Érdekes lehet az összefüggés a címben említett két jelenség között, sokan nem is találnák ki, hogyan sikerült ezeket egybe fésülnöm. Az egész ott kezdődött, hogy már régóta meg akartam írni ezt a bejegyzést, de ma találtam egy cikket a Magyar Nemzet hétvégi mellékletében amiben a görög hadsereg legújabb bődületesen drága repülőgép beszerzését tárgyalják.

-----------------------------------------------------------------------

És hogy mi köze ehhez a Momentumnak? Csak annyi, hogy amikor megindították nemzetáruló olimpia-ellen mozgalmukat, akkor szinte kizárólag a költségvetésre hivatkoztak, és arra, hogy Görögország az olimpia miatt ment csődbe. Még ha ez igaz is lett volna a ténykedésük akkor is nettó hazaárulás volt, és ezen az alapon megszületve az egész politkai tevékenységük csak hazaáruló lehet, mint ahogy azt nap mint nap bizonyítják. De a probléma az, hogy még csak nem is igaz az eladósodás-mese. Görögország gazdaságának elemzése egy külön bejegyzést megérne az adófizetési hajlandóságtól kedzve a politikai életet sakkban tartó két család bemutatásával együtt, de a momentumos állítások cáfolatára elég csak a hadsereg büdzséjét ellenőrizni. Az olimpia költségeire többféle számadat jelent meg, de kb 12-15 milliárd dollára teszik, ami kb a hadseregük 1,5-2 éves költségvetését teszi ki. Ha megnézzük a sereg költségeti mondjuk csak a 2000-2010 közötti részét azt találjuk, hogy 76 milliárd dollárt költöttek rá 10 év alatt. Akkor vajon az olimpi miatt adósodott el Görögország vagy a hadsereg miatt? Arról nem is beszélve, hogy az olimpia rengeteg bevételt generált.

Az olimpiákat egyébként sem érdemes egybe vetni, mert az athéni előtt 1,5-2 milliárdból kihozták, és azóta is ahány olimpia annyiféle költségvetés, nem kevés közülük közvetlen nyereséget is termelt, a későbbi hatásokról nem is beszélve. Barcelona így lett világváros, Peking vagy London a 10 milliárdos költségvetéssel is azonnali profitot generált. De hiába, nálunk győzött a propaganda.

Orbán Viktornak és a Fidesznek lehetett volna annyi politikai érzékük, hogy nem bíznak meg sem az ellenzék ígéreteiben, hogy támogatják az olimpia ügyet, sem a balliberális hálózat legalább hallgatólagos egyetértésében. Tudniuk kellett volna, hogy valamire készülnek, és ha felkészültek volna akkor az ellenzéki ellenlépési lehetőségek közül a népszavazást is felvetni. Ha ez megtörtént volna, akkor még időben maga Fidesz írhatott volna ki népszavazást, amikor a főbb ellenzéki pártok nem hátráltak ki a támogatók sorából. Most már csak egy lehetőség maradt: meggyőzni a NOB-ot, hogy országos szinten rendezhessünk olimpiát, ne városi szinten, hiszen London Párizs mind GDP-ben mind lakosságszámban meghaladja sok ország hasonló számait.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr5016216524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása