A hét elején nagyot ment a ballibsiknél, és természetesen a jobboldalon is, hogy Dr. Gál Zsófia Lívia szerint nem lehet perelni a Népszava című szennylap szélsőséges kereszténygyűlölőnek tűnő rajzolóját a "karikatúráért" amit a szélsőséges kereszténygyűlölőnek tűnő MÚOSZ az év karikatúrájának választott meg.

---------------------------------------------------------

Dr. Gál Zsófia Lívia, aki ki tudja milyen származású, mosolygott, mosolygott a bajsza alatt, és végül elutasította a KDNP-s politikus, Vejkey Imre keresetét, azaz az mondta ki, hogy nincs itt semmi látni- és perelnivaló, hiszen nem történt bűncselekmény, nem sértették meg a keresztény közösséget. Aztán még bónuszként megspékelte egy jó kis pénzbüntetéssel is amit a Népszava számára kell fizetnie a politikusnak. Ballibsiék persze jöt röhögtek, gond nélkül folyhat tovább a kereszténygyűlölet szítása az országban.

De nézzük csak meg ki az a Dr. Gál Zsófia Lívia. Azt tudjuk, hogy bíró. Ő volt az aki a Helsinki Bizottság feljelentésére engedélyezte, hogy Kocsis Mátét perelhessék, mondván egy facebook bejegyzéssel "zaklatta" a migránsokat. Mi van? A migránsok biztos Kocsis Máté magyar nyelvű bejegyzéseit olvasgatják és néhány tényszerű megállapítást zaklatásként éltek meg. A több ezer kilométeres életveszélys utat nem, de a facebook bejezést igen.

Egyébként ez volt a bejegyzés, ami Dr. Gál szerint felzaklatta szegény "menekültek" lelkivilágát:

„a nemrég felújított II. János Pál pápa terünket teljesen tönkretették a népvándorlók. Sátrakat építenek, tüzet raknak a parkban, szemetelnek, őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak. Ennyi emberi ürülék pedig még soha nem volt közterületen. Ezért a mai napon határozottabb fellépésre és erőforrás-átcsoportosításra utasítottam a közterület-felügyelőket, és ugyanerre kértem a rendőröket is.”

Szóval a fenti sorok miatt lehet perelni, a karikatúra miatt nem. Ez Dr. Gál véleménye. Milyen bíráink vannak? Persze a Fidesz is hibás. Csak annyit mondok: harmadik kétharmad.

És még egy adalék Dr. Gál Zsófia Lívia munkásságához. Grzegorz Blicharz egy lengyel szerző 2019-es munkájához őt is meginterjúvolta. És mi volt a fejezet címe ahol a bírónő asszonyság szakértett? 

Protection of religious feelings and the presence of religious symbols in public space of Hungary

azaz:

A vallási érzelmek védelme és a vallási szimbólumok jelenléte Magyarország közterületein

Az már csak hab a tortán, hogy a migránsok a II. János Pál pápa teret mocskolták össze. És a bírónő szerint szegények érzékenységét kell mégis védeni.

 

A könyv címe is beszédes: Freedom of Religion. A Comparative Law Perspective

Vallásszabadság. Összehasonlító jogi perspektíva

És ez a kimásolt lap a könyvből ahol említik.

dr_gal_zsofia_livia.JPG

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr9816400334
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása