A Pesti TV Politikai Hobbista című műsorának volt vendége Vidnyánszky Attila, aki az SZFE-n kialakult helyzetet elemezte. Kifejtette, hogy alázat nélkül nem lehet előre jutni a színészi szakmában. A fiatal színészeket megnyomorítják, állandóan kis szerepeket játszanak, nincs felemelő hősszerep. Az egyetem működése pedig rengeteg visszaélést mutat. Akinek ellenvéleménye van az olyan lejáratásban részesül, hogy utána senki nem mer megszólalni.

  

Sikerrel zárult az I. Turán Lovas Viadal
Interjú: Bíró András Zsolt
Magyar Turán alapítvány elnöke a Kurultáj főszervezője

Két napos, hagyományőrző sportrendezvény.

Első napján kassai rendszerben lebonyolított lovasíjász és lovassolymászat verseny volt.

Második napján három turán kupa szervezése történt, saját fegyverrel: íj, lándzsa, szablya.

30 lovas nevezett

turan_zaszlo.jpg

 

turan_lovas.jpg

turan_landzsas.jpg

turan.jpg

turan_resztvevok.jpg

turan_lovas_csapat.jpg

 

 

A mai adásban szó lesz az egyre durvuló Black Lives Matter mozgalomról, Hollywood nyíltan vállalt fehér-ellenességéről és természetesen a görög migránstáborokról.

Daniel Friberg könyvét minden politikával és közéletttel foglalkozó konzervatív, jobboldali embernek el kell olvasni. Ennyi. Alaposan belevágtam a téma közepébe, de ez van. Erről a könyvről igazából nem is kellene többet írni, minden elmond az első mondat.

---------------------------------------------------------------------------------

Hiánypótló mű A jobboldal visszatér című könyv, ami tömörségével is üt, alig több mint 100 oldal, de pontosan összefoglalja azt a folyamatot, ahogy a XX. században a baloldal átvette Európában és Amerikában a szellemi élet irányítását. Hogy történt az ideológiai megalapozás, a gyakorlat kidolgozása és megvalósulása és hogyan hagyta magát a jobboldal lenyomni. Jobban mondva az igazi jobboldal, mert ami ma van a legtöbb parlamentben az minden csak nem jobboldali párt.

A könyvből megismerhetjük frankfurti iskola ideológiai szerepét, és azt, hogy egy olasz kommunista Antino Gramsci, hogyan ismerte fel azt a gyakorlatot, ahogyan ezt meg kell valósítani. A kulcsszó a metapolitika, ami ijesztő hangzása ellenére egyszerű dolog. Át kell venni a napi életben a kultúra, oktatás és tömegtájékoztatás feletti uralmat, megváltoztatni a társadalmak gondolkodási, értékrendbeli strúkturáját és akkor már a politikai hatalomátvétel is könnyen megy, mert a metapolitika mindig meg kell előzze a gyakorlati politikát. A hit hallásból fakad, mondja a Biblia is. Persze Friberg könyve rövidsége miatt nagyon felületesen megy végig ezeken a folyamtokon, de remélhetőleg sokan kedvet kapnak tovább tanulmányozni azt.

Néhány gyakorlati tanáccsal is ellát, bár itt kicsit hiányérztem volt, mert itt kizárólag a bevándorlásra és a nemi szerepek összezavarása ellen koncentrál. A könyv végén van egy hosszabb szótár, amiben egy-egy politikai fogalmat kb fél oldalon elemez.

Kissé zavaró, hogy állandóan svéd példákat hoz fel, bár egyszer a magyarokat is megemlíti. Érdekesség, hogy a könyvet Angliában nyomták, hiszen ott van az európai jobboldal egyik központja és az Arktos kiadó is onnan származik, amely egyfajta think tank, sok konzervaty kiadvánnyal. Jó lenne ha a 2016-os könyv után mást is fordítanának magyarra.

daniel_friberg_a_jobboldal_visszater.jpg

Összefoglaló

A jobboldal visszatérőben van. Több évtizednyi megaláztatás és politikai hibák után az ellenzék újjászervezi magát, naprakésszé válik és rendezi a sorait. Egyáltalán nincs ehhez túl korán. Európa számos kihívással néz szembe, olyan kihívásokkal, amelyekkel a vaskalapos, inkompetens politikai és tudományos elit, valamint a tömegmédia nem hajlandó szembenézni. A kontrollálatlan bevándorlás, az erőforrások esztelen pazarlása és az európai ember lényegét pusztító fogyasztói társadalom ezek a gondok olyan kérdéseket vetnek fel, amelyekre a fennálló rendnek nincs válasza. Az Új Jobboldal viszont választ tud adni. Ebben a rövid kézikönyvben az olvasó egy sor nagyon aktuális esszét talál a svéd aktivista, Daniel Friberg tollából. Ezek az írások mindenkihez szólnak, akik részei vagy részeivé akarnak válni a valódi ellenzéknek, amelyre Európának és gyermekeinek világszerte égető szüksége van. A könyvben praktikus tanácsokat találunk, valamint rövid összefoglalását az Új Jobboldalt leginkább foglalkoztató koncepcióknak, ügyeknek és ötleteknek.

Az alábbi ábrát egy Fidesz-barátsággal nem vádolható honlapon találtam, amely azt mutatja be, hogy az 1988-as minimálbérhez viszonyítva melyik évben hány százalékos volt az adott év minimálbér reálértéke. Tehát ha 1990-ben 110% volt, akkor az azt jelnetete, hogy a minimálbérért 1990-ben 10%-al több kenyeret, tejet, autót stb lehetett vásárolni mint 1988-ban. Ez az ábra talán az ami legpontosabban mutatja be a jobb- és balliberális kormányok közötti különbséget. Ahányszor MSZP-SZDSZ koalíció volt az a mutató vagy lefeleé ment, vagy stagnált. Az első Orbán-kormány alatt viszont 83%-ról 153%-ra ugrott 4 év alatt, és akkor jött Medgyessy és a "jóléti rendszerváltás" programja, utána meg Gyurcsány országrombolása. Az eredményt elemzhetjük az alábbi ábrán. Nyolc év alatt 153%-ról 149%-ra csökkent a mutató. Ez volt az az időszak amikor a szomszédos országok elhúztak mellettünk minden gazdasági mutatóval. Aztán 2010-től újra bődületes ugrás, 149%-ről 249%-ra. 

És még mindig vannak akik a balliberálisokat akarják visszaszavazni.

magyarorszagon_a_minimalber_realerteke.jpg

 

Forrás: https://artortenet.hu/brutto-minimalber-realertekben-1988-ota/

Néhány napja Hadházy Ákos, a nemzet zoknigyártója, azt találta posztolni, hogy egy ismeretlen videóra vette ahogy egy program, un robot, szépen kitölti hamis adatokkal a Nemzeti Konzultáció internetes íveit és be is küldi azokat. Persze a MTV félhivatalos pókembere és hivatásos fetrengője ezt úgy aposztrofálta, hogy a konzultáció nem ér semmit, mert hát hamis adatokra épül.

------------------------------------------------------------------

Hadházy Ákos posztjával több gond is van. Egyrészt nem lehet tudni ki, mikor posztolta a videót. Egy porgramozónak kb fél óra egy ilyen oldalt összerakni még az URL-t is lehet hamisítani. Persze egy programozónak semmibe nem tellik egy olyan program megírása ami a fenit műveletet valóban meg tudja csinálni. Ha igaz ami a videón történek az bűncselekmény. Egy hivatalos kormányzati űralpot hamis adatokkal kitölteni és a hivatalos úton be is nyújtani az minimum magánokirat hamisítás. Ha ez így van akkor Hadházy Ákos miért nem tett feljelentést ahelyett, hogy a népszerűséget hajszolja? A kérdés költői.

További megjegyzést kell tenni amiatt, hogy Hadházy és nyomában sokan egyből megkérdőjelezik a konzultáció hitelességét. Ez egyrészt azért sem jogos, mert a teljes darabszámhoz képest elenyésző a hamisított ívek száma, másrészt az adatokat össze lehet hasonlítani a lakossági adatbázissal.

De igazából az már csak hab a tortán, hogy a momentumosok rossz ház udavárba dobálták a konzultációs íveket.

Tegnap az ATV Egyenes beszéd című műsorának volt vendége L. Simon László, a Fidesz képviselője, és a téma mi más lehetett volna mint a Színház- és Filmművészti Egyetem körüli perpatvar.

---------------------------------------------------------------------

Rónai Egon alapvetően még a korrektebb balliberális sajtómunkások közé tartozik. A szóban forgó interjúját L. Simon Lászlóval azért érdemes megnézni, mert jól kiviláglik milyen az amikor már egy ilyen, viszonlyag nyugodt embert is kihoz a sodrából az, ha nem az ő szájuk íze szerrint játszik a kormány. Az "elgurult a gyógyszere" kifejezés pontosan leírja ami ebben a beszélgetésben történt, a régi szép kálmánolgás időket idézte. Nagyon az a szituáció, hogy a színházakat ért változtatás még Rónai Egont is felidegesíti. Ez a balliberáliskonak egy érzékeny pont.

Alapvetően az történt, hogy a kormány, élve a jogával, létrehozott egy kuratóriumot ami ezenetúl vezeti az SZFE-t és kinevezte annak tagjait. A műsorvezető amellett, hogy ennek legitimációját megkérdőjelezte, megvádolta a ÁSZ-t, hogy megrendelésre készített egy lejárató dokumentumot, amellett egy újságíróhoz méltatlan beszélgetést is készített. Egyszerűen nem hagyta szóhoz jutni a L. Simon Lászlót, belevágott minden második szavába és mindent megkérdőjelezett. Olyan komoly érvei voltak, mint, hogy "nem gyanús" ez meg az?

Ennek a vitának a gyökere a '89-90-es befejezetlen rendszerváltás, amikor a politikai reformok megtörténtek, de a kultúrában, bíróságokon, a tudományos intézetek vezetésében, sajtóban, tistkosszolgálatokban nem volt változás. Ott maradtak a régi jó komcsi elvátrsak, és a mai napig is ott vannak. Aztán apuci-anyuci révén a gyerekek viszik tovább a stafétát.

   

Egy magánbeszélgetés során, amiben egy Fidesz-közeli és egy Alföldi Róbert köreiből száramzó ember beszélgetett, az hangzott el, hogy ha "mi" egy ilyen fontos pozíciót megszerzünk akkor azt nem eresztjük el. Ezt egy balliberális megmondóember mondta, arra, hogy miért csináltak akkora perpatvart abból, hogy Alföldi helyett Vidnyászky lett az igazgató. A "mi" kifejezésen a nagykörúton belüli kört értette.