Mesterházy Attilát újra választották az MSZP elnökévé. A beszédében képes volt azt mondani, hogy a párt nagy vesztesége a sok elpártolt szavazó, akik az elmúlt években a vezetésbe befurakodott néhány lelkiismeretlen gazember miatt vesztették el a bizalmukat. A párt tagsága becsületes emberekből áll, de sajnos az immunrendszere nem volt elég erős, hogy kivesse ezeket az embereket. Figyeljük a logikát? Ez tipikus balliberális gondolkodás ami a teljes 20. századon végigvonul, és egész Európában jellemzi a balos értelmiséget, azaz: a párt és az ideológia tökéletes, becsületes, és az egyetlen helyes választás a helyes és demokratikus országvezetésre. Ha figyeljük a balos értelmiség nyilatkozatait, akkor a mai napig is ez a beszűkült gondolkodás jellemzi őket: a demokratikus, szabad kormányzást a balos pártok biztosítják, és számukra teljesen érthetetlen, hogy a választók "néha" jobb oldai pártokat is győzelemhez juttatnak, amit fogcsikorgatva valahogy ki kell bekkelni. És ezt komolyan is gondolják! Ugyanígy vélekednek Sztálinról is: a kommunizmus jó, csak Sztálin rossz irányba vitte a dolgokat, a pártnak és a szélső balos ideológiának semmi köze az akkori tragédiákhoz, de a jobb oldali emberek azok minimum beszűkült gondolkodásúak, de inkább fasizmusra hajlók.

2006-ban amikor kikerült Gyurcsány beszéde, a párt összeült és voksolni lehetett, hogy kiállnak e a kormányfő mellett. A párt teljes mellszélességgel mellette szavazott. Pedig senki nem kényszerítette őket, meg lehetett volna fogalmazni ellenvéleményt, de nem! Ezzel ők is egyet értettek Gyurcsány tetteivel. Ez nem arra emlékeztet, hogy szegény párt a gazemberek hálójában vergődve nem volt képes az ellenállásra. Inkább a hataloméhségről szólt. Féltek új választást kiírni. És a párt viselkedése hasonlít a Fidesz mostani viselkedésére, amikor az kiáll Schmitt mellett. Bár Gyurcsány és Schmitt dolgait össze sem lehet hasonlítani, és a Fidesz sem olyan egyöntetű a támogatásban.

Ezért aztán van valami diszkrét bája annak, hogy az az MSZP, élén Mesterházyval, amely kiállt Gyurcsány mellett, holott simán leválthatták volna, az most egy piszlicsáré ügy miatt Schmitt lemondását követeli. Mert az, hogy ebből az ügyből ekkora vihar lett, az az ellenzék hisztériájának köszönhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr414352694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása