Kisebb vihart kavart Krekó Péter, a Political Capital elemzőjének egy mondta ami az EU félhivatalos újságjában a Politicoban jelent meg. A jobboldali sajtó egy része tudatos oltásellenes felhívásnak értékelte, egy része szerint meg a komplett ballibsikkel együtt félremagyarázás.

-------------------------------------------------------------------

Elöször is nézzük meg pontosan mit mondott Krekó, itt olvasható a teljes cikk.

“The stakes are pretty high,” said Krekó. “If you undermine the willingness of people to vaccinate themselves, [Orbán] can suffer the political consequences.”

Ezt általában így fordították:

„A tét magas. Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor [Orbánnak] kell viselnie a politikai következményeket.”

Ballibsik, és a jobboldal egy része szerint ez csak hidegfejű elemzés, a jobboldal egy másik része szertint ez figyelemfelhívás a keringőre, azaz kikacsintós tancsáadás mit is kellene csinálni a felforgatóknak ha már fénysebességgel sült be a BLM mintájára létrehozott magyar testvérmozgalom, a Roma Élet Is Számít. Mert nagyon úgy néz, hogy 2022-re rendbe jön a gazdaság, és a Fidesznek erős esélyei vannak az újrázásra. Na ezt kell valahogy megállítani. És ott már semmi sem számít.

Ezért van az, hogy nem hiszek Krekó Péter magyarázkodásának. Ez nem egy hideg fejű elemzés volt, hanem kikacsintós tanácsadás. És akkor lássuk az érveimet. A "The stakes are pretty high" egy erős indulati figyelemfelhívó kifejezés. Ha ez nincs akkor talán még azt lehetne mondani, hogy a valódi mondat még elmenne elemzésnek, de ez az előkifejezés olyan érzelmi töltettel látja el az egész mondanivalót, ami kétségessé teszi Krekó elfoglulatlánságát. Már csak az is ezt erősíti, hogy a "suffer the political consequenses" kifejezésben a suffer szót hasznája, azaz Orbánnak el kell majd szenvedni a következményeket, ami szintén erős érzelmi töltere enged következetni és jó rezonál a felhívó előmondatra. Egyébként ha semleges akarna lenni akkor a "bear the consequenses" lett volna a helyes.

Aztán vegyük a többi érvet. Ha ez egy semleges politikai környezetben hangzott volna el akkor szintén Krekót erősítené, de a mérhetetlen Orbán-ellenes Politicoban, egy köztudottan Orbán-ellenes újságírónak, Lili Bayer-nek, egy köztudottan Gyurcsány-haveri-cégvezető mondja ezt. 

És nézzük meg az itthoni helyzetet. Amióta 2010-ben hatalomra került a Fidesz az ellenzék és főleg a sajtója mást sem csinál mint szellemi polgárháborúban tartja az országot, és vannak jelek, hogy nem lenne ellenükre a valódi sem. Folyamatos hergelés, gyülöletkeltés és akciózás a tárházuk. Tudjuk nagyon jól kiktől veszik a módszereiket. És ez a cikk csak egy módszer a sorban.

Vannak akik nem néznék ki belőlük ezt, mert úgy gondolják, hogy ez már durva lenne tőlük is. De most tényleg. Mennyire érdekelte őket az utóbbi 10 hónapban a védekezeés? Mennyire érdekelte őket, hogy emberéletek száradnak a lelkükön mert minden lehetséges módszerrel akadályozták az egészségügy működését? És már nem csak az utóbbi 10 hónapban hanem az utóbbi 10 évben, vagy előtte, amikor 8 évig egyetlen egészségügyi fejlesztésük Horváth Ágnes széfjei voltak.

Azt azért tegyük hozzá, hogy Krekó azóta több helyen is felszólított mindenkit, hogy oltassa be magát, ő is így fog tenni. Csak kérdés, hogy a felháborodás miatt tette ezt vagy valóban így gondolja. És az is kérdés, hogy ballib oldalon melyik felhívását fogadják meg.

hqdefault.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr7316398452
süti beállítások módosítása