Azt, hogy az index.hu-n már csak hazugságot képesek leírni amikor a Fideszről vagy az Orbán-kormányról írnak, már megszokhattuk (meg lehet ezt szokni?). Ezt még Simicskára se lehet fogni, mert előtte is ugyanez ment. A mai nap egyik szép teljesítménye a Szalai nevezetű valakitől származik - nem írom, hogy újságíró, hiszen aki a neten firkál valamit, attól még nem lesz újságíró, ahogy én sem. 

Szóval Szalai nevezetű valaki kiböfögött egy írást az index.hu oldalára, az uzsorázás csökkenéséről. Nem volt oknyomozás (hahaha), pedig Simicska Lala házőrzői szeretnek ebben a szerepben tetszelegni, csak elolvasott egy cikket a Magyar Időkből, amiben leírták, hogy a Fidesz-kormány intézkedéseinek hatására néhány év alatt töredékére esett vissza az uzsorázás és ezzel együtt a nyomozások száma, de cikk végén kiemelik, hogy a rendőrség ezen túl is odafigyel ezekre az ügyekre. Szóval elolvasta a cikket és mindenféle munka vagy utánajárás nélkül írt egy magyarázatot rá. Ez amolyan szokásos index-es álomvilág-magyarázat lett, mert barátunk nem a valóságot vette alapul, csak ült a kényelmes szerkesztőségben és bepötyögött egy reakció-cikket, hatalmasakat mellébeszélve. És ezért fizetést is kap.

Szóval leírja, hogy Rétvári Bence államtitkár milyen hülye, mert itt bizony nem azért csökkent le töredékére az uzsora miatti nyomozások száma,mert kevesebb a bűncselekmény, hanem mert a rendőrség nem foglalkozik ezekkel az ügyekkel.

????????????????????????????????????????????????????????????? 

 

Tényleg mit lehet erre írni?  A Magyar Idők cikkében még csak megközelítőleg sem írtak hasonlót. Persze Szalai nevezetű - foglalkozására nézve ismeretlen -  valaki még csak nem is vette a fáradtságot, hogy legalább a telefont felvegye a kis liberális kacsójával, vagy - jujj - esetleg elfáradjon a legközelebbi illetékes nyomozóval interjút készíteni. Neeem, azt már nem, még a végén kiderülne a valóság, és azzal a pesti balliberálisk nem szeretnek szembesülni. Jó az a kitaposott ösvény: "hazudtunk reggel éjjel meg este"

Persze a szerencsétlen belinkelt két tanulmányt, amit az index olvasók 99,9% meg sem nyit, minek azt? Ezekre hivatkozva állítja:

"Ha valakit kicsit is érdekel a probléma, akkor például az Országos Kriminológiai Intézet kutatásából vagy a témával foglalkozó kutatók eredményeiből hamar megtudhatja, valójában egyre rosszabbul állunk, amit csak súlyosbít, hogy nem nyomoz a rendőrség"

A gond ott van, ha valaki tényleg átnézi ezeket, rájön, hogy a tanulmányok ilyenekről még csak említést sem tesznek. Az egyik tanulmány, évszám nélkül, csak egy általános leírást ad az élelmiszeres uzsorázás módszeréről, sem időpontokat, sem gyakoriságot nem ír. A másik tanulmány meg a 2009-2014 közötti időben kinyomozott bűncselekményekről szól röviden,  és két-három esetet elemez hosszasan, Rétvári meg a 2012-2017 közötti időről beszélt. Nem szól a felderítetlen cselekményekről, sem az -állítólagos- rendőri hanyagságról. Ezek csak az index-es Szalai álomvilágában léteznek. 

De tudjuk jól: nem is ez a lényeg, hanem a folyamatos Fidesz elleni hangulatkeltés, ballib olvasó ezt várja el, így ezt kapja.

19918021d0f562b31b38d3234f01efe2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr812500553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása