Néhány napja Hadházy Ákos, a nemzet zoknigyártója, azt találta posztolni, hogy egy ismeretlen videóra vette ahogy egy program, un robot, szépen kitölti hamis adatokkal a Nemzeti Konzultáció internetes íveit és be is küldi azokat. Persze a MTV félhivatalos pókembere és hivatásos fetrengője ezt úgy aposztrofálta, hogy a konzultáció nem ér semmit, mert hát hamis adatokra épül.

------------------------------------------------------------------

Hadházy Ákos posztjával több gond is van. Egyrészt nem lehet tudni ki, mikor posztolta a videót. Egy porgramozónak kb fél óra egy ilyen oldalt összerakni még az URL-t is lehet hamisítani. Persze egy programozónak semmibe nem tellik egy olyan program megírása ami a fenit műveletet valóban meg tudja csinálni. Ha igaz ami a videón történek az bűncselekmény. Egy hivatalos kormányzati űralpot hamis adatokkal kitölteni és a hivatalos úton be is nyújtani az minimum magánokirat hamisítás. Ha ez így van akkor Hadházy Ákos miért nem tett feljelentést ahelyett, hogy a népszerűséget hajszolja? A kérdés költői.

További megjegyzést kell tenni amiatt, hogy Hadházy és nyomában sokan egyből megkérdőjelezik a konzultáció hitelességét. Ez egyrészt azért sem jogos, mert a teljes darabszámhoz képest elenyésző a hamisított ívek száma, másrészt az adatokat össze lehet hasonlítani a lakossági adatbázissal.

De igazából az már csak hab a tortán, hogy a momentumosok rossz ház udavárba dobálták a konzultációs íveket.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr2416202278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása