Hamisítják a statisztikákat a koronavírussal kapcsolatban? Persze nem Magyarországon, hanem némely környező országban. Ha megvizsgáljuk a szerintem legjobb koronavírus terjedését bemutató térképet akkor érdekes dolgokat fedezhetünk fel. Például azt, hogy az 5,5 milliós Szlovákiában, közel azonos fertőzés szám mellett senki nem halt meg. Ennyit fejlődött volna szomszédaink tudománya? Vagy Lettországban szintén, Fehéroroszországban szintén zéró. Nálunk 16, Ausztirában 128, lengyeleknél 31.

Arra lehet hivatkozni, hogy mi nem tesztelünk eleget (ami egyébként sem igaz), de a lakosságszám az mindenhol adott és tudott szám. Az életkori sajátosságok is nagyjából azonossak Európában, tehát már statisztikai hibahatáron belül sem beszélhetünk arról, hogy tőlünk északra még senkinek nem okozott gondott a járvány.

Amikor ezeket végiggondoltam, akkor jutott eszembe, hogy kb 2 éve lezajlott egy vita, arról, hogy a lengyeleknél jóval kisebb a csecsemőhalandóság mint nálunk, lásd mennyire fejlettebbek ott. Ez a hír jól futtott ballibsiknél. Aztán kideült, hogy semmivel sem nagyobb nálunk a halandóság, csak náluk a kórházban töltött 5 napot veszik csecsemőkornak, nálunk meg az első hónapot. Ha nálunk is az első 5 napot nézzük akkor ugyanazok a számok jönnek ki. Ahogy Churchilles mondta (bár ez sem így volt): csak azoknak a statisztikáknak hiszek amit én hamisítottam.

Szóval itt most mi lehet a helyzet? Csak nem az, hogy vannak országok, ahol a végstádiumban lévő súlyos betegeket, akik elkapják a koronvírust, azokat nem vírus okozta elhalálozás rubrikába írják be, hanem az eredeti betegséghez, pl rákhoz? Nálunk meg szorgalamasan a vírus statisztikába? De tényleg orvosként mit írna be az ember? Amikor egy olyan beteg akinek órái vannak hátra és még kap egy vírusos tüdőgyulladást? Akkor végül is mibe hal bele?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr7415576518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása