizetős szolgáltatást, vagy ingyenest amivel a kiadott filmek nagy részét elérem akkor meghajlok nagyságod előtt.

Az illegális de fizetős verzió az csalás, azt nem fogadom el.

jet set 2014.11.03. 00:39:59

A legfrissebb hvg-ben van egy grafikon az európai országok átlagos net előfizetési díjáról. Mo. a legdrágább országok között van. Szóval nem kellene sajnálni a szolgáltatókat. Bár gondolom, a magyar rendszerkiépítés lényegesen többe kerül más országoknál, mint ahogy autópályát is csak sokszoros áron lehet itthon építeni.

conchita wurst 2014.11.03. 00:40:18

@Vaas: legális fizetősből eléred a világon az összeset/moovie.cc pl. magyarul is elég jó kínálatot dob/

az ingyeneseket ösmered csakhát ottan azér nem az 1080p a norma.

conchita wurst 2014.11.03. 00:42:27

@jet set: jas a hvg-ben volt már bajaividió is

az igyzság az (A NETADÓ FASZ-SÁG), hogy a magyar net occsó. Lehet hogy van occsóbb, de biztosann occsóbb a magyar úgy 50%-kal mint a cseh v. a szlavák.

conchita wurst 2014.11.03. 00:45:31

@jet set: meg nem is eccerü az összehasonlítás mer NYeEUban (lassan már KeUban se) senki nem vesz internettet csak, mindenki vmi csomagokban veszi okosTV-vel meg tejhabaró ótomatával meg mobilnyettel.

2014.11.03. 01:12:49

Na az első 10 kommentben kb le is írták a lényeget.
Ez amúgy valami bér-propaganda blog? Nem ismerős a neve...

aki mást mond az hazudik (törölt) 2014.11.03. 01:40:17

Az internetadó egy irtózatos szembeköpése az embereknek.
Egyrészt az internet után fizetünk díjat, amin van egy világbajnok 27%-os ÁFA. Hány adót akarnak kivetni egy termékre, szolgáltatásra? Ha befizetsz adót sárga csekken, akkor azután is fizetsz adót. Teljesen nonszensz, az adófizetés után is fizetsz adót, minden után dupla, tripla sarc van. Elképesztő.
A szolgáltató is fizet sarcot, amit nem a saját zsebéből nyom, hanem beépíti a díjaiba. Akármit is mond a Fidesz, ez így van. Végső soron mindig az emberektől veszik el a pénzt.

Másrészt míg gáznál, víznél, elektromos áramnál az ember az elfogyasztott mennyiség után egy díjat fizet, amiért ugye szolgáltatást kap, az internet esetén a szolgáltatás kevés kivételtől eltekintve korlátlan, így az adó, amit a letöltés után fizettetni fog a Fidesz, az egyetlen célt szolgál: egy korlátlanul rendelkezésre álló forrás beszűkítését, a fogyasztás limitálását. Magyarul, hogy a parasztok ne olvassanak annyi neten, ne töltsenek le, ne jussanak annyi információhoz, ne kommentezzenek annyit és ne osszanak meg dolgokat, gondolatokat, információt.
A gáz és más közművek és az internet közt kurva nagy különbség van, ezt nem értem, hogy nem látja át a posztoló.

Talán kevesebbet kellene lopni, stadionokra, meg egyházi iskolákra elbaszni, nem kellene templomokat építeni közpénzen és le kellene faragni a közszféra vízfejét, akkor nem lenne szükség ilyen eszement ötletelésre.
A manyup 3000 milliárdot ellopták, benyelték, pár év alatt a nyakára hágtak az emberek megtakarításainak, most kijöttek egy újabb hülyeséggel. Így megy ez, ha valaki dilettáns módon kormányoz és folyton ad hoc foltozgatásra szorul a költségvetés.

Még annyi, hogy internetforgalom jó része nem az előfizetőtől függ: oprendszer frissítés, programok frissítése stb. Ezeket nem jókedvében és élvezetből tolja az ember.

appletard (törölt) · http://appletard.blog.hu 2014.11.03. 01:50:34

Borzalmasan buta ez a poszt. Ha megmondóember akarsz lenni, nem ártana vesszőket használni és a stilisztikán kicsit csiszolni (pl. nem belerakni egy posztba ötször a "kis hazánkban" szörnyszülöttet).

Szerintem is elrettentésképpen rakta ki az index ezt a posztot. Annyira értelmetlen, hogy nem is lehet rá reagálni érdemben.

Egy gondolat az energiaszolgáltatás és az internetszolgáltatás viszonyáról: az energiát elő kell állítani, sőt aktuális világpiaci áron importálni, eljuttatni a fogyasztóhoz, stb. Az energiaszektor stratégiai ágazat, ezért állami monopólium. Az internetszolgáltatóknak nem keletkezik a letöltött gigabyteokkal arányosan több költségük. A meglévő infrastruktúra, legalábbis optikai hálózaton, minden igényt kielégít, és egyébként is folyamatosan fejlesztik a fogyasztók által befizetett díjakból. Az államnak itt semmiféle szerepe nincs — túl azon, hogy nagyobb ellenőrzést akar a netes tartalmak felett.

hosaka 2014.11.03. 01:58:14

Orbán úr addig-addig osztogatta a kokit, amíg most saját magát baszta tarkón a nuncsakuval. Vele nevetünk, nem rajta.

A netadójába szimplán belebukik, mint szamár a hegyen. Ez most akkora nagy kaland? Jön a csávó, idiótán, felkészületlenül, szétkúr ezt-azt, végül benézi a dolgokat és elhajtják a picsába. Kétharmad ide vagy oda meg amoda, alaptörvény asztala viszta.

Eddig is leszartam a hazudozásait, de ez (netadó) most morcossá tett. Majdnem elbaszta a komplett délelőttömet. Majdnem leolvadt az agyam. Majdnem arra gondoltam, hogy ezt az arcátlan kis törpét szétkenem a falon. Végül kettéröhögtem, ebédeltem és azóta sajnálattal és utálattal nézem, ahogy erőlködik. Holnap meg csapkod. Majd tagadja hogy csapkodott. Holnapután mindenestől elsunnyog, mellébeszél, hogy ő ugyan nem lopni jött, csak valami a sötétben a zsebébe akadt. Satöbbi. Hajlama az van, nem kevés.

De csak addig levakarhatatlan, amíg van rá zséje. Osztjónapot. Jöhet itt már a CIA meg az összes eddigi rémálma, képzeletbeli barátai, fülkéi, forradalmai és háborúi, amivel a nettó balfaszokat eddig beszopatta. Ingyér a balfasz sem szopatódik be N+1-edszer is. Ha igen, az sem érdekes, azért balfasz. Ha megfigyeltétek, hirtelen balfaszhiány keletkezett a kommentekben is.

A net nem könnyű préda. Orbán urat már a CIA figyeli meg, a valagából is wifi lehallgató antenna álldogál ki. Tökmindegy. Amit művel, az nem méltó miniszterelnökhöz, művelt emberhez és műveletlen emberhez sem. Aki teheti, váltsa le, mondassa le, bassza szét a szarból paskolt várát, békében, egyetértésben. A lányaim, a fiam, a te lányod, a te fiaid kedvéért, meg saját magadért és anyósódért is. Meg a kis faszomért. Könyi. Dajcstomi, te is konzultáld ki magadból, ami fáj. Tudunk segíteni. Vagy nem.

Egy biztos: semmiféle mesebeli kétharmad nincs itt. Egy nagy lekváros ólajtó, az lebegett be Orbán úr fejébe (plusz nuncsaku), magyarázat pedig sehol. Vagy csoda történt. Egy ihlet, egy angyal alászállása és valami megtermékenyítés, de lehet hogy spontán termékenyült ekkorára. A nagy terv, az ötlet, az adó, a nem is adó. A csoda és rettenet elegye. Az ellenállhatatlan, mámorító érzés, mint elefánt a porcelánboltban.

Igazából nem érdekel Orbán úr. Színvonaltalan (az meg mi? mindegy, jól hangzik), fantáziátlan (mindent korábbi, nála sokkal menőbb diktátoroktól palizál) és korlátolt mint álmai http protokollja. Erre bárki képes. Lecserélnék velem, észre sem vennétek. Legfeljebb annyi változás lenne, hogy én a seggemet is mutogatnám főműsoridőben, hogy ha nem tetszik, akkor ... de említésre méltó különbség semmi. Ja, nem értek a lopáshoz. Belejönnék, de ennyire nem bírnék. Stadion. Haha. Csak ha igény van rá, bele lehet jönni a pénzeltapsolásba, ne féltsetek.

És, meddig van még erre igény?

Reszelő Aladár 2014.11.03. 02:49:21

Egy adó alapvető tulajdonsága, hogy mennyire könnyű beszedni, vagyis abban a posztolónak igaza van, hogy megéri a forgalom után adóztatni.
Az adó eredeti mértéke abszolút túlzás, egy fix 1€/hó díjjal ki lehetne békülni, amit mondjuk nem kell megfizetni, ha nyitotton tartod az otthoni Wifit (megfelelő biztonság mellett). Vagy kapjunk önkormányzati Wifit minden városba. Azontúl legyen egy default ingyenes mobilnet 1 megabittel.

Ezek csak ötletek, sokkal megemészthetőbb valami, ha látjuk, hogy mit kapunk a pénzünkért.

Ezek ötletek

hosaka 2014.11.03. 03:28:25

@appletard: Dehogy értelmetlen ez a poszt. Adomány és szemnek, szájnak ingerküszöbe. Azt hittem elsőre, hogy figyeli a csávó a szófosásunkat, hogy mit kell majd kicselezni, kimagyarázni, mire gyúrjon a post megrendelője, mielőtt újra jön a híd, meg rajta az a sok mobiltulajdonos. Persze hihetjük, hogy kimagyarázni nem lehet (a kommentekben is felhozott egyértelmű, cáfolhatatlan, racionális, nyilvánvaló tényeket), mégis nevetségesen egyszerű trükkök közül választhat bárki, bármilyen kínos helyzetben, hogy megússza a választ, felelősségre vonást és még neki álljon feljebb. Legalább húsz éve kapható a technikákat bemutató künyv, nem vastag és magyarra is lefordították.

De ennyire nem bonyolult. A blog tulajdonosára fölösleges ezt a nyakatekert sztorit ráerőltetni (amit én találtam ki). Akár még jót is akarhatott. Adózni kell, ez nem választható opció. Mi van, ha racionális összefüggést keresett a netadó és más, ép elmével fel- és elfogadhatóbb adófajták és fajtalanságok között. Pörög az agy, magyarázatot keres, hiszen ok nélkül nem történhet semmi. Esetleg természeti csapás ez a netadó, de az sem, mert lám, Orbán úr testéből pattant ki őserővel az ötlet, de úgy, hogy még jó, hogy nem követelt érte ott a helyszínen szabadalmi díjat (újabb rejtély, miért nem).

Ennyi. A poszt szerzőjének hasonlatai ettől még nem működnek, gyönyörűen levezette itt egy egész halomnyi ember, hol a 7 eltérés a képen. De tévedni joga van, ahányszor jólesik. Holnap másképp látja. Aztán újra ugyanígy. Amit én gondolok erről a romlott, lejárt szavatosságú emberről (Orbán úrról), az nem a poszt meglátásaitól függ. A posztíró kihozta belőlem az állatot (akarata ellenére vagy szándékosan) és ezért hálás vagyok. Nekem védhetőek az érvei, neki nem igazán (kurvára nem).

Sportszerű, hogy most ő következik. Mondja el, mit nem értett meg akkor ennyi ember a szituból és abból, amit ő levezetett itten. A Fidesz főkolomposai el akarják hallgattatni a magyar netet (bármit is jelentsen ez). Az adóbigyónak beálcázás olyan jó ötletnek tűnt, hogy azt nem is találhatta ki más, mint a nemzeti szent ember. Az a nemzeti összefogdosós. Később szar ötletnek tűnt. Végül agyvérzésnek, szövetelhalásnak. Akár így van, akár nem (persze hogy így, ami annak látszik, legtöbbször az is), de semmiképpen sem vízdíjnak vagy gázdíjnak. Aki nem hiszi, járjon utána. A poszt szerzője esetleg utána jár és talál más, frappánsabb hasonlatot. Ha ez a hobbija, legyen sikerélmény is. Semmi bajom a posztíróval (jelenleg). A poszt témáját adó jelenség, az az arcátlanság itten, az a trutyi amit az öregedő fidesz csávók egyre szorgalmasabban nyomnak ki magukból. Valami verseny lehet náluk.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.11.03. 03:51:57

Na hülye jobbosa..
Miért nem forgalom után? Azé bazzz... mert pont ez a lényeg, hogy ne korlátozd magad. Sávszélesség után fizecc, a neked biztosított infrastruktúra után.
A lakás után is a méret után fizecc, nem azé h mennyit laksz benne.
Eszetlen jobbos. Ezek a fidesz szavazók.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.11.03. 03:57:22

@Reszelő Aladár: "Egy adó alapvető tulajdonsága, hogy mennyire könnyű beszedni, vagyis abban a posztolónak igaza van, hogy megéri a forgalom után adóztatni."
Na pont ez nem ojjan eccerű az internet esetén. Ha van 1 cégem, meg sokk végpontom, akkor egész mást fogok fizetni ha beteszek egy jó kis proxit és mongyuk csak 5 percenkét frissítek mindent. Ez fokozottan igaz a szolgáltatóra.
És a tisztelt NAV ugyan hogy fogja mérni a szolgáltató és a köztem lévő forgalmat? Minden kábelnetes, ADSL-es, üveges végpontra tesz mérős cuccot? Mert a szolgáltató a központi hálózati eszközökből és proxikból kijövő adatokat úgy hamisítja ahogy akarja.

ColdWellEr 2014.11.03. 03:58:27

Mennyit fizettek ezért a bejegyzésért? Mert ha semmit, akkor csak szimplán tele van tömve tárgyi tévedésekkel.

1. Az internetadó nem egyenlő a vízdíjjal. A vízdíjat a szolgáltatónak hizeted, és azért, hogy vizet kapj. Az adót meg az államnak fizeted, és nem azért, mert szolgáltatást kapsz érte.

2. Az internetadó nem forgalmi típusú adó abban az értelemben, mint az ÁFA. Az áfa pénzforgalomra kivetett adó, vagyis minden forint után 27 fillér adót fizetsz állam bácsinak. Ami egyébként nem csak, hogy rekord magas, de az EU előírásait is meghaladja.

3. Nem igaz az, hogy ezen adó terheit nem az emberek nyögnék. Ha ebben az országban éltél volna az utóbbi pár év során, tudhatnád, hogy legyen szó telefonadóról, vagy tranzakciós adóról, az állam mindig deklarálta, hogy a gaz multik a célpont, ne terheljétek át a fogyasztóra, naaa, lécci-lécci! Lóf@szt nem, ha téged lehúznak, te is lehúzol mást, ha teheted, és profitorientált vállalkozó vagy. Beépíted az áraidba, növekedtek a költségeid.

3+1. Nagy büdös gerinctelenség bárkitől ennek az adónak a védelmére kelni. Elég lett volna feleekkora stadiont építeni Felcsútra (mondjuk leginkább semekkorát nem kellett volna), és már is meglenne az ettől remélt bevétel. Többszöröse folyik el feleslegesen úgy hogy még a nyugdíjpénzeket is felélték már rég. Innentől kezdve ilye harácsoló jellegű pénzbehajtás semmilyen érvvel nem védhető. Hogy olyan klasszikus és basic opcióhoz, mint pl. az állami pénzek lenyúlása ne is beszéljek, ami többszörösen hozná a "bevételt".

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.11.03. 04:00:29

Ne jöjjön senki azzal hogy a mobil internetet is mérik! Mert ott a frekvencia miatt van egy sávszélesség és azon osztozik mindenki, ott lényeges a forgalom alapú.
A vezetékes szolgáltatásnál ez nem így van, ott legfeljebb a szolgáltató a világhálóhoz kapcsolódó vezetékének sávszélességén osztozunk.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.11.03. 04:02:23

@ColdWellEr: És arról nem is szólva hogy ez csak rongyos 25 milliárd lenne. A többi 1700 milliárd honnan lesz amit meg kellene fogni Varga szerint?

ColdWellEr 2014.11.03. 04:07:04

Ja, és azt még csak meg sem említetted amúgy, hogy az internet után ugyanúgy adózol jelenleg is, mint a vízszámlád után. 27%-ot. És tényleg forgalmi szemléletben. Innentől kezdve ez dupla adóztatás...

ColdWellEr 2014.11.03. 04:11:23

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Szompla dilettantizmus: az eredeti terv nettó elmebetegség, ill ámokfutás, a felső korlátos verzió meg csak baromség, semmi értelme nincs, de legalább sarc.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.11.03. 04:11:25

@ColdWellEr: Ugye nem gondolod, hogy ennek a mocskos fideszes bandának lelki válságot okoz a dupla adóztatás?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.11.03. 04:12:42

@ColdWellEr: Pontosan. Sarcot vetnek ki a legprogresszívebb dologra, amit inkább támogatni kellene.

Hurka Kolbász 2014.11.03. 05:06:59

@conchita wurst:

Persze, persze... Ez a baj veletek fideszesekkel hogy beszoptok minden marhaságot, ami a führeretek falloszából a szátokba csöppen. Gondolkodás meg 0, ahogy a tartótisztjeitek elvárják. Nembaj, előbb-utóbb megint eljön a rendszerváltás, és újra kisöpörjük ezeket a komcsikat.

Hurka Kolbász 2014.11.03. 05:08:09

@ColdWellEr:

Biztos kapott érte 2 trafikot. Ennyire hülye ember magától nem létezik.

Zubeida 2014.11.03. 06:18:03

Hát nem fizeted meg a 27 %-os adót benne? Nem kéne úgy csinálni, mintha ez ingyen lenne! A szolgáltató, akinek jóvoltából írtad ezt a kapitális baromságot, nem csekély mértékű társasági adót, bért, a bérre rakódó nem csekély járulékot fizet! Miután kiépíttették vele a rendszert, most elzavarnátok. Na veled sem kötnék üzletet.

brumeszkosz 2014.11.03. 06:19:58

Azoknak a fideszparasztoknak mondom akik valami csoda folytán megtanultak olvasni, vegyék elő a telefonszámlájukat, a kötelező biztosításukat és olvassák el oda van írva az adó mértéke amit nekik kell befizetni!!!!
Ezek tények, csak elkéne tudni olvasni és megérteni ami oda van írva!!!

Akkor huzzon a cigány vezíretek azzal a dumaával vissza az anyja picsájába, hogy a szolgáltatók fizetik a NET adót. Ezt az agymosott fideszcsűrhe veszi be csak!!!

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.11.03. 06:38:08

@Vaas: a rengeteg speciális területre gondoltam, egy átlag felhasználónak átleg felhasználási területe van

hd film meg a 20-as netemmel is lejön 10 perc alatt

nu pagagyí 2014.11.03. 06:57:02

Egy diktatúrában mindent meg lehet adóztatni, aztán a beszedett lóvét kénye-kedve szerint elköltheti a "jó uralkodó".

Egy köztársaságban csak úgy lehet új adót bevezetni, ha azzal a polgárok is egyetértenek. A polgárok az internetet hasznos dolognak tartják, a mennyiségi adóztatás megakasztaná a minőségi fejlődést, a tartalom lebutításához vezetne. Ha szolgáltatást nyújtó nem porciózza a gigabyteokat, akkor talán a népből élő idióta politikusoknak sem kellene, főleg nem a normál adókon felüli különadók formájában.

Az internet mennyiségi adóztatása olyan lenne, mintha megvennéd a könyvet bolti áron, majd ha elkezded olvasni, akkor betűnként még pluszban fizetsz utána.

mikimackó 2014.11.03. 07:26:23

meginn egy balek, aki imád atót fizetni......, figyejjé má jobbkönyök......, senki nem akadályoz meg, tölts ki egy csekket jó nagy összeggel, küldd el a zorbáncnak, biztos vagyok benne, hogy el tudja cukrozni........, baszodalássan !!!

Zoltán Papp 2014.11.03. 07:29:58

@conchita wurst:

Úgy volt meg a 2/3-otok, hogy törvényesítettétek a csalást így 700 ezerrel kevesebb szavazóval is megkétharmadoltátok a választást.

Az önkormányzatiról meg nem is beszélve

2018-ban és egymillióval még kevesebb választóval meglehet majd a 4/5 is! A pofátokra ráfér a gyomrotok meg jól bírja, akkor meg nincs itt semmi probléma.

ursus artos 2014.11.03. 07:39:34

Mindenki jön a filmletöltéssel.
Ez mondjuk nettó lopás. Pont azoktól az amerikaiaktól, akiktől reménykedve várjuk a felszabadulást.

JT_Biopower 2014.11.03. 07:57:07

Te hülye!

A netadóval az INGYENES tartalmak után is fizetni kell az adót.
A netadóval az FIZETETT tartalmak után is fizetni kell az adót. Gondoljunk mondjuk egy víruskereső napi updatejaira, vagy az operációs rendszer frissítésekre. (Hogy is van a kettős adóztatás?)

Muad\\\'Dib 2014.11.03. 08:03:30

Ez egy méretes katyvasz lett, amiben remekül keveredik a forgalomarányos fizetés, meg a forgalomarányos adózás, mintha ugyanaz lenne.

Muad\\\'Dib 2014.11.03. 08:05:59

@mikimackó:
Ennek semmi köze ahhoz ki mennyire szeret adót fizetni. Az internetadó degenerált fas*ság, már az ötlet is abszurd.
Amúgy adót fizetni meg normális dolog (lenne). Legalábbis, ha a világ szerencsésebb részén nézünk körbe, úgy tűnik sehol nem vezették még be az ingyenvanmindent...

Ali Lali 2014.11.03. 08:09:42

A középkorban az uralkodók isten akaratából eredeztették a hatalmukat, és ezért tartották azt abszolútnak. Aztán jött a magna cartha, meg az aranybulla és az abszolút hatalomnak lőttek. Most, a NER-ben a 2/3 hivatott betölteni isten szerepét. Ideje lenne már rádöbbenteni az urakat, hogy most sem tehetnek meg mindent, mert nem arra kaptak felhatalmazást. A nemzetnek/népnek joga van elzavarni az uralkodót, ha nem az ő érdekeit képviseli.

citrix 2014.11.03. 08:10:08

Mindig tudtam hogy a jobbik hol tart szellemileg... Kérdés: mi tart vissza hogy befizessél 150 pénzt gigánként? Megfogsz egy csekket vagy elballagsz a bankba és átutalod Vargának/Orbánnak a megfelelő összeget és kész. Légyszíves más farkát ne verd a csalánba, tedd a sajátoddal ha jólesik.

Morrancs 2014.11.03. 08:33:59

Az internet után MÁR adózunk. Amikor megvesszük a csomagot, akkor már van rajta ÁFA. Ez egy második adó lenne. És nincs olyan, hogy nem hárítják át. A szolgáltatók fenntartását mi feizetjük, akik megvesszük a szolgáltatásaikat, azaz a mi pénzünk vándorol a kormányhoz minden esetben, amikor egy nagy szolgáltatót megadóztat. AZ a pénz, amit munkával megkerestünk, és ami után már lesápolt a munkáltatónk mindenféle járulékokkal, aztán mi személyi jövedeleladóztunk belőle, aztán megveszünk egy szolgáltatást ÁFÁval terhelten.
Nem az adóbevételekkel van gond ebben az országban, hanem azzal, hogy ami befolyik, az hová folyik el.

$pi$ 2014.11.03. 08:34:07

@JT_Biopower: "Hogy is van a kettős adóztatás?"

A kettős adóztatás nem azt jelenti, hogy egy terméken kétféle adó van, hanem azt, hogy két független állam adóztatja ugyanazt a jövedelmet.

Egy terméken többféle adó simán lehet és van is. Külföldön is.

@ursus artos: "Mindenki jön a filmletöltéssel. Ez mondjuk nettó lopás."

Nem az. Magyarországon legális a filmletöltés.

Flúgatlan 2014.11.03. 08:38:31

Idióta egy cikk!

Nem tudom, írta-e már valaki, mert nincs időm a 130 kommentet végigolvasni, de kevés helyen látom a következő érveket, ezért leírom itt is, hátha valakinek új:

Azért nem igazságos a forgalom alapú adóztatás, mert

1) Sem előfizetőként, sem szolgáltatóként nem vagy ura a generált forgalomnak.

Elmegyek böngészni valahova, kíváncsi vagyok egy tartalomra, de mellette lejön sok megabájtnyi reklámfelirat, dekoráció, stb. Ezek után is én fizessek adót? A kéretlen tartalom után? Vagy kiteszi egy magyar egyetem egy előadását a netre. Ez népszerű lesz és külföldről sokan nézik. Ez kívánatos fejlemény, de költséget okoz az egyetemnek, mert forgalmat generál.

2) Az egész világ úgy rendezte be az Internet-szolgáltatást, hogy nem takarékoskodnak az adatforgalommal. Lásd pl. az előbb említett reklámokat, stb. Egyszerűen a max sávszélesség számít és kész. Lehet ezt nem szeretni, de ha mi, magyarok kitaláljuk az adatforgalom utáni adóztatást, akkor magunkat szivatjuk, mert a világ nem fogja a mi kedvünkért kisebb terjedelműre átszabni a weblapjait. Hősködhetünk, hogy mi jobban tudjuk, mint a világ, de csak röhejessé válunk.

3) Egy kiépített vonalon elhanyagolható különbséget jelent ha leterhelik adatforgalommal vagy ha nem. A vonal kiépítése, áramhasználata, karbantartása meg lett már terhelve mindenféle adóval. A rajta közlekedő bitek nem "koptatják a drótot", nem okoznak plusz terhelést, költséget, stb.

És még lenne sok más érv is, de ezeket hallom viszonlyag kevésszer, pedig fontosak.

anarch 2014.11.03. 08:38:38

6 évvel ezelőtt nem lehetett tudni, hogy pár év múlva bárki tölthet fel 4K minőségben a youtube-ra házivideót (vagy pártpolitikai rendezvényről készített propaganda anyagot). Akkor 360 volt a maximum bitrate. És ez EGY példa.

Az internet korlátozása gyakorlatilag megöli a jövőt, nem lehet látni előre milyen feljesztés lesz és ez milyen hálózatigényekkel jár - egész egyszerűen beépül a napi igények közé. ComCast-nál pl 5 kemény dollár havidíjcsökkentéstt igértek annak aki forgalomkorlátos csomagra vált - ez másfél-kétszerese a magyar tervezetnek. De ki akarja elvenni a gyerekei elől a jövőt? Te képes lennél a gyereked szemébe nézni 5 év múlva és azt mondani neki, hogy azért nem tudsz ----ni, mert eladtam a jövőd 5$-ért? Orbán Viktor képes lesz a gyerekei szemébe nézni azzal, hogy eladta a jövőt 700Ft bevételért?

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2014.11.03. 08:41:47

A posztoló egy hülye f@sz, hogy miért, azt elmondták az előttem szólók. Egy kérdés: Ha én Skype-on felhívok valakit, akkor van egy adatforgalmam fel- és letöltés összeadva, ugye. PONTOSAN UGYAN AZ az adatforgalom van a másik félnél. Akkor ő is adózni fog? Hogyan méred, hülye gyerek? Az internet abba az irányba megy, hogy egyre nagyobb az adatforgalom, nagyobbak a fájlok, mert az átvitel egyre gyorsabb. A víznél is így van? Adott személy egyre többet használ belőle? Abban él, mint a halak? Hülye vagy? Még sokáig sorolhatnám, de a posztoló egy agymosott FIDESZ-hívő fasz.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2014.11.03. 08:45:24

@anarch: Orbán meg fogja tudni fizetni ezt a szart. Orbánt nem érdekli az ország, csak a lenyúlható milliárdok úgy, hogy még pont ne dőljön be a költségvetés. Mi nem oktatásra költünk, hanem focira. Basszameg. Ő a kétkezi munkásokban látja a jövőt, azt nyomatja. Valóban szükség van rájuk, de magában kevés lesz. Csak azt nem értem, hogy akkor Ráhelkét miért nem küldte inkább fodrásznak? Orbán mutasson példát!

gúnyolódó közös képviselő 2014.11.03. 08:56:28

Egy olyan szolgáltatást adóztatni, aminek a fejlesztését kimondottan vállalja a kormány? Kissé ellentmondásos. Olyan, mintha az elektromos autókat nem kedvezményesen, hanem extrán adóztatnák, mert hát aki olyat vesz, biztos nem szegény. Na, ez volt a naiv véleményem, de félek, hogy inkább ahhoz kéne hasonlítani, mintha a tévére szerelnének órát, és a kereskedelmi csatornák nézését sarcolnák - RTL, ATV súlyozva persze.
A mocskosmultik meg nem csak kiviszik a pénzt, hanem egyszer (nyilván nem egyszer) hoztak is, illetve családok megélhetését biztosítják, és biztosították akkor is, amikor még egy fillért sem vettek ki az üzletből. És ha azt akarjuk, hogy ne közmunkából éljen fél Magyarország, akkor nem kéne hasraütésszerűen szívatni a külföldi befektetőket.

Lődörgő Hollandi 2014.11.03. 08:56:38

Sajnos a posztoló nem érti vagy nem akarja érteni, hogy miért rossz az internet adó. Millió cikk jelent meg erről, el kellene olvasni néhányat! Meg ez az alatomos szöveg az extra profitról, meg hogy nem hárítják át, meg nem itt ruház be a gaz rablótőke... Mekkora marhaság! Nem kellene a befizetett adó jórészét ellopni, kiszámítható gazdasági környezetet kellene teremteni, akkor nem kellene internet adó se és jönne ide a tőke is.

SMFB 2014.11.03. 08:58:36

Internet forgalmat hasonlítani gázhoz, villanyhoz? INFORMÁCIÓ szerzés és közlés, nem pedig materiális termékek fogyasztása.

Ha már példálózik a posztoló, akkor:
- adót a Helyi Théma című lap kiadójára
- adót a METROPOL kiadójára
- adót minden színészre, aki a színpadról beszél a közönségének
- adót a kézbesítőre, aki szórólapokat tömköd a levelesládámba

Ha pedig mérni akarod a mennyiséget, akkor nem a befogadó csomagolás, hanem az információtartalom mennyiségét kellene meghatározni. Lehet kezdeni Shannon, Huffman meg Fano munkásságának megismerésével.

fda 2014.11.03. 09:12:28

@conchita wurst: "minek a felhő, ha le akarod kapni?"

A felhő egy nem túlságosan sokat jelentő, divatos fogalom az online adattárolásra.

Attól még ha meg akarsz nézni egy filmet, le kell töltened, különben nem jön oda a gépedre...

Hacsak nem a saját egyetlen otthoni géped képezi azt a bizonyos felhőt :-)

dr. HáziMacska 2014.11.03. 09:16:37

Biztos leirtak mar, de en is leirom, ha mar index blogboxos...
Azert nem, mert a jelenlegi elofizetoi model szerint a net nem kilonkent lett ertekesitve, hanem sebesseg szerint.
Hulye hasonlat, de talan: most a szerint fizetjuk a "vizet(itt a netet)" hogy milyen gyorsan telik meg a kad, nem az alapjan, hogy mekkora a kad.
A forgalomaranyos net is egy mukodo uzleti model (lehet) de jelenleg fizetni kellett volna a sebesseg _es_ a letolotott menyiseg utan is. Es ez egyedulallo lett volna a vilagon, nem csak net, hanem minden ertelemben, azt hiszem. ennyire egyszeru. A blogiro meg technikai analfabeta.
Nem szeretne valami olyanrol is irni, amirol legalabb ugyanennyire fogalma sincs? Mondjuk az anyakocak bugatasarol, vagy a atomfizikarol?

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2014.11.03. 09:18:14

@fda: Ennek a pöcsnek vagy halvány fogalma nincs erekről a dolgokról vagy szándékosan teszi a hülyét.

A posztolónak:

Hogy kiviszik a hasznot? Ember! Mi a fasz közöd van ahhoz, hogy egy vállalat, amely befektet, munkát biztosít és sikeresen működik mit csinál a pénzével? AZ A PÉNZ AZ ÖVÉ. Mások zsebében turkálni, mások pénzére ácsingózni tipikus kicsinyes, magyaros, fideszes dolog.

fda 2014.11.03. 09:18:35

@Miazmás: "agymosott FIDESZ-hívő fasz."

Kulturált megfogalmazás, büszke lehetsz magadra.

Azért áruld már el, hogy ez mitől politikai kérdés? Miről jutott itt eszedbe a Fidesz?

Azért, mert az egyik párt tagjaiból álló kormányhoz kapcsolódik egy törvényjavaslat? Súgok, minden törvényt a parlamentben hoznak, függetlenül attól, hogy melyik párt nyert a legutóbbi választáson. Ez alapján minden kérdés politikai jellegű?

Ha már fidesz: észrevetted, hogy olyan szinten nem politikai kérdés ez, hogy a fideszen belül sem volt egységes álláspont erről? Hiszen át se beszélték maguk között. Néztél híreket? Mindenki erről beszélt.

szepi79 2014.11.03. 09:19:34

te jó ég, de sötét vagy...

az a 80 milliárd csak 70, és nem haszon, hanem árbevétel. tudod, mi a kettő között a különbség? a bevételből lejön minden költséged, úgymint az ADÓ (lásd áfa), munkabérek, fejlesztések, működtetés. mindjárt kijön, hogy a 4 nagy szolgáltatóból csak 2 volt nyereséges.

a másik nagy különbség a vízgázáram és internet között, hogy ez utóbbi gyakorlatilag végtelen, az előbbiek meg véges források.

baszki, mielőtt faszságokat irkálsz, legalább minimálisan tájékozódjál. vagy megrendelésre készült?

bopat 2014.11.03. 09:23:08

@Erő e-meló: dízelt nézted ? Mert ott mas a helyzet

roqfort 2014.11.03. 09:25:38

Barom fizetett kormányzati propagandista vagy. Csak a mi befizetett adónkból vagy képes pénzhez jutni? Miétt nem veszel részt inkább a munkaalapú társadalom építésében?
Áram, villany vs. Internet...na ennyire hülye tényleg nem lehetsz. És ezért te lóvét kapsz? Hogy nem sül ki a szemetek. Ingatlan adó, amit enm lehet bevezetni, meg úgysem működne. Hát amit nem akarnak azt tényleg nem lehet. Pedig csak akarni kéne. Aztán KGBélától az egész tolvaj Fidesz komcsi vezérkar fizethetné az adót az összelopott vagy állami támogatású hitelen vásárolt 100 milliós villláikra. Nyavajás szarházi tolvaj népnyúzó banda. A vörös és a narancs közt csak egy kevés sárga az eltérés. Nyomorult narancs diktátorok.

cselaxi 2014.11.03. 09:30:51

Ennek a hányásnak az a lényege, hogy benne van a "balos liberálisék" kifejezés, merazolyan muszáj...

Halihi János 2014.11.03. 09:35:32

@Miazmás: A pénz nem a vállalaté csak adózás után. Ha adózás elött viszi ki a nyereséget, az lopás. Mivel a multikat egy kis ország kormánya nem tudja megfogni, kihasználják a lehetőséget. A két legegyszerűbb dolog: hitele az van anyacégétől, és olyan kamatot számolnak amilyet akarnak, + sokmilliárdos kamu tanácsadói szerződéseik vannak.

Netuddki. 2014.11.03. 09:41:30

Nem jobbkönyök vagy te hanem egy balfasz!

A fideszesek köztudottan fel voltak mentve matekból, de azért megpróbálom elmagyarázni.

Most mondjuk 5000Ft/hó az internetdíj. Ebből 1063Ft az ÁFA és 3937Ft a szolgáltató nettó bevétele. Ha ebből még az orbán rezsim "le akar csípni" 700Ft-ot, akkor 1763Ft megy a zállamnak és marad 3237Ft a szolgáltatónál.

Na most kérdem én balfasz fideszesek, mégis ki a kis faszom fizeti az állam 1763Ft-os sarcát? He?
Lehet, hogy továbbra is 5000Ft-ot fizetek, de bazmeg netadó nélkül, ha a szolgáltató nettó bevétele 3237Ft lenne, akkor CSAK 4111Ft-ot kellene fizetnem/hó!!!! Majdnem egy ezressel kevesebbet!

Na ezért balfaszság a NE A ZEMBEREK fizessék meg duma. Mert mindent a zemberek fizetnek. A netadó esetén meg lehet, hogy 1 évig nem emelnek, de utána kamatostul behajtják a kieső bevételt. Közbe meg addig nem fejlesztenek a szolgáltatók.

Mellesleg idáig még egy darab kimutatást nem kláttam arról mennyi is az az "extraprofit" amit innen kivisznek az internetszolgáltatók. Addig meg bárki akkora összeget mondhat amannyit akar. Ugyanígy a többi rezsicégnél se találkoztam még hasonlóval.

A balfasz blogírótól meg azt kérdezem, hogy a biteket szerinte hol bányásszák? Ha már "fogyasztásarányos" fizetést akar a kis köcsög érte beszedni...

Max Thunder 2014.11.03. 09:48:01

Lehet még 20 féle légbőlkapott adót kitalálni, lehet még a hülyeséget fokozni, persze. Meg lehet várni az államcsődöt. Meg lehet várni az éhséglázadásokat (én nem is értem, miért nem tört még ki, mérhetetlen szegénység van vidéken).
Meg lehet várni, míg a feldühödött, éhező tömeg felgyújtja a politikai elit 200 milliós luxusvilláit, a pártházakat, az MNB közpénzből vett milliárdos ingatlanjait.
Szerencséje a hatalomnak, hogy nálunk nem alkotmányos jog a fegyverviselés, már rég meg lett volna buktatna az egész tolvaj, kapzsi és képmutató rendszer, csak hát vasvillákkal, macskakővel meg konyhakéssel elég bátornak kell lenni, hogy nekimenj a gépfegyveres TEK-eseknek.
Még ha a hatalom önként bevállalja, hogy ha nem is szolgáltatja vissza az ellopott milliárdokat, az abból felépített kacsalábon forgó palotái után hajlandó vagyonadót fizetni, az se ér semmit, mert az az adót ugyanúgy ellopnák megint. Amíg nincs bizalom és átláthatóság a legfelsőbb szinten, addig igenis semmi joga semmilyen adót kivetni és kérnie az államnak.
Nem internetadó meg cafetériaadó meg dugóadó kell, hanem a NAV teljes átvilágítása, korrupt vezetők és dolgozók börtönbe csukása, vagyonelkobzása, a megtisztított NAVnak olyan jogkörök adása, amely kormányoktól és hatalomtól független és ahol csak a dolgozók szakmai hozzáértése és nem pártpreferenciája számít.
Egy ilyen NAV-ot szerintem magától is érdekelné, hogy miből lett Szijjártónak 200 milliós villája a politikusi fizetéséből...

Ppix 2014.11.03. 10:09:20

"Miért ne lehetne fizetni az internet forgalma után? Minden egyéb nagy szolgáltatás után forgalomarányosan fizetünk, áram, víz gáz stb. "

1) Minek írkál ilyet egy olyan ember, aki segghülye a gazdasághoz és az adórendszerhez?
Mikor fizetsz forgalomarányos adót az áram vagy gáz után??? Az nem az adó, hanem a szolgáltatónak kifizetett díj.

"... csak szerencsétlen munkavállalók egy része adózik. A többi meg tűnik a ködben. Az Orbán-kormány ezt látta meg helyesen, nem viaskodnak a szélmalommal. Marad a forgalom adóztatása, erre szolgál a 27%-os ÁFA, "
Csak szólok, hogy az ÁFA a szegények adója, szerencsétlen idióta.

"És bármennyire is nyavajognak, nem a felhasználók fizették volna,"
Eddig az összes szektorális különadó át lett terhelve, honnan veszed ezt a baromságot.

" mivel tavaly a nagy netszolgáltatók 80 milliárdos hasznot teljesítettek "
Hazugság, a teljes telko szektor profitját ne keverd ide. Amúgy egy több mint ezermilliárdos iparágról beszélünk, azért mert valami 80 milliárd, az nem biztos, hogy aránytalan, vagy "extraprofit", le lehetne csavarni a vérkomcsi turbót a fejedben.

"... Magyarországon, és az valahogy el is tűnt kis hazánkból"
Színtiszta komcsi demagógia. Honnan veszed, hogy eltűnt? A legnagyobb szereplő (Magyar Telekom) évek óta nem fizet osztalékot, tehát a profit a cégben maradt, tehát nem tűnt el.
Mocskos fideszbolsi hazugság.

A többi fogalmi, tárgyi tévedést és keverést, valamint a komcsi fröcsögéseket most inkább nem is elemzem.
Kíváncsi lennék a posztolóhoz hasonló idióta komcsikat hol tenyésztik, nagyon elszaporodtak mostanában.

Ppix 2014.11.03. 10:10:54

Annyit még kiemelnék, hogy a posztíró szellemi szintje kb. arra jó, hogy visszaböfögje a fideszbolsi hazugságokat, ennél több ész már nem jutott...

moonshadow 2014.11.03. 10:14:14

Havi 300 000 ft értéket kell termelnem ahhoz, hogy munkáltatómnak soványan megérje engem foglalkoztatni és tudjon adni bruttó 180 000 forintos bért, ami neki összesen 231 300 ft-ba kerül, és én kézhez kapok belőle 117 900 ft nettót.
Amikor ezt a nettó bért elköltöm, további 27 % áfát fizetek mindenre, tehát csak 92 000 ft-ot ér a nettó fizetésem.
A megtermelt 300 000 nek a 30%-a marad nálam, ez elmegy rezsire, megélhetésre.
Ebbőlakarnak még netadót szedni?
A f*szom nem kéne?

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2014.11.03. 10:33:24

@Halihi János: Akárcsak a kormánynak. Lásd Századvég és társai. Nyilván én is a közterhek levonása utáni pénzre gondoltam, ne terelj. Itt a kormány kijelenti, hogy nem adózik. Pont. Ha kiskapukkal nyernek sokat, akkor be kell zárni ezeket a kiskapukat. Vagy azt kell mondani, hogy kedves társadalom, itt ezért meg ezért probléma van. De nyilván nem ez volt a cél, csak ment a hazudozás, hogy nem lehet áthárítani, hogy csak őket terheli stb.

nizzai hómunkás 2014.11.03. 10:34:28

Amit nem forgalomarányosan fizetünk: kábeltévé, földi sugárzású tévéadás (ingyenes), rádióadás (ingyenes), bkv-bérlet, kondibérlet, tb-járulék, csatornázási díj, súlyadó, levegővétel (egyelőre ingyenes).

nu pagagyí 2014.11.03. 10:34:31

Nem látom, hogy ez a kormány, amely GDP arányosan több adót szed be mindenféle jogcímen, mint elődei, több és/vagy jobb szolgáltatást nyújtana a polgároknak.

Az világrekord adóból sem jobb oktatást, sem jobb egészségügyi ellátást, sem államadósság csökkentést, sem korszerűbb közigazgatást, sem virágzó kultúrát nem tud felmutatni a rezsim. Semmi olyat, ami jó lenne az adófizetőknek. A pénz propagandára, az erőszakszervezetekre és a hűbéresek jólétének fokozására folyik el.

Scagnetti 2014.11.03. 10:34:52

Néhány még hívő ifjúfideszestől olvastam hasonló agybeteg ökörségeket, mint ez a poszt. A megmagyarázhatatlant próbáljátok magyarázni. A Fidesz kitalált egy baromságot, ti meg arra sem vagytok képesek, hogy ezt elismerjétek. Inkább hülyét csináltok magatokból. Ennél az is jobb lenne, ha meg sem szólalnátok. Mit reméltek ilyenkor? Első soros helyet a békemeneten?

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2014.11.03. 10:36:19

@fda:
"Kulturált megfogalmazás, büszke lehetsz magadra."

Köszönöm, az is vagyok.

Azért áruld már el, hogy ez mitől politikai kérdés? Miről jutott itt eszedbe a Fidesz?

Hát, ezt a kérdést te sem gondolhatod komolyan... Vagy ha igen, akkor valami nagy baj van nálad. Jelenleg a FIDESZ kormányoz. 2/3-os többséggel. Az adót a KORMÁNY akarja bevezetni. KORMÁNY = FIDESZ. Szerinted miről jutott eszembe a FIDESZ?

Vaas 2014.11.03. 10:38:51

@pingwin: Ha majd elterjed a gigabites net éas a gépekben csak mutatóban lesz merevlemez akkor el sem fogjuk hinni hogy tudtunk nélküle élni.

Scagnetti 2014.11.03. 10:55:20

@pingwin: Az aligha HD film. Azok azért, hacsak nincsenek élvezhetetlenné tömörítve, kb. 5-6GB-nál kezdődnek, az meg fél óra egy 20Mb-s hálózat esetén. De nem is ez a lényeg.

Ma már a programok nagy részét is neten veheted meg. A dobozos programok ideje leáldozóban van, az új gépek nagy részében már optikai meghajtó sincs. Egy komolyabb játék, vagy felhasználói program 10-20 GB is lehet, nem beszélve az időnként érkező javításokról, ill. arról, hogy ha online használod (ami sokszor már elkerülhetetlen), folyamatos adatforgalmat generál.

Aki ezt az internetadós ökörséget kitalálta, annak gőze sincs a világ mai állásáról. Igaz, ez sajnos általában jellemző kormányunkra.

whale 2014.11.03. 10:56:19

Azt hiszem előttem már minden fontosat elmondtak, nekem már csak az marad, hogy visszaküldjelek oda, ahonnan erre a világra keveredtél, te agyhalott fideszdroid. De te önkéntesen persze bármennyit befizethetsz a fideszmaffia házipénztárába...

tarackos 2014.11.03. 11:03:50

Vicces mikor az ecceri nagyarányú adócsökkentéstől megrészegült 300 forintos vizitdíjas nyomorultak magyarázzák miért adózzunk többet és mit nekünk 700 forint...

Inkább az ügynök meg a cocielszámoltatással foglalkozz, meg azzal, hogy már feritél Gyurika szerint is lófasz növekedés lesz!

Uzi 2014.11.03. 11:04:02

@fda: Ha felhőből nézed a filmet, nem kell letölteni a gépedre, elég na streameled - értsd az egész filmnek nem kell egyszerre ott lennie a gépeden.
Az hogy a felhőből letöltöd a gépedre a fájlt majd megnézed, az nem felhőből nézés.

Muad\\\'Dib 2014.11.03. 11:11:55

@Uzi:
Na de az össz letöltési adatmennyiség ettől még nem változik.

dr kíváncsivagyok 2014.11.03. 11:13:21

" Ő is tüntethetne, hogy életben akar maradni, de tudjuk ők nehezen mozdulnak ki Fidesz-székházat szétverni. Elképzelem, ahogy járókerettel ütik a vaskaput."

A cinikus pofádat kéne járókerettel símogatni...

Uzi 2014.11.03. 11:15:00

@Muad\\\'Dib: Persze, az ha az elejétől a végéig megnézed, akkor nem. De nem is kell megvárnod míg lejön az egész film.. Bluray szabvány max 48Mbit/s, szóval 50Mbites nettel már nem lehet probléma, sőt tipikusan kevesebb sávszélességűek a videók.

dr kíváncsivagyok 2014.11.03. 11:15:16

Elég lenne a karcsi sámán kezébol kivenni a kasszakulcsot...
Százmilliárdokat tol az alapítványaiba kontroll nelkul...

Xlendon 2014.11.03. 11:15:35

Posztoló, szerencsére töklegyedül maradtál a véleményeddel, úgyhogy gondolkozz el rajta egy kicsit.

Bobby Newmark 2014.11.03. 11:18:55

Ha a MegváltóAtyaúristen megmondta múlt héten, hogy nem fogják bevezetni a netadót, akkor most kinek a seggét is nyalod, poszter? És milyen eredményt vársz?

Netuddki. 2014.11.03. 11:23:19

@Bobby Newmark: Senki nem mondta, hogy nem lesz bevezetve. A kérdés gyakorlatilag csak el lett napolva...

moonshadow 2014.11.03. 11:25:16

"És bármennyire is nyavajognak, nem a felhasználók fizették volna, mivel tavaly a nagy netszolgáltatók 80 milliárdos hasznot teljesítettek Magyarországon,"

Ez az érvelés csupán azt mutatja, hogy teljesen hülyének nézitek az embereket.

"Ebből szeretett volna a kormány egy kicsit lecsípni és az ország érdekében itthon tartani"

Ha itthon akar pénzt tartani az ország érdekében, akkor felezze meg az adókat.
Ha több pénz marad az embereknél, akkor többet fognak elkölteni idehaza.
amit adóban beszednek, az megy ki az országból, Navos Vida és társai gondoskodnak róla.

Shadow82 2014.11.03. 11:25:25

A helyzet az, hogy az allamnak nem dolga uzleti modellt kenyszeriteni a piacra. Vannak fogyasztas alapu uzleti modellek, mint a villainy es a gaz, de vannak atalany alapuak is, mint pl a BKV berlet. Ott is, ha veszel berletet, onnantol annyit utazol, amennyit akarsz. Nincs olyan, hogy veszel egy berletet es meg pluszban fizetsz a kilometerekert is.
Persze ahogy alkalmi hasznaloknak van buszjegy, ugyanugy van internetbol is keves, draga, alkalmi megoldas, a “berlet” mellett.
Tehat a cikk szerzoje valamit nagyon felreert az allam feladataval kapcsolatban, annak abszolut nem dolga az adokkal buntetni az atalanydijas szolgaltatasokat, mint pl a net. A szolgaltatok teljesen jol ki tudjak talalni, hogy mi eri meg jobban: bitenkent adni a netet, vagy berletszeruen: x penzert korlatlanul.

egysmás 2014.11.03. 11:27:53

@Bobby Newmark: ennek mondjuk pont az ellenkezőjét mondta, de nem baj.

Netuddki. 2014.11.03. 11:33:11

@Shadow82: Teljesen felesleges megmagyarázni az orbán rezsim cselekedeteit. Felcsillant a vajda szeme, hogy mennyi adót tud majd beszedni az internet után. Gondolom gyorsan átszámolta fejben stadionra...

Macropus Rufus 2014.11.03. 11:33:35

"nem a felhasználók fizették volna, mivel tavaly a nagy netszolgáltatók 80 milliárdos hasznot teljesítettek Magyarországon"

nem mi? Pontosan azért fizették volna meg a felhasználók, mert a 80milliárdnak akkor is be kell folynia a tulajoknak.
Annyira egy naiv világban élsz. Persze a bankadó sincs az emberek nyakába vágva. Persze, hogy nincs. Mert kormányunk azt mondta és kész.
Ezt a 700Ft-ot is a nyakunkba fogják akasztani. 150Ft/GB-ot meg 100%-ban a nyakunkba vágták volna. Mert nem hinném, hogy bármelyik cég is lenyelné egy nem egészen 10k forintos előfizetésre jutó 18900Ft-os netadót...(ez a saját helyzetem)

s 2014.11.03. 12:00:39

Ne erőltessed, ha ekkora fasz vagy.

Mondok még forgalom típusú adót. Ott van például a szarás adó. Ez teljesen nyilvánvalóan a végbeleden át történő anyagforgalommal arányos. A nav-hoz bekötnek egy mérleggel egybeépített klotyót, amit te a saját költségeden felszerelsz, aztán havi bontásban kifizetitek a szarásotok után felszámított adót. Mi ezzel a gond?

KolompárRómeó 2014.11.03. 12:03:35

Matolcsy Pallaszos alapítványai 200milliárdot kaptak ugye?

s 2014.11.03. 12:07:32

@Macropus Rufus: Aztán vargamisi meg ilyen szöveggel jött: "mivel az ügyfelek okosan alkalmazkodtak a bankadóhoz és nem folyt be az összeg . . ."
vargamimsi, a kibaszott kurva anyádat! Mihez tudtunk mi okosan alkalmazkodni, amit nem is hárítottak tovább ránk? Te csökkent értelmű fattyú? Elárultad magad, gazember! MINDEN KIBASZOTT ADÓT MI FIZETÜNK MEG, MERT MÉGIS KI A FASZOM FIZETNÉ, HA NEM MI.

fda 2014.11.03. 12:07:41

@Uzi: "Ha felhőből nézed a filmet, nem kell letölteni a gépedre, elég na streameled - értsd az egész filmnek nem kell egyszerre ott lennie a gépeden."

Igen, ezt látja a felhasználó. Technikailag pedig az összes bitnek le kell TÖLTŐDNIE. A különbség annyi, hogy helyben egyben tárolásra kerül-e az egész film, vagy csak egy részlete.

Persze ha akarja, ugyanúgy le is tölthető egyben minden. Az adatforgalom szempontjából nincs komoly gyakorlati különbség (kis hátrány egyébként van a felhő kárára..)

sanyix 2014.11.03. 12:11:30

@s: jó ötlet, és a szarás adóból lehet fenntartani a Toaelttbiztonsági Hivatalt is, és még nokiás dobozokba is jut pénz :)

s 2014.11.03. 12:14:20

@meggyes alfonz: Minden magánszemély azon a napon mondja le az internet előfizetését, amikor a net adót be akarják vezetni. A kieső áfa miatt akkora bazdmeg lesz, mint ide lacháza. Ebből még az a fasz orbán is érteni fog.

sanyix 2014.11.03. 12:16:35

@s: ma már nem lehet lemodani a net előfizetést, ezt a geci orbán is tudja, azért találta ki a netadót.

s 2014.11.03. 12:19:16

@moonshadow: Gyűjtened kellene valamire, hogy legyen célod. Én a sörétes puskát javaslom, persze más lőfegyver is megteszi.

s 2014.11.03. 12:19:54

@sanyix: Miért ne lehetne?

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.11.03. 12:19:56

@Scagnetti: abban egyetértünk, hogy a netadó hülyeség, abban viszont már nem annyira, hogy kell-e iszonyat sávszél

eddig a 20/10-es netem elég volt mindenre, főleg, hogy most felnyomták 50/25-re

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.11.03. 12:22:21

@Macropus Rufus: nekem 2700, és nem valószínű, hogy jól jönne a cégnek, ha utána fizethetne sok-sok pénzt úgy, hogy nem is nagyon kell letöltenem, max a frissítéseket, vagy a játékhoz a pályákat

s 2014.11.03. 12:24:36

@Ppix: Közönséges sorkatonának ez még sok is.

s 2014.11.03. 12:31:38

@Ppix: "Kíváncsi lennék a posztolóhoz hasonló idióta komcsikat hol tenyésztik, nagyon elszaporodtak mostanában."

Van a fidesznek egy nagyüzemben működtetett segghülyefasz-inkubátora. Ott orbán spermájából, matolcsy nyelvlepedékén és semjén végbélgázain tenyésztik ki a hülyefasz-embriókból a kifejlett igazán geci nagy faszfejeket. Ezek a modellek rendelkeznek alapvető I/O funkciókkal, de beépített analizátoruk nincsen. Lényegében analóg erősítőként működnek. Egy rezonátor mindegyik, ami az ideiglenes visszavonás után is visszhangozza orbán hangszálainak rezgését.

slowMotion 2014.11.03. 12:32:01

Teljesen tipikus kommunista hozzáállás. Igen, már kiépitették az infrastruktúrát, megszedték magukat, szóval akkor most államositsuk, vagy legalábbis nyomjuk le őket, esetleg lehetetlenitsük el, hogy maguktól is elmenjenek és majd miénk lesz a biznic... Esetleg definiáljuk a külföldi befektetőnek a tisztességes haszon fogalmát... Na mennyi is volt a nettó haszon a Közgép esetén?

Scagnetti 2014.11.03. 12:33:52

@pingwin: Teljesen mindegy, hogy kell neki vagy sem. Semmi közünk hozzá, hogy mekkorát rendel, és mennyire használja ki. A szolgáltató biztosítja, az ügyfél meg megrendeli azt, amit jónak lát. Ehhez sem nekünk, sem a kormánynak semmi köze.

Scagnetti 2014.11.03. 12:36:51

@s:
1. Azért, mert sokaknak ez már nem csak a szórakozás eszköze, hanem tanuláshoz, munkához, információszerzésre is használják. Bár szerintem a szórakozási lehetőség is legalább annyira fontos, mint a többi.

2. Miért kellene alkalmazkodni egy baromsághoz?

3. Beszedik máshonnan, és ráfogják valakire, ahogy szokták.

s 2014.11.03. 13:00:55

@Scagnetti: Értem amit mondasz. Egyet is értek vele. Viszont közlöm: eredmény NINCS áldozatok nélkül. Egyébként a félősebbeknek mondanám, nagyjából 5 percen belül (a lemondást követően) mindebkinél lesz net. Az üzlet ugyanis üzlet. orbán bukása nagyjából 3 és fél percnél várható.

Scagnetti 2014.11.03. 13:11:35

@s: A helyzet az, hogy előbb lesz kint az utcán félmillió ember, mint hogy mindenki lemondja a netet. Főleg, hogy a fideszesek már csak azért sem mondanák le. Nekik elmagyaráznák, hogy újabb libsibolsi akció indul a nagy Viktor megdöntésére, úgyhogy inkább beköttetnének maguknak még egy vonalat, még ha beledöglenének is a fenntartásába.
És a nem fideszesek részéről sem tudom elképzelni, hogy egyszerre megcsinálná mind.

Azt nem tudom, mennyire rengetné meg egy ilyen dolog a kormányt. Mekkora bevételtől esnének el. Mert ha csak pár milliárdtól, azt gyorsan pótolnák.

tingli-tangli 2014.11.03. 13:29:47

Én fizetek azért, hogy netezek. A szolgáltató is fizet ilyen-olyan díjakat, meg társasági adót. Miért kell még adóztatni? A cucializmuson kívül mindenhol profitért dolgoznak. Én meg elfogadható áron netezek. Gyurcsány óta gond, hogy kiszámíthatatlan az adórendszer, év közben is vezetnek be adókat. OV ezt továbbfejlesztve, szakmai egyeztetés nélkül (persze, mert akkor leírás szintjére sem jutna a javaslat az ellenállás, kibúvók miatt) ad-hoc dob be ötleteket, amiket két nap alatt megszavaztat. Ezek legtöbbje úgy tűnik, még számszakilag sincs megalapozva, már arra sem adnak, hogy kijöjjenek a számok. Miért annyi? Csak! A reklámadó a legjobb példa, csak ők tudják, miért úgy húzták meg a határokat, ahogy. A netadó abból is jó, eltereli a figyelmet, hogy a szappanadó, a cafetéria adójának emelése, de még inkább a hangzatos élelmiszerlánc-felügyeleti díj emelése mennyire fog fájni nekünk. Ezért nem kellene abbahagyni a tüntetést. Kormányozzanak az érdekünkben és ne ellenünk. Az adóelkerülésről annyit, hogy ha ennyire nyíltan a holdudvar a legnagyobb adócsaló, akkor mit várnak a kisember szintjén.

decoati 2014.11.03. 13:35:39

a nettó ostobaság nem nézőpont kérdése

s 2014.11.03. 13:38:23

"előbb lesz kint az utcán félmillió ember, mint hogy mindenki lemondja a netet"

Úgy is jó. Csak a faszságot kell megakadályozni.

"a nem fideszesek részéről sem tudom elképzelni, hogy egyszerre megcsinálná mind"

A széthúzás mindig is a gyengéje volt kicsiny népünknek, sajnos.

"nem tudom, mennyire rengetné meg egy ilyen dolog a kormányt. Mekkora bevételtől esnének el"

Lássuk csak. A teljes internet díj áfája, a webáruházak forgalmának áfája, a nehézkes keresés miatt az egyéb (nem interneten keresztüli) értékesítés lecsökkent áfája. A szolgáltatók piaci résre ugrása miatt (a lemondó ügyfeleket csak kedvezményekkel lehet fogyasztóvá tenni ismét) a tartósan lecsökkenő bevételek utáni tartósan lecsökkenő áfa rémképe. Nem tudom. Ehhez erősebb szívgyógyszer kell, mint ami vény nélkül is kapható.

Macropus Rufus 2014.11.03. 13:40:01

@sanyix: de le lehet. Van egy 2 éves hűség szerződésed. Ez idő alatt nem változtathatja meg a szolgáltató a szerződést, ui. a PTK szerint tilos az egyoldalú szerződés módosítás. Csak abban az esetben lehet szerződést módosítani, ha az mind a két fél előnyére szolgál. Tehát véssuatérve a 2 éves nyilatkozatra: miután lejárt megszüntetem. 2 éven át meg nem terhelheti rám a szolgáltató a felmerülő plusz költségeket, köti őt a szerződés. Ha meg lejárt a hűség idő, akkor meg nem kötöm újra.
Tehát elvileg egy peták adó nem folyna be a részemről a kasszába.

s 2014.11.03. 13:40:07

@Scagnetti: A fenti szöveg Neked van szánva válaszként.

mikimackó 2014.11.03. 13:42:35

@Muad\\\'Dib: és ? mért nekem pampogsz, mért nem a blogosnak ?

prunoki 2014.11.03. 13:45:47

Más, ha a piac forgalomarányosan áraz, mert a termék ezt megköveteli és más, ha egy piaci alapon fix áras termék után forgalomarányos adót kell fizetni. Mondom ezt az első változatra. A maximált változattal túl nagy bajom nincs.

gizmo266 2014.11.03. 13:54:17

Most szívtam egy nagy levegőt. Vajon ezt mikor fogják megadóztatni?
És vajon a fideszes politikusok seggéből kiszívott levegő az ingyenes lenne?
Ezek az élet nagy kérdései.

leprecHaUN 2014.11.03. 13:54:40

Uramatyam, ilyen az, amikor teljesen retardalt figurak billentyuzetet ragadnak, hulyesegeket irogatnak es poszt lesz belole.

Viz, aram, gaz, stb. dijat (es nem adot) azert fizetunk, mert valaki szolgaltatja szamunkra. A DIJnak van adotartalma, az AFA, ami az allame, de a dij a szolgaltatoe (persze mielott nyereseget realizalna belole, befizeti az adokat, jarulekokat es levonja a koltsegeit). Az internetet is egy SZOLGALTATO biztositja, a szolgaltatasi dij utan itt is kap az allam AFA-t es egyeb cimeken beszedett sarcokat.

Javaslom a tanulmanyaidat elorol kezdeni; mondjuk az altalanos iskolaban.

De azert is tart ott az orszag ahol tart, mert a posztoloval egyenerteku birkak es debilek kormanyozzak, akiket naluk meg hulyebbek valasztottak meg.

pusimk 2014.11.03. 13:59:52

Igen minden után fizetünk a fogyasztás arányában adót. Ez az ÁFA!

Amikor veszek egy netes csomagot, akkor is fizetek érte, 27%-os ÁFA-t, ami az államkasszába kerül. Kérdezem én, ezek után, mi köze van bárkinek is ahhoz, hogy amit már a forgalmi adóval terhelten egyszer megvettem, abból én mennyit használok fel?

Használhatom napi 2 órát, de akár napi 24-et is. Az adatforgalom mennyiségéhez kinek mi köze van?

Ha veszek egy mosógépet, annyit mosok vele, amennyit akarok, nem?

Kinek kerül az én adatforgalmam plusz költségbe? Nyilván csak nekem, mert több áramot fogyasztok, ha egész nap a gép előtt ülök. Akkor mi az indok, hogy ezért még pluszban fizessek is, az államnak? Pont nekik nem kerül egy fillérjükbe sem.

oszt jónapot 2014.11.03. 14:03:07

@fda: "Azért, mert az egyik párt tagjaiból álló kormányhoz kapcsolódik egy törvényjavaslat? Súgok, minden törvényt a parlamentben hoznak, függetlenül attól, hogy melyik párt nyert a legutóbbi választáson."

Nem kicsi pofátlanság ezt azok után leírni, hogy összecsaltak egy kétharmadot, amivel mindent átnyomnak, amit kitalálnak és mindent elkaszálnak, amit az ellenzék talál ki. Bár igazad van, elméletben lehetett volna "keresztény""demokrata" is az ötlet.

engedélyes pinaellenőr 2014.11.03. 14:18:42

Tök mindegy. Ha nem itt szedi be azt a 20 milliárdot, akkor beszedi máshol. Esetleg ott, ahol a mélyszegénységben élő társadalmi csoportokat is érint vele..

korondisz 2014.11.03. 14:22:49

Fideszes hablaty az egész "cikk", úgy ahogy van...Hogyne hárítanák már át...Pontosan ugyanúgy áthárítanák, ahogy a telefon adót, tranzakciós adót, chips adót, 27-os áfát, biztosítási adót és egyebeket...Az "át nem hárított" baleseti adóról konkrétan két csekket küld a biztosító...A nyolcvanmilliárd hason is nagy büdös kamu. A tizede lehet kb.igaz, az is tízmilliárd eurós befektetés hozadékaként. Extraprofit pedig kizárólag az ellopott cigaretta koncesszión, és a meg nem művelt lopott földek EU-támogatásán van. 10% haszon egy nem romló napi forgású cikken, amit még kifizetni sem kell előre csak eladás után és még házhoz is hozzák ingyen...Egyáltalán, minek egy jól teljesítő országban fél évente újabb adókat bevezetni??? Hiszen szárnyal a gazdaság...Vagy kölcsön akarnak adni valamelyik hanyatló nyugati országnak?

engedélyes pinaellenőr 2014.11.03. 14:24:50

@gizmo266: Meg fogsz lepődni ,de volt már hasonló ötlet külföldön. Mégpedig a saját telken fúrt kútból felhozott vízre kiadott állami koncesszió ötlete, amit a Nestlé vezérigazgatója agyalt ki. Ez alapján az állam koncesszióba adta volna a telked alatt lévő vizet (sokan ezzel öntöznek) magán cégeknek, akik aztán téged sarcoltak volna. Nem tudom hol tart az ötlet..

5perc 2014.11.03. 14:27:14

Van forgalom arányos adó a net-en. 27%-os - a világon a legmagasabb áfa - adónak hívják. Sávoasan forgalomarányos, attól függően, milyen csomagra fizetsz be.
Az "extraprofit": a 90-es évek elején várólista volt a telefonvonalra, a gáz bevezetését az utcákba az ott lakók fizették ki, a technológiát pedig commodore 64-esek jelentették az állami cégeknél. Nos, a teljes országos infrastruktúra költséges létrehozása után valóban hoz némi nyereséget a kommunikációs szolgáltatók egy-egy terméke (mint a net, amiből a veszteségeseket is finanszírozzák, mint a kábeltévé), amit a rohadékok a munkájuk után eltesznek.
Viszont a forgalomarányos hülyeségadóba te tönkremennél.

s 2014.11.03. 14:55:53

Szerintem a gyíkemberek voltak . . . de nem biztos . . .

titan 2014.11.03. 15:21:02

@pingwin: az a nagy sávszél jó a felhaszálónak, de jó a szolgáltatónak is, mert egy kétszer akkor sávszélességű netet egy teljes sávszélességű letöltés esetén fele annyi ideig használsz. Nem hiába dolgoznak az n-edik G-n a mobilosok.

Bona Fides 2014.11.03. 16:50:04

Miért is ne fizethetnénk szaros 300 forintot a pofavizitért?

Hát csak!

sanyix 2014.11.03. 17:01:40

@Macropus Rufus: nem lehet, mert az internettel dolgozom, azon intézem az ügyeimet, és ezzel rohadt sokan így vannak.

Bona Fides 2014.11.03. 17:04:15

Bármit meg lehet adóztatni.Két egyetemista gyerekem van, az egyik tandíja szemeszterenként 260.000.- Ft.
A családban négyen vagyunk és négyen használunk internetet. Csak az hiányzik már, hogy még ezt a sarcot is a nyakamba basszák.

Igaz, a mi szavazatunkat már a tandíjjal elveszítették Fideszék, így aztán nem oszt, nem szoroz a véleményünk.

Olyan opció felmerült-e már, hogy talán nem kellene szétlopni az egész országot és akkor elég lenne az a kibaszott adó, amit eddig kivetettek? He?????

Gekko 2014.11.03. 20:37:47

Ennek a félkegyelmű bloggernek mondom, hogy profit van. És pont. Ha jó az üzleti modelled, sokat keresel, ha szar, éhen döglesz. Az extraprofit kifejezést a komcsik találták ki, miként a kulákot, meg a gonosz kapitalistát is. Ergo, komcsi szájára a jobboldal / polgári / konzervativ szót ne vegye. Oké? Eh!

Pop40 2014.11.03. 20:44:17

A posztot olvasva nehéz eldönteni, hogy a posztoló ennyire menthetetlenül hülye, vagy most találta elérkezettnek az időt, hogy befurakodjon a többi seggnyaló közé, Orbán főtitkár elvtárs kéngőzös valagában.

A poszt hülyeségeit a hozzászólók már helyretették, úgyhogy azt nem is taglalnám sokadiknak, csak ezt a csodát: "tavaly a nagy netszolgáltatók 80 milliárdos hasznot teljesítettek Magyarországon, és az valahogy el is tűnt kis hazánkból. Ebből szeretett volna a kormány egy kicsit lecsípni és az ország érdekében itthon tartani. De hát ezt megakadályozták meg balos liberálisék"

Nem "valahogy" tűnt el, kedves kommunista posztoló. A pénz TULAJDONOSAI eltették.
Mert lehet, hogy az ostoba komcsi tökfejeddel nem tűnt fel, de ez az ő pénzük, amit egy szolgáltatásból legálisan szereztek, fizették utána az alkalmazottakat, leadózták, stb stb.
Oda viszik, ahova akarják.

A világ legundorítóbb dolga, ahogy te, meg a tetves komcsi kúrmányod mások zsebében kotorásztok.
Vitya meg Szíjjártó titkos számláiból akarjon a kúrmány egy "kicsit lecsípni, és az ország érdekében itthon tartani".

A balos liberálisozás meg csak a szokásos csúcs egy ostoba tökfej posztjában.
Segítek, posztoló: akik a múlt héten kint voltak, egy jóval szélesebb tömeg annál, minthogy ráhúzható legyen ez az ostoba balosozós duma.
Ha mindenki balosliberális lenne, akinek tele a töke a maffiáddal, a parlamentbe nem kerülnétek be, még a magatokra írt választási törvényekkel se.

Sok ilyen klassz posztot, bérelt helyed lesz velük Vitya seggében.

Scagnetti 2014.11.03. 21:15:15

Igen, ez a balosozás is nagyon vicces dolog. A magát baloldalnak nevezett valami egy pár ezres tüntetést sem tud már összehozni. A rendezvényeiken ugyanazok az unatkozó nyugdíjasok vesznek részt mindig, fiatal arcot alig látni.

Ellenben a múlt heti tüntetésen rengeteg fiatal vett részt, sőt egykori fideszesek is. És bár a szervezők nem fordítottak elegendő figyelmet erre, de sokan már nem csak az internetadó miatt voltak ott, hanem mert tele a tökük a kormány hülyeségeivel.

Hurka Kolbász 2014.11.15. 10:46:46

@conchita wurst:

Persze, persze... Te el is hiszed ezt a fideszes kommunista propagandát, vagy a közgépes munkáltatód kötelez erre?

Hurka Kolbász 2014.11.15. 10:48:24

@conchita wurst:

"pl. a bankok és a szektoradókat fizető vállalkozások"
.
MUHAHA!!! :DDDD A bankok pont arról híresek hogy saját zsebből jótékonykodnak... Én meg azért kapok 10% helyett 0% kamatot a pénzemre, mert nem abból fizették a te devizahiteledet...

Ppix 2014.11.24. 12:43:26

Na meg ez is:

"az a pénz jobb helyen van a németeknél mint itthon, még a kormány azt is ellopta volna."

hát igen. Amikor százmilliárdokért stadionokat építenek, amikbe átlag 1500 ember jár ki, akkor az a 20%-os lopás mellett még nettó hazaárulás is, az oktatás elsorvasztása révén az ország jövőjének lerombolása.
ÉS akkor annyi eszed van, hogy internetadó ellen tüntetők miatt hisztizel.
Téged sem az eszed miatt tenyésztettek...
süti beállítások módosítása