Nemrég Földi-Kovács Andrea beszélgetett Szakács Árpáddal, aki cikksorozatot jelentetett meg Kinek a kulturális diktatúrája címmel, még a Magyar Nemzet helyett ideiglenesen működtetett Magyar Időkben, aztán Bayer Zsolttal együtt közös könyvben is összefoglalták a mondanivalót.

A videóban Szakács elmondja, hogy a Soros György nevével fémjelzett globális pénzügyi körök és támogítóik egy kultúra, öntudat és közösség nélküli társadalmat akarnak létrehozni, amelyet már mindenféle akadály nélkül lehet irányítani és kizsákmányolni. Én teszem hozzá: a témához érdemes hozzáolvasni David C. Karten könyvét a Tőkés társaságok világuralmát.

Ezeknek a köröknek az előzménye a szabadkőműves társaságok, a XVIII-XIX. század civil szervezeti, amelyeket ma az NGO-ok helyettesítenek. A szabadkőművesekről Raffay Ernő könyveit érdemes olvasni. 

A globalisták legnagyobb ellenfelei, ahogy a szabadkőműveseké is, az állam és a Katolikus Egyház. Ezek közösségszervező ereje tud érdemi ellenállást kifejteni a társadalom rombolása ellen.

A társadalom átalakításának legfontosabb eszköze az oktatás és a kultúra területei feletti ellenőrzés, nem csoda, hogy az SZDSZ mindig ezeket a tárcákat kérte kormányzásuk idején a szocialistáktól.

A jobboldal mindezt tétlenül nézi. 2018-ban volt ígéret és egy gyenge próbálkozás ennek visszaszorítására, de azóta semmi sem történt. Nem is csoda, hiszen ha az Orbán-kormány olyan embereket ültet kulturális kulcspozíciókba mint Andy Vajna, Simon L. László, Szőcs Géza vagy Habony Árpád akkor ne is várjunk eredményket. Egyikük sem a konzervatív-keresztény eszmény mintapéldánya, márpedig nekik mint kultúrális vezetőknek és államtitkároknak kellett volna a változást elkezdeni.

A korábbi és a mai folyamatok közötti párhuzamok felismeréséhez két könyvet ajánlanak:

Kozma Miklós: Az összeomlás 1918-1919-ben

Lukachich Géza: Magyarország megcsonkításának okai

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkonyok.blog.hu/api/trackback/id/tr10015308622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása