Ezen a héten, a szerda este mazohista hangulatomban talált, így gondoltam megnézem Kálmán Olga (egyesek olvasatában: Kajmán Olga) barátnőmet az ATV-n. Őt szeretem nézni, mert ordítóan kilóg a lóláb: a jobboldali vendégeit szétszedi és minden szavukba beleköt, a baloldaliaknak csak megértően, olykor aggódóan bólogat. De nem is ez a lényeg, hanem utolsó vendége Hiller István, akiről mindig az jut eszembe, hogy úgy beszél mintha betanulta volna a szövegét és úgy mondja fel a kamerának, mint egy jóllakott napközis.

Szóval a mi István barátunk, az oktatásügy okán kifejtette, hogy az egész kormányzatban a miniszterek csak bábok, a háttérből mindenkinek Orbán Viktor határozza meg az irányvonalat, így Hoffmann Rózsa államtitkár asszonynak is. És az új oktatásügyben nem a törvényekkel van gond, hanem az irányvonallal. Figyeljünk csak! Ugyanez az "érv" hangzott el az új Alaptörvénnyel kapcsolatban is. Nem lehet belekötni a törvénybe, így a homályos, megfoghatatlan váddal állnak elő: a szellemiséggel van baj. Most erre varrjunk gombot.

Na szóval, Hiller Pityu kifejtette, hogy az új oktatási törvény nem másra szolgál, minthogy gondolkodni képtelen, a Fidesz által irányított masszát csináljon a tanuló ifjúságból. És nem szakadt le az ég. Persze Kálmán Olgica megértően, sőt néha riadtan nézett, nem kérdezett rá olyan apróságokra, hogy pl hogy lehet a mai internetes világban irányítható ifjúságot nevelni az iskolákban, ahol biológiával, fizikával stb foglalkoznak, és a gyerekek világszemléletét már inkább a facebook és társai határozzák meg. Arra sem kérdezett rá a balliberális szerkesztő asszonyság, hogy ha eddig annyira a gondolkodásra nevelték az iskolákban a gyerekeket akkor miért mi szereplünk mindig  (majdnem) a legrosszabbul a PISA felméréseken. Az már csak hab lett volna a tortán ha megmondja Hiller úrnak, hogy utoljára ő és a balos bandája nevelte ideológiai alapon irányíthatóvá a tanulókat, 1990 előtt (ajánlom Hiller politikai pályafutásának elemzését a rendszerváltás előtt).

Na mindegy, ennek a beszélgetésnek sem a valódi kritika elhangzása volt a célja, hanem a gyűlöletkeltés, egy újabb adag mocskolódás, amivel a táborban fenn lehet tartani a zsigeri gyűlöletet a "Zorbán" ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr184834734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása