A nyugati világban újra feléledő és végigspörő muszlim terrorhullám miatt a hazai jobboldali sajtó megint a statisztikákkal példálózik. Most épp nem Európa eliszlamizálódásáról, azon már túl vannak, hanem azzal vannak elfoglalva, hogy a muszlimok inkább tisztelik saját vallásuk előírásait, mint az európai köztársaságok törvényeit.

--------------------------------------------

Az, hogy a muszlimok jobban tisztelik a sariát mint az európai befogadó államok törvényet, meglepő? Inkább az a meglepő, hogy van olyan magát muzulmánnak tekintő ember aki nem így tesz. A muszlim vallás ugyanis nem csak erkölcsi vagy transzcendentális tanítások összessége, hanem a mindannapi életet aprólékosan szabályozó társadalmi tanítások is megtalálhatók benne. Sőt, ezek vannak túlsúlyban. A kereszténység, itt a katolicizmusról írok, szinte semmit nem mond a mindennapi életről az alapvető erkölcsi tanításokon túl. Nem mondja meg mibe kell öltözni, hogyan viseld a hajad, nem mondja meg, hogy a nők csak férfitársaságban mehetnek ki az utcára stb. A muszlimoknál az ilyen szabályozva van. És ha valaki elkötelezett mzulmán akkor ezeket fontosnak tartja, és nem feltétlenül rabságként éli meg, mint ahogy azt bizony itt mi próbáljuk annak tekinteni. Tartsuk már felnőtteknek őket, hogy eldöntsék mi a jó nekik.

Egy másik szempont a mi életünkre vonatkozi. A felmérés szerint a keresztények 15%-as is fontosabbnak tartja saját vallási előírásait mint a világiakat. Na ők az igazi keresztények. Jézus is számtalanszor megmondta, hogy a keresztények szembe fognak kerülni a világgal, és bizony akkor választnai kell. Mint ahogy választottak az első három évszázad keresztényei is amikor inkább mentek az oroszlánok elé az arénába, minthogy a Római Birodalom előírása szerint áldozzanak a császár képe előtt. Sajnos ma már a keresztények messze nem olyan öntudatosak mint a muszlimok, ezért életképesebb vendégeink kulturális ereje. Tanuljunk tőlük.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr6816279414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása