Azért pár dolgot figyelembe kellene venni: a bizottságnak nem volt joga elvenni a doktori címet, két ok miatt sem: nem ők adták Schmittnek, és egy 2005-ös törvény alapján csak bíróság veheti el. Még akkor sem vehették volna el, ha a miniszter visszaküldte a jelentésüket. Ilyen alapon én is kiállhatok és elvehetem bárki doktori címét. Abban igaza van Schmittnek, hogy azért meghallgathatták volna az ő érvelését is, másrészt a nyilvános bejelentéssel kapcsolatban is vannak kételyeim, legalább is én zokon vettem volna ha pl nem sikerül a diploma védésem, és ezt a főiskola a tv-ben jelenti be. Egy interjúban elemzők elmondták, hogy a doktori megszerzésének szabályai '93-ban változtak meg, az addig igen laza szabályokat az egyetemek saját eljárásokkal töltötték ki, tehát nem zárható ki, hogy a TE akkori gyakorlata szerint megfelelt (más érvek szerint a törvény viszont egyértelmű volt a feltételek előírásában, és a kettő ellentétes volt). Ennek ellenére érthetetlen, hogy egy délután alatt képes volt a bizottság mindezt felmérni. Tehát nem csak a dolgozatot kellett volna vizsgálni, hanem magát az akkori TE-es eljárási gyakorlatot és a konkrét esetet is. Ami nem történt meg.

Mindezek ellenére a kialakult hisztéria, őrjöngés és bizalmatlanság miatt, az elnöknek meg kellene fontolnia a lemondását.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr854350993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása