Tulajdonképpen Vona Gábornak kezet kellene csókolnia Kertész Ákosnak, ahogy az újabb megmozdulásával felturbózta az agyakat a jobboldalon. Főleg annak a szélsőbb felén. Remélem nem gondolta komolyan, hogy a menekültkérelmével bármilyen bűnvallomásra készteti a magyarokat, vagy ezentúl többen és többet fognak tanulni és dolgozni, csak mert ő egy szélsőbalos újságban morgolódott egyet. Tulajdonképpen tényleg felháborító, ahogy egy népet kollektíve elítél, sőt e mellé még előszed némi genetikát is. Ez azért valljuk be, erősen a bajuszos osztrák "úriember" stílusára hajaz. Sokan mondják nem ez a lényeg, pedig hát ahogy egy kommentelő írta, nem mindegy, hogy Gipsz Jakab ordibál ilyeneket egy kőbányai panel harmadik emeletéről, vagy egy Kossuth-díjas író írja le nagy nyilvánosság előtt. A leírt mondatok magukért beszélnek, jóérzésű ember megdöbben, felháborodik, elönti az agyát a lila köd, vagy rosszabb esetben megpróbálja vízbe fojtani az elkövetőt. Kinek-kinek vérmérséklete szerint. Számomra sokkal érdekesebb a baloldal hozzáállása, a politikusoktól az újságírókon át az értelmiségig, akik hallgatnak vagy elkezdik a szerecsenmosdatást (hol vannak ilyenkor az elhatárolósdit követelők?). Lehetetlenre vállalkoznak, mert Kertész mondatait nem lehet menteni. A baloldal most őszinteségről hadovál, meg azon hőbörög, hogy lám-lám itt egy bátor ember akinek a mély elemző szavaira sem tudnak a begyöpösödött jobbosok magukba nézni. Inkább a múltba révednek. Én is révedek. Magam elég, ekkora baromságokat olvasva.

Ja, visszatérve a címre: Kertész bá' menekült. Egész Kanadáig. És itt a nagy marketingfogás! Neki nem volt elég Ausztria, vagy Párizs, esetleg London. Ő annyira félt, hogy neki egyenes Canada-ig, bocs, Kanadáig kellett rohannia. Repülnie. Vagy attól félt, hogy a félfasiszták utána mennek az angolokhoz, vagy egész Európában annyira rossz a helyzet, hogy képtelenség itt rendesen élni. Canada már biztonságosabb. Bezony. Kellett a menekültkérelem is. Mert ő le akar települni, dolgozni, tevékenykedni (ahhoz képest, hogy bevallása szerint vissza akar jönni). Neki nem elég már csak úgy kirepülni és eléldegélni a Kossuth- és ilyen olyan díjak után járó járadékokból, amit a röfögő, zabáló, dolgozni és tanulni nem akaró, genetikailag alattvaló magyarok fizetnek neki. Pedig ő csak tanítani akarta a népet. Az ostoba nép meg a villamos alá akarja lökni. Így fejezi ki a háláját.

De Ákos bácsi, azért elért pár dolgot: lejáratta az országot, felhergelte a jobboldalt, újabb jó pár elkötelezett szavazót szerezve a Jobbiknak, feleslegesen felszította gyűlöletet egy amúgy is megosztott országban és adott egy jó témát amin újságírók, bloggerek és kommentelők elcsámcsoghatnak sokáig. És minden megy tovább a maga útján.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr424295079

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Súúúhanterz: Vona Gábor már az unión kívül kocsmázik 2012.03.08. 21:59:16

A Súúúhanterz riporterei vadkeleten jártak, ahol ős, buja földön dudva muhar, és lerántják a leplet a Jobbik elnökéről, aki kimutatta a foga fehérjét.    Fotós kollégámmal a magyar vidéket jártuk, keltük, mert azt a fülest kaptuk Hutta...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katolnai 2012.03.07. 15:32:40

Miért pont Kanadába ment?

Lesz most nagy sajnálkozás a berlini homoszexuális bárokba, h a 'Áki-dedi' néven ismert Kertész Ákos otthagyta kedvenc lebujait, hímringyóit, mivel Kanadába költözött.

Nem értem, h miért nem Izraelbe ment Kertész, hiszen Kanadában évekig elhúzódhat kérelmének ügye, míg Izraelben rögtön jogosult lenne mindenre. Mindenre, csak nem a heti kb. 220 eurónyi segélyre. Ugye nem ezért a lóvéért ment Kanadába? A különböző jogdíjait már rég elköltötte hím prostikra, kávéházakra, liberális partikra, és most a bőkezű kanadai szociális szerviz pénze mégis csak jól jön az mellé, amit még a magyar államtól (adófizetőktől) havonta felvesz. Akkor ezért az alamizsnáért gyalázza a magyarokat, ezért a segély-pénzért kelti hazánk rossz hírét.

Remélem, h még a kanadai magyarság többsége ma is tisztességes hazafi, és ha valaki közülük meglátja ezt a vén trógert, akkor szemen köpik az én nevemben is.

Kívül belül egy undorító pali

Dzsoki Júing 2012.03.07. 15:36:12

Mit is jelent a kifejezés: szélsőséges? A szélsőséges a mai, balliberálisnak csúfolt véleményformálóknak köszönhetően egy politikai kategória. Méghozzá egy olyan kategória amibe bárki beletartozhat, attól a pillanattól fogva, hogy egy picit is eltérő véleményt fogalmaz meg, mint a tolerancia fent említett élharcosai. Ennél több nem is kell a szólás és véleményszabadság elszánt védelmezőinek, hogy valakit egy életre leírjanak és végleg kirekesszenek a közéletből, sőt ami talán még rosszabb, rásüssék a szégyenbélyeget: szalonképtelen. E fogalom persze tetszés szerint behelyettesíthető az általuk szintén kedvelt és gyakran használt nácifasiszta, kollektívanbűnös, genetikailagalávaló, stb. jelzőkkel.
Szerintem ezzel szemben viszont a szélsőséges nem kategória, hanem viselkedés. Például szélsőségesnek tartom azt, aki egy teljes életművet szentel annak, hogy módszeresen ártson és nagy nyilvánosság előtt fröcsögő gyűlölettel a legalantasabb kifejezésekkel illessen egy nemzetet, amelyik őt befogadta és amelyik a legmagasabb kitüntetésekben részesítette, amiket az illető, az értük járó honoráriummal együtt persze szívesen elfogadott. Az ilyen alkalmakra úgy tűnik azért mégiscsak sikerült egy kicsit elfelejteni a szörnyű és megbocsáthatatlan igazságot a magyarokkal kapcsolatban…
akos kertesz kendőzetlenül gyűlöl mindent, ami magyar. A magyarokat nyíltan alacsonyabb rendűnek és az egyéntől függetlenül kollektívan bűnösnek tartja, és nem politikai hovatartozás, vagy mondjuk vallás szerint mond ítéletet, hanem tisztán faji(!) alapon. Ugye ismerős valahonnan ez az eszmerendszer? Mindezek ellenére mégis mi vagyunk a szélsőséges nácifasiszták és akos kertesz az ártatlanul üldözött, meghurcolt és kirekesztett. A sokat és joggal emlegetett kettős mérce olyan eszement megnyilvánulása ez, ami még itt nálunk sem mindennapos. Most már ott tartunk, hogy a fekete az fehér, az igen az nem, a jobb az bal és aki mást állít, az náci.
Csak képzeljük el azt a már-már sci-fi-be illő eseményt, hogy mi történne fordított esetben. Ha mondjuk egy tel-avivban élő, izrael által többszörösen kitüntetett magyar író fogalmazna meg hasonló véleményt a zsidósággal kapcsolatban. Valószínűleg nem érné meg a másnapot, de ha mégis, akkor a simon-wiesenthal központ toleráns, szabadgondolkodó, humanista nácivadászai gondoskodnának a probléma gyors és szakszerű megoldásáról…
Ez a történet egy tökéletes kórképe annak az emberalatti, mélységes, féktelen, ok nélküli és beteges gyűlöletnek, amit akos kertesz és elvbarátai (a teljesség igénye nélkül: gyorgy konrad, imre kertesz, agnes heller, miklos tamas gaspar, tamas meszaros, gyorgy bolgar, janos desi, ivan andrassew, peter daniel, stb) évtizedek, századok, vagy ezredek óta képviselnek. Szívből remélem, hogy a fent említett hivatásos és megélhetési rettegők (akik egyébként európa második legnagyobb zsidó közösségét alkotják ebben kirekesztő, náci országban) közül egyre többen követik ezt a példát.
akos kertesz, a soha viszont nem látásra!

Dzsoki Júing 2012.03.07. 16:22:51

Egyébként egyrészt azért ment kertesz Kanadába, mert Európában nem kaphatott volna menekültstátuszt, tekintettel arra, hogy Magyarország az EU része és mint ilyet, a többi tagállam demokratikus jogállamnak ismeri el, tehát a polgára nem kaphat menekültstátuszt, mivel nincs oka menekülni. Hoppá! Meg persze, ha csak simán külföldre költözik, valahova a környékre, az nem szólt volna elég nagyot, tehát a „menekülés” nem érte volna el a valódi célját.
Másrészt pedig azért, mert a menekültstátusszal járó segílyke nyilván nem jön rosszul a bölcs humanistának és ilyesmiről egy európai államban a fentiek okán szó sem lehetne.
Viszont abban én is bízom, hogy a szép számú kanadai honfitársnak köszönhetően egy-két jól irányzott arconcsúlásban kint is része lesz a vén rasszistának, már csak azért is, mert származásuk okán a „röfögve moslékotzabáló genetikailagalattvalók” népes családjába nyilván Ők is beletartoznak…
süti beállítások módosítása