Már maga a kifejezés is pikáns, "konzervatív homoszexualitás", mintha a test szexuális irányultsága és az ember gondolati világképe között szoros összefüggés lenne. A Szájer ügy után viszont fel kell tenni a kérdés, lehet e egy konzervatív ember homoszexuális?

-------------------------------------------------------------------------

A fenti kérdés azért jutott eszembe, mert mostanában a jobboldali sajtóban és TV-kben nem győzik hangsúlyozni, hogy a hálószobában mindenki azt csinál amit akar, semmire nem lehet kényszeríteni, attól még lehet jó konzervatív, még akár újságíró vagy politikus is. Egyet ne csináljon, ne propagálja a homoszexualitását, és ne politizáljon a család szentsége ellen.

Ezzel akár egyet is lehetne érteni, hiszen senkit nem kényszeríthetünk semmire, még a kereszténység is ezt tanítja. Jézus sem kényszerítette a gazdag ifjút, hogy kövesse, egyszerűen megmondta neki mit kell tennie ha követni akarja. A Fidesz is csak úgy lehet néppárt, ha nincsenek szélsőséges nézetei. Például a homoszexualitással kapcsolatban sem. Ehhez tartja magát.

De. És itt a de. Ha valaki magát kereszténynek vallja, esetleg konzervatívnak, akkor nem jelenthet ki olyant, mint amit Apáti Bence, vagy Jeszenszky Zsolt mostanában olyan nagy hévvel mond, hogy magánügy ki mit csinál a négy fal között. Ez sem a konzervatív, sem a keresztény világképnek nem felel meg. Azt, hogy nem kényszerítünk senkit a homoszexuális vonzalmának elutasítására, az nem jeletni azt, hogy "csak" annyit várnánk el, hogy ne propagálja széles körben. Egy konzervatív ember, egy keresztény meg főleg nem viszonyulhat ilyen semlegeséggel ehhez az alapvető kérdéshez.

Mert ez nemcsak egyszerű szexulási magatartás, annál sokkal jelentősebb hatása van. Konzervatív oldalról a homszexualitás azt jelenti, hogy az adott személy kilép a társadalomépítő körből, ugyanúgy mint a tudatos szinglik, és felvesz egy társadalomromboló életmódot. Keresztényként meg még inkább nem tarthatjuk magunkat semleges állásponton, mert a keresztény tanok szerint nincs semleges cselekedet. Minden tettünket meg lehet ítélni erkölcsileg jónak, ami a végső célunk felé visz, vagy erkölcsileg rossznak ami onnan távolít. És kitalálhatjuk, hogy a homoszexualitás melyikhez tartozik. Még akkor is ha valaki a négy fal között csinálja.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr3916325628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása