Az MSZP-nek hatalmas szerencséje van. Vagy nem a szerencsén múlik?

A napokban nyilvános lett az öszödi beszéd körülményeit vizsgáló nemzetbiztonsági irat. Azóta azzal van tele a sajtó ki, hogyan, kivel és milyen körülmények között szivárogtatott és ki tudott róla? Na most a nagy kérdés: kit  érdekel ez igazán? De most őszintén. Aki utálta az MSZP-t és Gyurcsányt a beszéd miatt, az nem fogja még jobban utálni, akik meg eddig a híveik voltak most nem fognak elfordulni tőlük.

Akiknek igazán árt a mostani beszédről szóló vita a sajtóban az a Fidesz, mert összevissza mennek az elemzések, az ember 99%-a csak fél füllel figyel oda, és csak azt hallja, hogy Kósa meg a Fidesz is sáros az ügyben. Igazából a legtöbben már azt sem tudják miről szólt az eredeti történet, és most csak az ragad meg, hogy megint sáros mindkét oldal.

A beszédben számomra a kulcsmondat ez: "És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig". Nem az a lényeg, hogy Gyurcsány beismerte, hogy hazudott. Aki kicsit figyelt a politikára, az nagyon jól tudta, hogy ő egy beteges hazudozó. A probléma az, hogy szépen hagyta elsüllyedni a hajót nyílt vizen. A kapitány csak állt és gyönyörködött a naplementében. Szlovákia, Csehország, Lengyelország meg szépen tovább csordogált. Mit csordogált, elhúztak mint a vadlibák. És Gyurcsányék elszalasztották a pénzbőség és a világgazdasági konjunktúra adta lehetőségeket. Most meg amikor Európában immár hatodik éve tombol a válság, a világ többi része meg átlag 5-6%-al növekszik, akkor azzal támadják Orbánt, hogy keletre szaladgál gazdasági kapcsolatokért. Hova menjen szerencsétlen? A másik sántát kérje meg, hogy segítse fel ha elesett?

Szóval nem igazán értem miért volt szükség erre a jelentés kiadásra a kampány közepén. Tegyük fel az örök kérdést: kinek az érdeke? Kinek volt ez az érdeke? Biztos vannak emberei az MSZP-nek a nemzetbiztonságban ha ennyit segítenek nekik, hiszen amellett, hogy most a Fidesz is besározódik Öszöd-ügyben, már a kutya sem beszél arról, hogy Simon Gábor mennyit pénzt parkoltat Ausztriában.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr225834299

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.27. 11:26:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doberdo 2014.02.28. 11:15:18

Nehogy már azt mondjátok, hogy ezt az
"öszödi pöszödöt" az MSZP melegítette fel. A Csúti Viktor rendelte el, hogy
a főmaffiás belügyminiszter hozza nyilvánosságra a jelentéseket....
Ha belebuknak ebbe + a zendülés kísérletébe, akkor ők tehetnek róla.
Oszt jó napot....

jobbkonyok · http://jobbkonyok.blog.hu 2014.03.05. 14:16:46

@Doberdo: Légy szíves mutass fel bizonyítékot, hogy a Fidesznek bármi köze volt a 2006-os zavargásokhoz. Már a balos politikusok és médiájuk agymosásán kívül leszel szíves valami konkrétumot ide aplikálni.

Doberdo 2014.03.05. 22:10:26

@jobbkonyok: Perrendszerű bizonyítékot nem tudok mondani, de árulkodók a Kósa
Lajos Fidesz alelnöknek diplomaták előtt
mondott szavai, mely szerint a gazdasági
problémákat felhasználva megpróbálnak
politikai bizonytalanságot előidézni.Ugyanakkor Orbán Viktor kijelentette, hogy vállalja
ezért a felelősséget. Remélem
belátod, hogy ez nem a baloldali
média agymosása. Bár ismerve a Fidesz
körüli dolgokat erre kevés az esély.

jobbkonyok · http://jobbkonyok.blog.hu 2014.03.08. 12:06:06

@Doberdo: A probléma ezel az, hogy a jobboldal szerint Gyurcsány szervezte a zavargásokat egy rendőri autóból irányítva mert el akarta terelni a figyelmet a megszorításokról, a baloldal szerint meg Orbán szervezte. Én mindkettőn röhögök amíg valaki nem nyújt be bizonyítékot, mert ezek számomra így csak kampánybeszédek.

Doberdo 2014.03.08. 21:17:36

@jobbkonyok: Akkor jobb, ha nem hiszünk semmiben. Mindenesetre abban mindkét
oldalnak döntenie kellene, hogy mit hiszünk el a múltról, jelenről. Ha ezeket hamisan ismerjük meg, akkor mi az értelme ennek a nagy szembenállásnak ?

jobbkonyok · http://jobbkonyok.blog.hu 2014.03.16. 10:51:39

@Doberdo: Ez nem hit kérdése, hanem a tényeké. Én pont erről beszélek: politikusok hablatyainak nem hiszek.

Doberdo 2014.03.16. 11:01:06

@jobbkonyok: Ne haragudj, de kénytelen vagyok Tőled nagy tisztelettel megkérdezni, Te találkoztál élő emberrel, aki azt látta, hogy 2006. őszén Gyurcsány egy autóból szervezte a dolgokat ?
Ezzel szemben az Magyarországon akkreditált amerikai nagykövet azokat, amiket fentebb írtam feljegyezte, tehát
az nagy valószínűséggel elhangozhatott.
Persze tudom, hogy ez a Ti szempontotok szerint nem igaz....

jobbkonyok · http://jobbkonyok.blog.hu 2014.03.16. 20:48:58

@Doberdo: Pont azt írtam, hogy én nem hiszem el, amikor a Bayer Zsolt azt mondja, hogy hallotta, hogy direkt visszatartották a rendőröket meg hasonlókat, meg hogy a nemzetbiztonságiak provokálták a tömeget, hogy gyújtogasson az MTV székháznál.
De tök jó, hogy találkoztam egy ilyen benfenntes emberrel mint te vagy, akinek betekintése van az amerikai diplomáciai iratokba. Akkor légy szíves prezentáld az EREDETI ameriaki feljegyzéseket amiben a 2006-os nagykövet BIZONYÍTÉKOT ad arra, hogy Orbán szervezte a zavargásokat. És légy szíves ne fárassz Népszabi és Népszava (és társaik) cikkekkel.

Doberdo 2014.03.16. 21:08:58

@jobbkonyok: Sajnos nem vagyok bennfentes. Ettől függetlenül ezek a dolgok élő adásban elhangzottak kb.
két hónapja egy tv. adásban és ott a műsorvezetőnek valaki bennfentes
ezeket a dokumentumokat felolvasta. Nem kell elhidd,de én ezeket láttam és hallottam.(Ezek az úgynevezett wikilieks
dokumentumok.Remélem helyesen írtam, de ha nem akkor elnézést kérek.)

jobbkonyok · http://jobbkonyok.blog.hu 2014.03.20. 13:04:53

@Doberdo: Ugye ezt most nem mondod komolyan? :) Jót mosolyogtam ezen a naivságon. Egy ki tudja hányadik átiraton átesett, az erősen megkérdőjelezhető wikileaks iratokból, a huszadik ember reprezentációjában és átköltésében felolvasott szöveg. Na ez az amiért én nem hiszek az ilyeneknek. A szövegkörnyezet, de akár egy-egy szó is megváltoztatja a mondatok értelmét. Ezért kértem az eredeti hangot/videót - esetleg a dokumentumot. És eredeti nyelven, nem valamiféle MSZP-s átköltésben.

Doberdo 2014.03.20. 13:20:07

@jobbkonyok: Gondoltam, hogy ez lesz a válaszod. Akkor hit kérdése az egész ügy. Én a magam részéről ismerve a 2006. óta történteket simán fel tudom tételezni a Fideszről ezeket, sőt még súlyosabb dolgokat is. Persze Te meg abszolút jóhiszemű módon kezeled őket. Sajnálom, hogy mindketten mást tartunk igazságnak ebben az ügyben és más ügyekben ugyanúgy. A teljes valóságot úgysem fogjuk megismerni soha.
süti beállítások módosítása